Långlunch @ Raawka

Trots att denna veckan har var mycket hektiskt (har försökt jobba ikapp sen förra veckans sjukfrånvaro) så har jag hunnit med en lunchdejt. Jag blev mycket glad när min vän Ami, som jag inte har sett på många, många månader frågade om vi kunde luncha tillsammans. Hon var sugen på Raawka, och det är ju alltid en bra idé. Sagt och gjort träffasdes vi där igår på långlunch. Det var skönt att komma bort från datorn en stund och dessutom hade jag en del ärenden på stan innan. Tog bland annat passfoto (urk), fast fy vad smart det har blivit när bilderna kan skickas till polisen direkt från fotografen och jag bara behöver ansöka online (måste bara komma ihåg att göra det också).
 
Jag har äntligen sluppit min flunsa nu också. Eller visst hänger den ännu kvar lite, men mycket bättre än det varit på de senaste månaderna! Förra veckans vila gjorde säkert gott! Och jag ska försöka bli bättre på att vila sådär annars också.
 
Brukar hata bilder på mig när jag skrattar "på riktigt", men jag tycker Ami lyckades riktigt bra! Eller hur? Tack för bilderna. Annars hade jag nog inte haft nåt snabbt att blogga nu.
 
Passbilderna tog jag förresten för att vi ska åka till Köpenhamn i december. Jag ser väldigt mycket fram emot den lilla resan, eftersom jag ju inte hade någon sommarsemester alls. Det ska bli härligt med några lediga dagar i ett juligt Köpenhamn (jag hoppas på julmarknad!). Dessutom håller vi på att boka en vintersemestervecka på varmare breddgrader. DET ser jag ohälosamt mycket fram emot. Jag tänker mig en pool, en bok, vin och middagar och lite vandring typ. Utan jobbdator! Vi funderar på Madeira, Kanarieöarna eller Kap Verde. Längre vill vi nog inte flyga för bara en vecka. Även om jag egentligen skulle vilja åka till Kuba, Mexico eller USA. 
 
Tusen tack för alla kommentarer om bilderna i förra inlägget. Fick massvis med kommentarer på inlägget på facebook. Tack för dem! Del 2 av bröllopet kommer inom några dagar då jag har redigerat klart! 
 
Sara.
Publicerat i Lunch / Vardag 2016
Taggar: Ami / Boka resa / Busy / Busy busy / Jobbar hela tiden / Jobbat / Jobbelijobb / Kaka / Lunch / Lunchbloggen / Lunchdejt / Långlunch / Pass / Passfoto / Raawka / Rawfood / Resesugen / Råkaka / Skratt / Tack / Urk / Vardag / Vardagen / Vardagslyx / Vänner
Kommentarer (1)

Bröllopsförberedelser

I september gifte sig min kusin, och jag hade verkligen sett fram emot detta bröllopet väldigt länge. Det är ju så sällan jag får gå som gäst! Dessutom hade vi gjort en liten weekend av det hela och bokat hotell i Närpes. Härmed följer alltså del ett av detta Närpesbröllop, förberedelserna.
 
Trots att jag som sagt, endast var gäst och inte fotograf på detta bröllop, så hade jag ju ändå kameran med mig hela dagen. Dessutom hade jag bokat tid för min egen frisyr samtidigt som bruden och kunde därmed fota brudens förberedelser vid frissan ;) och vackert blev det!
 
Hela frisörsalongen med alla tre frisörer var bokade endast för oss, då mer eller mindre halva klanen ville ha sina hår fixade. Alla fick mycket fina frisyrer och fixningar, och jag blev också supernöjd med mitt eget hår. Men mera färdiga hår-resultat får ni skymt i del 2 ;)

Helgens bästa beslut var absolut att boka in sig på Hotellet i Närpes! Det var skönt att ha massor med tid och inte alls behöva stressa iväg någonstans. Vi kunde äta frukost i lugn och ro, vandra iväg genom Närpes city till frissan och sedan avnjuta lunch i hotellrestaurangen. Ni förstår, mycket skönt! När moster sedan bad mig åka iväg ut till bröllopplatsen för att fotografera alla dekorationer så hade vi också gott och väl tid för det! Och för mig, som hade varit och hjälpt till med dekorationerna men inte sett det färdiga resultatet var det ju trevligt att få en sneak peek på det ;)
 
Och vackert blev det! Jag lyckades inte riktigt fånga på bild hur otroligt vacker och maffig den stora klasen av ballonger i taket egentligen var! Men ni får bara tro mig, den var mäktig!
 
Dekorationsgänget hade verkligen gjort ett superbt jobb för att dekorera alltihopa. I lokalen, Böle Uf, så ordnas det nämligen revyer (bekanta sådana, har jag hört) och salen hade väldigt mycket revy-look innan dekorationsgänget satte tänderna i den!
 
Och sist men inte minst lite bonusmaterial från en liten del av förarbetet. Strykning av stolsöverdrag, pizzapaus och en halvfärdig festlokal.
 
 
Sara.
Publicerat i Fester och helger / Foto: Bröllop
Taggar: Ballonger / Ballongklase / Blommor / Bonusbild / Brud / Brudkamning / Bröllop / Bröllop som gäst / Bröllopsdekorationer / Böle Uf / Dekorationer / Dekorera / Fest / Fin i håret / Flagga / Frisyr / Förberedelser / Hissa flagga / Hår / Mamma / Moster / Närpes / Närpes city / Pizzapaus / Revy / Stolsöverdrag / Stryka
Kommentarer (0)

Ett försenat manifestationsinlägg

Nu när jag är tillbaka med bloggen igen försöker jag varva nyare inlägg med äldre. Och detta inlägg anses då alltså som ett av de nyare ;) trots att det nu redan är nästa två veckor sedan. Denna lördagen, därifrån bilderna härstämmar, började jag och Philipp med frukost på ett rum och kök och fortsatte sedan en sväng via torget för att understöda manifestationen för sjukhuset! Det var fint att se så många människor på torget.
 
Just idag ligger jag hemma sjuk. Jag har haft feber, egentligen har jag varit förkyld/sjuk mer eller mindre i två månader. Men nu bestämde väl sig mitt virus, eller var det nu är, att bryta igenom på riktigt. Denna sommar och höst har varit så sjukt stressande att jag misstänker att det är kroppens sätt att tvinga mig att vila. För dessa dagar har jag liksom fysiskt inte klarat av att göra någonting.
 
 
Jag "sjukanmälde" mig igår och resten av veckan. Som företagare är det ju liksom inte så lätt att sjukskriva sig... eller de dagar jag inte jobbar får jag ju helt enkelt ingen lön. Och det var väl därför jag ännu försökte kämpa mig igenom jobbdagarna i början av veckan. Och det var ju inte så lyckat det heller kanske. Det är ju nog bara vila som gäller och jag har haft lite svårt att acceptera det denna sommar och höst.
 
Men idag är nog febern borta, eller jag har inte kollat, men det känns lite bättre i huvudet! Jag har till och med orkat titta på diverse daytime tv. Det kommer väldigt många program som liksom är sådär lämpligt underhållande så att man just och just orkar titta. Elmeri har legat och snarkat bredvid mig, han tyckte kanske inte att Finlands Bachelor, Canada's customs, tv-shop, riksdagens frågetimme och debatten melllan Clinton och Trump var så fruktansvärt underhållande. Men sedan när jag råkade surfa över till en dokumentär om älgar så blev han plötsligt hemskt intresserad och följde älgarna med blicken, och jag hade inte hjärta att byta kanal då. Och tydligen har jag också tillräckligt med ork för att skriva ner denna text. Igår ville jag bara sova under 10 täcken i ett mörkt rum.
 
Det som jag har i åtanke att blogga om den närmsta tiden är bland annat min kusins bröllops i september. Jag har börjat på med bilderna, så förhoppninvsvis tar det inte så länge innan jag är klar med det inlägget. Men bröllop tar ju liksom alltid ganska mycket tid att redigera, trots att mina bilderna "bara" är ur gäst-prespektiv. Och så har jag ju förstås också tänkt få till ett inlägg om vårt femårsjubileum inom en snar framtid. Och dessutom vill jag förstås också blogga klart om renoveringen ganska snart. Plus en massa andra saker som finns på min "att-blogga-lista" :) 
 
Nu sitter jag alltså i soffan under endast ett täcke och väntar på min man, som förhoppningsvis har med sig lite mat till mig, jag har inte haft någon matlust denna vecka, men idag har den definitivt kommit tillbaka! Och så ville jag samtidigt också nämna att det är så otroligt skönt att Philipp äntligen kommer hem från jobbet - varje dag! I sju år pendlade ju han hem från Jyväskylä över helgerna men nu kommr han hem varje dag. Jag var lite orolig över hur det skulle gå innan då vi båda var så vara att vara ensamma på vardgarna, men nu är jag nog bara så nöjd! (Även om jag inte alls har något emot att han åkar på diverse arbetsresor ibland också ;)
 
Jag publicerar detta inlägg nu, med risk för att det blev väldigt flummigt då min hjärna kanske inte är riktigt så skarp som den brukar, men äh. Det är väl inte så noga. 
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: 1r+k / Feber / Frukost / Höst / Hösten / Jag / Manifestation / Mielenosoitus / Philipp / På stan / Sjuk / Sjukhuset / Stan / Start me up / Torget / VCS / Vardag / Vardagen / Vasa / Vasa Centralsjukhus / Vasa torg
Kommentarer (5)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar