Ballerinapremiär och företagsjobb

Hjälp vad dagarna plötsligt rann iväg och jag har inte hunnit uppdatera bloggen! Det var inte alls meningen. Jag har mest haft fullspäckat med jobb de senaste dagarna. Helgen var full av fotojobb och även nu denna vecka både fotograferingar och övriga företagsjobb och min to do lista är för tillfället ganska lång! Mitt jobb går ganska mycket i perioder, vissa perioder är det lite lugnare och då hinner jag faktiskt också göra annat än att jobba, medan vissa perioder är så hektiska att det hinner blir väldigt långa jobbdagar. Just nu verkar jag vara inne i den senare.
 
Det slog mig att det kanske är lite flummigt när jag talar om "företagsjobb" och "fotojobb" här på bloggen, så jag tänkte förklara vad jag menar. Med "fotojobb" avser jag oftast fotografering + redigering av bilder. Och med "företagsjobb" menar jag alla andra kundjobb som jag har via företaget som inte är fotorelaterade utan snarare hemsiderelaterade eller övrigt grafiskt skapande. "Företagsjobb", brukar jag också skriva när det handlar om övriga administrativa saker som att svara på mail eller dylikt. Däremot brukar bokföring och fakturering oftast inte höra under "företagsjobb" eftersom jag då faktiskt brukar skiva ut dessa.
 
Utöver fotograferandet sköter jag alltså om flera företags och organisationers hemsidor samt gör layouter och logon och dylikt. Det är egentligen också detta "företagsjobb" som för tillfället står för den största delen av min omsättning eftersom det är en hel del som ska uppdateras och skapas varje dag. På sommaren brukar det däremot svänga om, och då är det fotojobbet störst. För mig är det ju bra att ha flera ben att stå på, och dessutom är det roligt med omväxling!
 
Jag hoppas att ni hängde med i mitt resonemang nu, det är som sagt lite flummigt det här hur jag definierar mina olika jobb :)
 
Min ursprungliga tanke med att skriva detta inlägg var egentligen att berätta om att jag har inlett ballerinasäsongen. Men jag spårade visst helt iväg och började prata om mitt företagande istället. Det är lätt hänt att jag liksom snöar in mig på det ämnet. Ballerinasäsongen var det... i helgen inledde jag alltså den och har faktiskt fortsatt sedan dess. Jag är ju inte den som fryser om fötterna och jag älskar ju ballerinas, så vi får hoppas att det vackra vädret fortsätter nu så att jag får ta fram alla mina ballerinas ur sitt vinteride.
 
Det är kanske inte så många fler än mina vänner som vet att jag använder mig av snapchat, och egentligen har jag bara varit en ganska passiv användare av appen de senaste åren. Sporadiskt har jag skickat snappar till mina vänner och ytterst sällan satt till någonting i min story. Men nu den senaste veckan har jag faktiskt helt plötsligt blivit lite mera aktiv och har ambitioner på att försöka vara lite mera aktiv där också. Så ifall det ekar tomt här på bloggen (fast det hoppas jag ju att det inte gör) så får ni gärna också följa mig på snapchat och där heter jag också saralene
 
Jag känner att jag skulle kunna fortsätta detta inlägg i evigheter, jag har en massa saker på hjärtat. Men jag tror ändå att jag bör sluta nu så att detta inlägg inte blir en kilometer långt. Adjö för idag. 
 
Sara.
Publicerat i Företaget / Skor / Vardag 2016
Taggar: Ballerinas / Ballerinasäsongen / Bokföring / Busy / Det blev en halv roman idag / Fakturera / Fotograf / Fotojobb / Företaget / Företagsjobb / Jobb / Jobbar hela tiden / Jobbelijobb / På hjärtat / Skor / Snapchat / To-do / Tråkigt att fakturera / Våren / Våren e bra
#1 / / Lapland Diaries:

Odottelen itsekin malttamattomana, milloin voi kaivaa balleriinat esille kaapin kätköistä. Valitettavasti sitä saadaan vielä hetkinen odotella. Nytkin mittari näyttää -10 astetta pakkasta. Onneksi päivisin lämpeää jo pariin asteeseen plussan puolelle. :-)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar