Ny skärm och Sweet Vaasa

Jag höll nästan på att inte blogga ikväll (men bara nästan) då min skärm har orsakat mig lite huvudbry. Alltså jag har ju skaffat mig en datorskärm nu när jag nu äntligen har ett arbetsrum och slipper kökskontoret! (Jag ska visa arbetsrummet så småningom bara det blir klart). Hur som helst så upptäckte jag att bilderna här på bloggen på vissa skärmar inte ser ur så som de "ska". Alltså så som det ser ut på den nya skärmen. Detta har förstås resulterat i flera timmars googlande och läsande. Har försökt pilla på en massa inställningar i photoshop och med kalibereringen av skärmen. Det är liksom bara på vissa skärmar och vissa webbläsare som det ser mystiskt och rött ut och jag kommer inte riktigt på den rätta knixen. Nå, jag hoppas i alla fall att färgerna på bilderna i detta inlägg ser normala ut? Ni får hojta till om det ser väldigt konstigt ut på er skärm. 

Förra veckan spenderade jag och Cia en kväll på Sweet Vaasa och därifrån härstmmar bilderna i inlägget. Vi brukar ju ha våra Sweet Vaasa träffar med jämna mellanrum. Hela våren har vi gått en fotokurs tillsammans, men nu när kursen är slut så vi måste boka in våra "vanliga" träffar igen. Även om vi faktiskt också tänkte fortsätta med privata fototräffar när kursen är över. Det är ju alltid roligt att fota i grupp vet ni ;)
 
Den givna favoriten när jag äter "middag" på Sweet Vaasa är en CBE (Chicken, Bacon, Egg) med extra fetaost. Mycket god! Fast jag är lite besviken över att det verkar ha slutat servera bröd till salladen, eller åtminstone har jag fått fröknäcke alla de senaste gångerna fastän de frågat mig om jag vill ha just "bröd" som tilltugg. Tycker ju att det är så gott att såsera* brödet i dressingen. 
 
Sara.
 
 
*På franska heter det ju "sauceeee" (känner ej till stavningen) när man använder brödet för att få i sig det sista av såsen på tallriken. Jag tycker ju rimligtvis att detta ord (såsera) borde vara den svenska motsvarigheten till fenomenet! Det är förresten märkligt hur ovanligt beteende detta är i Finland jämfört med t.ex. Tyskland och Frankrike. Dagens nya ord, typ. 
Publicerat i Restaurang / Vardag 2016
Taggar: CBE / Cia / Fetaost / Fototräff / Färg / Goolgat hela kvällen / Hejdå kökskontoret / Huvudbry / Kalibrerad skärm / Kalibrering / Middag / Saras nya ord / Skärm / Snart får jag ett arbetsrum! / Sweet Vaasa / Såsera / Vardag / Vänner
#1 / / Jessica:

Bilderna ser riktigt bra ut här på Macbookens skärm tycker jag! Var också lite prylnörd idag och bestämde mig för att inskaffa en pulsklocka inför lördagen, kul med nya prylar att pilla på! :D Btw så är det obligatoriskt för dig att bidra med en låt till lördagen ;)

#2 / / Mia:

Såsera är ju ett fantastiskt ord, borde införas i svenskan! (Fenomenet också...)

#3 / / emma hedlund:

Hej allihopa, Vilken bra blogg detta är, vill gärna tipsa om denna … gärna den: http://www.onlinesmink.nu eller http://www.makeupsweden.nu http://www.onlinemakeup.info

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar