Värmebölja + villan + brun hund

Vatten + hund + sand = ingen trevlig kombination.
Nog för att lilla Roope säkert tyckte det var enormt roligt och skönt. Men inte särsklit roligt för oss när han sedan ville komma nära. Det var roligt att se på i alla fall. Vit hund blev brun.
Lite skitig.

Det roliga är att Roope tror att han inte kan springa iväg när vi bara knyter fast ett rep i selen (se bild). I själva verket sitter repet inte fast någon annastans än bara i Roope själv. Får han gå fritt så tar det inte länge innan han tycker att grannens villatomter är mycket intressantare. Den lilla busen.

Jag har alltså spenderat hela dagen på pappas villa. Varmt, skönt och mysigt. Har läst lite bok, legat och solat, simmat, lekt med Roope och annat smått och gott. Jag tycker verkligen jättemycket om att vara på villan. Det är så fridfullt och skönt att komma bort ett litet tag. Man får lämna telefonen i väskan när man kommer dit och inte bry sig om omvärlden något alls. Bara ta det lugnt. Skönt.Efter en fin dag vid vattnet (och i vattnet) ser man också lite bedrövlig ut. Jag är helt röd överallt. Ingen solkräm, ajja bajja. Vi får ta den imorgon istället om det blir vackert. Vi håller tummarna.
Hoppas jag ändå kommer att kunna sova trots solbrännan.

Just nu sitter jag och mumsar i mig ett kvällsmål bestående av grekisk joghurt, lite honung och hasselnötter. Det är min nya favoritkombination. Mums.

En till ledig dag imorgon då, sen blir det jobb 6 dagar i sträck.
På tisdag nästa vecka är det äntligen lönedag, och på torsdag nästa vecka kommer Philipps föräldrar + moster + man på besök. Denna sommar kommer att gå fort, har jag på känn!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar