Dag 3: Schloss Neuschwanstein

 
På resans tredje dag åkte vi iväg mot Schloss Neuschwanstein. På den första bilden ser ni förresten vårt hus i Starnberg. Vår lägenhet låg på andra och tredje våningen av huset. Det tog oss lite under en och en halv timme att köra från vårt hus i Starnberg till Hohenschwangau där både Schloss Neuschwanstein och Schloss Hohenschwangau ligger. Denna gång blev det ändå bara en tur till det förstnämnda. 
 

Upp till slottet från den lilla byn åkte vi med häst och kärra. Det var inte jättelångt att gå, men efter den "lilla" vandringen i Garmisch Partenkirchen dagen innan kändes det skönt att inte behöva gå. Inne i slottet hamnade vi ändå att klättra upp för 300 trappsteg. Tyvärr fick man inte fotografera inne i själva slottet. Den guidade rundturen var ändå väldigt intressant och det halvfärdiga slottet mäktigt.
 

Efter rundturen ville jag absolut till Marienbrücke. Det var bara Philipp som ville följa med mig ytterligare en bit upp i berget. Och hjälp vilken härligt utsikt vi hade därifrån! Jag är så glad att vi tog oss upp till bron. Om ni frågar mig är det nästan mera värt än att gå in i slottet. Så otroligt vackert. Som ett vykort!
 

Ner till byn tog vi bussen med den galnaste busschaufför jag någonsin suttit på med. Vi körde ner för berget i en hisnande fart! Jag blundade och höll i mig så hårt jag kunde. När vi kom ner till byn började törsten och hungerna komma krypande så vi satte oss ner på en vacker plats vid Alpsjön och beställde in dricka och några Flammkuchen som vi delade på. Jag älskar Flammkuchen! Jag borde någon gång testa på att göra dem själv också.
 
 
På hemresan stannade vi vid Kloster Andechs för ett typisk bayrisk middag. Väldigt speciellt! Jag kan inte påstå att det var min favoritmat, men mycket mysigt och trevligt att sitta vid långbort och insupa stämningen i kloster-restaurangen. "Singen und Lärmen nicht gestattet", stod det på en skylt. Man fick inte sjunga och väsnas, men stämninen var ändå allt annat än tråkig.


På vägen hem åkte vi ännu via gelaterian och köpte hem lite glass att avnjuta på balkongen. Efter mörkrets inbrott fick vi också uppleva ett fantastiskt fyrverkeri över sjön. Ett riktigt bra avslut på kvällen!
 
 
Sara.
 
Publicerat i Resa / Resa: Tyskland / Resa: Tyskland & Italien 2014
Taggar: Alpsee / Alpsjö / Balkongchill / Balkongvin / Bro / Flammkuchen / Fyrverkerier / Gelati / Hohenschwangau / Jag / Kloster / Kloster Andechs / Marienbrücke / Philipp / Resa / Resa: Tyskland / Schloss Neuschwanstein / Slott / Starnberg / Starnberger See / Södra Tyskland / Tyskland / Utsikt / Vykort
Kommentarer (5)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar