Chai-te och kladdkaka


Jag har inte riktigt fattat tycke för mitt chai-te tidigare! Men nu helt plötsligt dricker jag en mugg chai varje dag. Jag antar att det är julstämningen som spökar, eftersom de kryddiga smakerna i chai-tet passar ypperligt så här i lillajulstider. Jag är ju egentligen en riktig glöggfantast, men eftersom jag ändå inte vill dricka en liter glögg varje dag fram till jul så tycker jag att chai-te passar ganska bra som subsitut med sina juliga smaker! Jag undrar om det månne inte skulle finnas glögg-te? Fast det kanske inte alls skulle smaka så gott ändå.


Jag nämde ju att jag bakade en kladdkaka tidigare i veckan. Den blev lite för god, för nu finns det inte längre någonting kvar av den. (Av den lite mindre goda rypsoljekladdkakan finns det förstås jättemycket kvar!) Fastän det har varit riktigt gott och mysigt att koka sig en kopp te och äta en bit kladdkaka med vaniljsås på eftermiddagen, så tror jag att det är bäst att inte baka en ny! ;)
 
Snart blir jag säkert också väldigt sugen på att baka lussebullar och annat jul-gott. Jag har jättemycket saffran kvar från förra året. Eftersom det var helt megasvårt att hitta i butikerna hamstrade jag på mig jättemånga paket. Med andra ord tänkte jag att lussebulle och chai-te får stå för mitt eftermiddagsgott så småningom.

Sara.
Publicerat i Lillajul / Vardag 2013
Taggar: Chai-te / Clipper / Clipperte / Eftermiddagsgott / Eftermiddagste / Glögg / Indian Chai / Jul-gott / Julbak / Juliga smaker / Julstämning / Kladdkaka / Kladdkaka med smör / Kladdkaka utan smör / Lillajul / Lussebullar / Mys / Te / Vaniljsås
Kommentarer (3)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar