Ägnar mig åt nörderi

 
Jag fick ur mig ett litet glädjetjut när jag på eftermiddagen fick ett meddelande om att jag kunde hämta hem min nya dator. Nästan två månader tog det. En massa mailkonversationer fram och tillbaka innan vi hittade vad jag ville ha. Jag är eventuellt en litet kräsen kund när det kommer till datorer. När jag äntligen hade besämt mig för en modell fick jag ännu vänta på den i en månad. Men nu är den här. Äntligen! Efter en timmes användning känner jag mig riktigt såld, trots att windows 8 ännu känns lite främmande. Men om två dagar känns det säkert som om jag aldrig använt någonting annat. Det brukar ju vara så. Dessutom är det win 8.1 som ju också har "ett helt vanligt skrivbord".
 
Jag har pratar om att köpa en ny dator i över ett år, så det var ju verkligen dags nu. Nya datorn är en MSI GS60. Det är en riktig hardcore gamer laptop. Haha. Jag har också satt till en extra SSD hårdskiva till datorn för mera snabbt utrymme. Det första jag installerar medan jag skriver detta inlägg är förstås Photoshop och Bridge! Det ska bli spännande och se om programmen känns snabbare. Det förväntar jag nog mig.
 
Jag måste förresten skriva ett inlägg om hur man som kvinna blir bemött på de flesta elektronikaffärer när man ska köpa ny dator. Jag skrattar när jag tänker på det. Vilka fördomar! Nu köpte jag min dator via Multitronic och där har jag bara blivit bemött med vänlighet och utan fördomar. Tack för det!
 
Det blev riktigt superb timing på datorn, nu kan jag ägna hela kvällen åt min nya dator istället för att gå omkring och vara nervös inför första dagen på nya jobbet. Jag kommer förresten att befinna mig i Helsingfors imorgon och sedan fira Mizzas födelsedag på kvällen. Så eventuellt blir det lite lungt på bloggfronten de kommande dagarna.
 
Nörden Sara.
Publicerat i Prylar / Vardag 2014
Taggar: Adobe / Bridge / Första dagen på jobb / I used to be a gamer / Kvinna köper dator / Lite nervös / MSI / MSI GS60 / Ny dator / Nörden Sara / Nörderi / Photoshop CC / Prylar / Prylnörden / Windows 8.1
Kommentarer (2)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar