Vardag (och sneak peek på övervåningen)

Det har varit väldigt mycket vardag här hemma hos oss denna vecka. Kanske lite för mycket, eftersom det har blivit väldigt långa dagar + att jag också jobbade igår när det egentligen var Kristi himmelsfärd och ledigt. Då fick jag till och med hjälp av Philipp som utförde lite fotojobb åt mig. Underbart! Jag satt honom att gallra bilder från en fotografering så att jag själv inte har riktigt så många bilder att gå igenom. Skönt att ha en assistent ibland, önskar att min assistentservice skulle funktionera lite oftare än på extra lediga dagar. Hehe. Tyvärr får man ju inte betala lön åt familjemedlemmar när man är enskild näringsidkare, så det är liksom bara volontärarbete som idkas om han hjälper till och jag förstår att det inte alltid är så lockande med de tråkigare uppgifterna som att gallra bilder eller sitta med bokföringsmaterial, kopiera papper etc. 
 
I måndags hade vi faktiskt bolagsmöte hemma hos oss! Alla grannar var ju ganska nyfikna på vår renoveringen så det fick bli årsmöte hemma hos oss denna gång. Inte alls mig emot, eftersom vissa grannar aldrig varit inne hos oss över huvudtaget. Och renoveringen är ju alltid kul att visa upp åt alla som vill se. Det är ju nämligen så att vår renovering faktiskt är färdig nu. Hurra! Jag har bara inte hunnit blogga ikapp på renoveringskategorin. Men det är på kommande. Några bilder neråt kommer en liten sneak peek. 

På bolagsmötet fick vi sitta 10 pers inträngda i vårt lilla kök. Philipp skämtade om att nästa renovering måste bli en köksrenovering. Hehe. Det var onekligen lite trångt. Vi har ju dessutom ett ganska gigantiskt bord när man drar ut det.
 
Som mötestilltugg hade jag bakat en blåbärspaj. Jag har ju fått lite pippi på lemoncurd just nu. Allt jag bakar ska ha lemoncurd i sig på något sätt. När mamma fick nys om detta berättade hos för mig att min moster brukar baka blåbärspaj med lemoncurd, och jag blev ju genast tvungen att testa. Resultatet blev SUPERGOTT. Blåbär och lemoncurd alltså... Så gott! Nu vet jag ju inte exakt hur mosters recept brukar gå till, men jag bredde liksom bara ut lemoncurd på pajbottnen, kanske några matskedar och sedan blåbär ovanpå + en liten "stanning" av philadelphia, socker och ägg ovanpå. Tur att det lämnade lite över av pajen så att vi sedan fick äta den till eftermiddagskaffet följande dag. Mums!
 
Den utlovades alltså sneak peek bild på renoveringen, och här är den nu. Det här är alltså vyn från vår ytterdörr upp mot övervåningen. Vi är så sjukligt nöjda med hur renoveringen blev, och alla som har varit här och tittat (som kan lite mer om byggande än vi) har dessutom tyckt att själva arbtet också ser mycket bra ut. Jag ska alltså fortsätta med renoveringsbloggandet bara jag hinner sätta mig ner och gå igenom lite bilder. 
 
Våra helgplaner är ganska obefintliga. Vi ska väl försöka uträtta lite ärenden på stan imorgon och tänkte eventuellt jobba lite också. Förstås hade jag tänkt uppvakta mor på söndag!
 
Sara.
 
 
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Assistent / Blåbär / Blåbärspaj / Bolagsmöte / Företaget / Företagsjobb / Grannarna / Helgplaner / Kaffe / Kristi Himmelsfärd / Köket / Lemon curd / Mums / Näringsidkare / Philipp / Renovering / Renoveringsblogg / Smått och gott / Sneak peek / Trångt / Vardag / Vardagen / Årsmöte / Övervåningen
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar