Nya omfartsvägen

 
Idag (eller inatt) öppnade äntligen den nya omfartsvägen från Kvevlax till Stenhaga. Vi var förstås genast tvungna att åka på en liten testtur hela vägen från Kvevlax till Stenhaga idag. Jag har verkligen väntat med spänning på att vägen skall bli klar, för nu går det verkligen i ett huj att åka in till stan. Om jag hade riktig tur så kunde jag komma in till stan på 10 minuter, men nu måste det ju gå ännu snabbare. Till Stenhaga hinner jag säkert på typ 5 minuter. Helt fantastiskt!
 
 
Det var lite svårt att förstå att det verkligen var så kort väg genom skogen från Karperöbron, genom Böle till Stenhaga. Visst kan jag också förstå att Böleborna kanske inte är helt förtjusta i den nya vägen, men för alla Karperö- och Kvevlaxbor, och övriga som kommer norrifrån är det ju verkligen skönt att inte behöva köra i 50 km/h genom Smedsby och sedan genom rondellkaruseller i Stenhaga. Jag är mycket glad! Jag ska ta tid nästa gång jag kör in till stan.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Karperö / Karperöbron / Kvevlax / Köra bil / Norrifrån / Nya omfartsvägen / Omfartsvägen / Omfartsvägen i Smedsby / Rondellkarusell / Stenhaga
Kommentarer (6)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar