Dag 7: På väg till Lugano

 
Vi lämnade ett soligt Meersburg bakom oss och satte oss i bilen på väg mot Lugano i Schweiz. Ungefär fyra timmar tog det för oss att köra genom nästan hela Schweiz.


Det blev verkligen inte tråkigt att köra igenom dessa landskap. Här hade vi stannat på en rastplats i närheten av Ingenbohl. En helt makalös utsikt! Jag skulle gärna semestera lite mera i norra Schweiz.
 

Vi körde också genom Sankt Gotthardtunneln på nästan 17 km. Vi hade tur och kunde bara köra igenom utan att behöva köa. Många frågade mig hur jag "klarade av" att åka igenom tunneln, men jag tycker inte alls att det var så farligt. 17 km gick ju fort när man fick köra hårt. Kan tänka mig att det blir lite klaustrofobiskt om man hamnar att länge stå stilla inne i tunneln. 
 
 
Väl framme i Lugano hittade vi ett behändigt p-hus ungefär en kilometer från centrum. Vi strosade omkring en stund och tittade på staden. Många butiker hade redan stängt, och vädret visade inte sin bästa sidan. Lugano är en ganska liten stad med dryga 60 000 invånare. Trots detta låg dyra designerbutiker på rad. Kanske inte riktigt "min" shoppingstad så att säga. Staden var ändå riktigt trevlig och fin och jag kunde nog tänka mig att åka dit igen. Denna gång hann vi ju bara spendera en kväll där.
 

Vi torget satte vi oss vid Ristorante Pizzera Federale. Som verkligen var den sämsta restaurangen jag någonsin ätit på. Ät aldrig där! Alltså maten var helt okej, men betjäningen vi fick var totalt respektlös. Det var nämligen så här: Schweiz skulle spela i fotbolls-vm denna kväll. Och eftersom vi befann oss i Schweiz ville vi förstås titta på matchen tillsammans med alla Schweizare och hade valt en strategisk plats framför tv:n i restaurangen. Vi kom i god tid och hann äta våra pizzor just innan matchen skulle börja. Då började det förstås störtregna och servitörerna började flytta på alla bord. Även på vårt, trots att vi faktiskt satt torrt och fortfarande såg tv:n. Vi sade åt servitörerna att vi inte ville flytta på vårt bord eftersom vi då skulle hamna bakom en vägg så att vi inte skulle kunna se tv:n. Servitören blev störtarg på oss och började ropa åt oss på Italienska. Han tog fysiskt tag i min stol och började flytta på den fastän jag satt kvar på stolen. Vi blev grymt arga och sade att det kanske är bäst att vi lämnar resraurangen eftersom de inte ville ha oss där. Dock hade vi ju inte betalat ännu! Vilket vi påpekade och fick då sitta kvar utan att borde skulle flyttas alltför mycket. I efterhand ångrar jag mig nästan att vi inte bara gick utan att betala, eftersom ägaren ändå inte brydde sig och servicen var den sämsta jag någonsin upplevt. Vi satt sedan kvar hela första halvleken utan att beställa någonting alls. Federale ska också få en mycket usel recension på tripadvisor.
 
 
Under andra halvlek, då det äntligen hade slutat regna gick vi till en public wieving för att insupa stämningen lite grann men fortsatte sedan till en mysig lite restaurang vid stranden för att titta på resten av matchen. Och där var alla supertrevliga! Schweiz förlorade tyvärr matchen. Det hade varit kul att uppleva en stad full av firande Schweizare. Men det kanske var lika bra, vi hade nämligen knappast sluppit ut ur staden eftersom vägarna spärrades av pga fotbollsfansen.
 
Efter matchen började vi köra mot Milano där vi hade bokat ett hotell vid Malpensa-flygfältet dit Anna och Robin skulle anlända följande morgon. Det var lite spännande att köra till Milano längs med småvägar i ösregn och åska. Men fram kom vi!

Sara.
 
Publicerat i Resa / Resa: Tyskland & Italien 2014
Taggar: Alperna / Bad service at Federale in Lugano / Dålig kundservice / Fotbolls-vm / Gotthard / Lugano / Meersburg / Milano / Never eat at Ristorante Pizzeria Federale / Public viewing / Rastplats / Rastplats med utsikt / Resa / Ristorante Pizzeria Federale / Sankt Gotthardtunneln / Schweiz / Switzerland / Swizzdog / Utsikt
Kommentarer (3)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar