En helt vanlig fredag

Efter att ha läst detta och detta blogginlägg för en tid sedan fick jag en sådan stor lust att göra likadant. I höstas gjorde jag också en liknande grej. Jag tycker att sådana här inlägg är superroliga att läsa, och det hoppas jag att ni också tycker. Nu tänkte jag alltså att ni ska få en inblick i min relativt vanliga fredag:
 


Väckarklockan har jag ställt på 8:00, men jag stiger upp först klockan 08:15. Aningen sent, men det är så jag fungerar. Jag sover så länge det bara går. Jag fixar mig snabbt, klär på mig och går sedan ut med Elmeri på bakgården samtidigt som jag borstar håret. Eftersom Elmeri fortfarande är lite sjuk så har vi bestämt att han skall vara hela dagen hos mamma. Medan jag står ute på terrassen ringer alltså mamma på dörren. Jag behöver inte gå ut på morgonpromenad med Elmeri och sparar lite tid.Ungefär kvart före nio börjar jag köra iväg till jobbet. Det tar lite under 15 minuter, beroende på trafik. Just idag tog det lite längre eftersom jag råkade ut för både vägarbeten och en långsam traktor. Jag hamnar att köra en omväg pga vägarbetena och traktorn slipper jag inte förbi så lätt. Men det stör inte min morgon, solen lyser och det ser ut att bli en fin dag.Väl framme vid mitt skrivbord påbörjar jag morgonritualen på jobbet. Smättar på kaffekokaren och under tiden kaffet kokar sätter jag igång datorerna och tv:na, sätter igång bildspel och gör diverse saker som behöver göras innan vi kan öppna för dagen. Förmiddagen går oftast riktigt snabbt. Just idag jobbade jag mycket med den tyska versionen av vår hemsida, översatte och hadde mig. När det kommer in besökare betjänar jag naturligtvis dem. Oftast vill de ha en karta och frågar vad det finns för intressant att se inom världsarvsområdet. Och det är alltid lika roligt när det kommer in människor som man kan hjälpa.

Vattenflaskan på bilden symboliserar mitt nya projekt. Jag dricker nämligen alltid alldeles för lite vatten på jobbet. Oftast blir det två stora koppar kaffe och kanske bara ett litet glas vatten. När jag sedan åker hem brukar jag verkligen känna hur uttorkad jag är. Projektet går ut på att jag till en början ska hälla i mig minst två vattenflaskor per dag under arbetstid.När klockan börjar närma sig fem och arbetsdagen börjar lida mot sitt slut har även morgonens vackra väder gett vika för molnen och det börjar se ut som regn. När jag kommer hem väntar mamma och Elmeri på mig. Normalt brukar jag själv hämta honom från mamma om han har varit där över dag. Men idag har jag pratat snällt med mamma som har skjutsat honom tillbaka till Karperö.Mirakulöst lyser solen hemma på terrassen fastän det såg så grått ut då jag lämnade jobbet. På terrassen sätter jag mig en stund tillsammans med en artikel som mamma klippt ut åt mig från Pohjalainen. Artikeln handlar om en bröllopsfotograf. Mamma vet nog vad jag tycker om att läsa! Efter en stund ute på terrassen blir jag ändå rastlös och plockar bort det värsta ogräset från rabatten. Ännu syns inga blommor, men de flesta växter har åtminstone kommit upp ur jorden nu.Efter kanske en halvtimme utomhus går jag in igen och sätter igång datorn, fast terrassdörren får faktiskt stå öppen! Jag läser några bloggar, men kommer snabbt på att det ju faktiskt är lönedag. Jag betalar alla räkningar och börjar samtidigt uppdatera månadens excelbudget. Både min privata och företagets budget sitter jag och knåpar med tills Philipp ringer och berättar att han är hemma om 5 minuter. Klockan är kanske halv 8.Jag och Elmeri går ut en runda för att möta upp Philipp som samtidigt kurvar in på gården. Elmeris lycka är gränslös när "pappa" kommer hem igen. Alla tecken på sjukdom är som bortblåsta. För övrigt har Elmeri redan mått mycket bättre idag. Jag och Philipp börjar sedan fundera på middag, ingen har riktigt orkat handla eller fundera ut något alls. Vi inser också att vi inte riktigt kommer att hinna äta tillsammans.
 
Själv har jag nämligen bestämt bio-dejt med Sofia ikväll och måste åka iväg ganska snabbt efter att Philipp kommit hem. Lite efter åtta åker jag iväg till stan, parkerar bilen och går en sväng via Makuuni och köper ett stort lass godis, hungrig som jag är. Lite efter halv 9 möter jag Sofia uppe i biosalongen. Filmen är Rock of Ages och jag äter mig mätt på godis (fy då!). (Så mycket kan jag säga om filmen att den hade bra musik med att den nog föll ganska platt. Det kändes lite som om de hade gjort en film bara för att.. och inte tänkt så mycket på handlingen alls. Inget som jag kanske nödvänligtvis rekommenderar att se på bio i alla fall.)
 
 
När filmen är slut står vi kvar utanför bion och pratar en stund, tills det börjar regna och jag börjar gå mot bilen. Hemma är jag igen lite över 11 och då är det egentligen direkt dags att gå och lägga mig. Jag ska nämligen jobba följande dag också, fastän det är helg. Jag och Philipp tittar på nya avsnittet av Suits och innan avsnittet är slut så har jag redan somnat.
 
Det här var en ganska normal dag, inte för att jag brukar gå på bio varje dag precis. Men något program burkar jag nog ha om kvällarna ändå. Och har jag inte det så hinner jag göra mera hemma, gå ut på långpromenad med Elmeri eller faktiskt sitta vid datorn och blogga! Som ikväll. Och så brukar jag nog också hinna laga och äta lite riktig mat också. Men sådär i det stora hela var det ändå en ganska normal dag.
 
Sara.
 
 


Publicerat i Vardag 2012
Taggar: Bio / En dag / Jobb / Philipp / Terrassen / Vardag / Vardagen
#1 / / Emilia:

Kul att läsa! :)
Själv brukar jag också ha klockan att ringa 8 på jobbdagar, men är så lat att jag stiger upp 8:45 fast jag börjar redan 9 ;)

Svar: Haha, jo men jag förstår precis :)
Sara

#2 / / maria:

min svägerska var på samma bio igår, med min kusin, och båda älskade filmen! tänk så olika uppfattningar man kan ha om en film. nu blev jag ju helt kluven - ska jag se den eller inte, liksom!? :D

Svar: Haha, nej men :) Alltså.. jag tyckte nog att den helt enkelt saknade något. Vet inte riktigt, men den kändes inte riktigt genomtänkt :) Tycker nog ändå du kan se den om du känner ett "sug". SÅ dålig va den ändå inte :)
Sara

#3 / / Christina:

Kul att följa din dag! :)

Svar: Vad kul att du tyckte det :)
Sara

#4 / / TIDSTJUVEN:

Intressant med såna här inlägg! :) De ger en lite djupare inblick i skribentens vardag.

Svar: Jo, tack :) det tycker jag också!
Sara

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar