Ljuvliga Brändö

Jag bloggade ju om vårt restaurangbesök på Brändö i helgen och efter middagen passade vi på att åka ner till Brändö sund eftersom vi skymtade en vacker solnedgång bakom husen. Och det var ju en himla tur, för vid sjöfartsmuséet fick vi bevittna en riktigt vacker solnedgång. Som ni ser här på den första bilden var vi ju inte de enda heller. Alla stannade och fotade!

Det var inte så många båtar i vattnet ännu, men jag antar att det är många som sjösätter sina båtar först i maj. Jag hörde rykten om att pappa hade satt båten i sjön i veckan så snart får jag också fara ut till villan igen. Det ser jag fram emot. Jag hoppas verkligen att jag ska hinna njuta lite mera av sommaren och havet i år. De senaste åren har varit så hektiska att jag så här i efterhand inte ens vet hur jag klarade av det. 

Förra sommaren jobbade jag alltså heltid med ett sommarjobb vanlig kotorstid + företagsjobb + fotograferingar + skrev på gradun. Jag bodde typ vid datorn, 8 timmar på kontoret och sedan 8 timmar hemma med redigering och företagsjobb. Men i år kommer jag alltså "endast" att jobba med företaget och det känns så himla skönt. Jag kommer ju säkert att vara superbusy ändå eftersom jag har betydligt mera jobb nuföritden, och knappast tar jag väl någon egentlig semester heller. Men jag får ju disponera över min tid nästan som jag vill och har bestämt mig för att hinna njuta av den finska sommaren. Det vill säga att jag faktiskt kan ta ledigt de dagar som det råkar vara varmt och fint. 
 
Jag vet faktiskt inte om jag i bloggen ens ha nämnt att jag i mars tog beslutet att helt på heltid bara jobba med företaget och sluta söka jobb. Jag skrev nämligen under ett kontrakt med en stor kund och då var det liksom spikat att jag inte hade tid med någonting annat än kundjobb från och med nu. Det känns både roligt och skönt och skrämmande och alla känslor på samma gång.

Jag vet inte riktigt hur jag hamnade in på företagande nu igen när jag egentligen skulle prata om hur härligt Brändö sund är. Det var väl via havet och sommaren och de jobbspäckade somrarna. Hur som helst var det trevligt att få njuta av den vackra utsikten på Brändö efter en supergod middag (På Brändö). Vi körde också lite kringelkrokar och omvägar på vägen hem för att utforska lite mera. Jag är egentligen bara bekant med just de främre delarna (alltså mot Metviken) eftersom jag hade en mycket god vän som bodde där i många år. Men områdena mot havet är faktiskt ganska obekanta för mig. Man borde absolut vistas där lite oftare. Det finns ju så många fina hus!

Om jag skulle flytta till Vasa igen så skulle ett hus på Brändö eller Vikinga inte vara helt fel. Jag skulle ju förstås vilja bo i ett hus med egen gård nära havet och då finns det kanske inte så fruktansvärt många alternativ i centrum direkt. 
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Brändö / Brändö sund / Busy / Båt / Båtar / Entreprenör / Entreprenörskap / Finsk sommar / Företagare / Företaget / Havet / Heltidsföretagare / Jobbat / Präntöön sundi / Sjöfartsmuséet / Sjösättning / Solnedgång / Sommar på kommande / Vasa
Kommentarer (4)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar