Examenskalas

Det här med att blogga varannan dag lyckades tydligen inte så hemskt bra. Vi hade mycket program i helgen och sedan blev jag sjuk. På månadens kanske stressigaste arbetsvecka så lyckas jag dra på mig en dunderförkylning. Så typiskt. Idag har jag mest försökt kurera mig själv och ta det lite lugnt och försköt jobba bort sådant som inte kräver så mycket tankeverksamhet. Imorgon ska jag hålla en skolning och då måste jag liksom vara på topp och sedan åker vi ju till London. Jag hoppas innerligt att den värsta dagen var idag och jag mår bättre redan imorgon.
 
Examenskalaset i lördags gick riktigt fint! Släktingar och vänner kom förbi på kaffe och tårta under hela lördagen. Trots att vår lägenhet ju har blivit lite större under våren så rymmer den ändå inte så frukstansvärda mängder människor, så vi bestämde oss för att ha drop-in-kaffe under hela lördagen för att fira våra bedrifter. Mycket lyckat koncept och mycket trevligt att hinna umgås med släkt och vänner som man inte ser så ofta! Vi hade ju hoppats på att kunna utnyttja terrassen också, men det störtregnade ungefär hela lördagen så den planen blev det ingenting av. 
 
Sara.
Publicerat i Fester och helger
Taggar: Buffé / Ekonom / Ekonomie doktor / Ekonomie magister / Examensfest / Examenskaffe / Examenskalas / Jag / Köket / Mamma / PhD / Philipp / Skumppa / Skål / Släkten / Smörgåstårta / Tårta / Vänner
Kommentarer (1)

Fin i håret igen (och annat svammel)

Jag som var nästan helt säker på att jag bloggade igår, men icke! Dagarna går så himla fort just nu att jag inte alls hinner med. Jag vet inte riktigt vart gårdagen och dagen rann iväg men plötsligt var det bara kväll igen och jag hann ungefär med hälften av vad jag hade tänkt mig.
 
Jag hade frissatid idag! Inte en dag för sent, och så råkar vi ju faktiskt ha examenskalas på lördag och då kanske man vill vara lite fräschare i håret helt enkelt. Det börjar ju nästan vara ett halft år sedan vi blev klara, Philipp doktor och jag magister. Men vi har haft renoveringskaos här sedan innan jul så det har bara inte varit läge för kalas. Vi tömde alltså vinden redan innan vi åkte till Tyskland för att fira jul eftersom vi hade hoppats att bygglovet skulle gå igenom lite tidigare än vad det gjorde. Hur som helst blir det kalas i helgen!
 
Dessutom ska jag ju faktiskt iväg på resa nästa vecka! Den där resan som jag helt har glömt att berätta om. Vi ska på en förlängd tjejweekend till LONDON! Jag är supertaggad för att dels få umgås itensivt med mina vänner och dels upptäcka en stad där jag faktiskt aldrig varit förut + att jag verkligen är i akut behov av att komma bort från allt jobb i några dagar.
 
Håret då. Det blev ljusare och fräschare igen och jag är sjukt nöjd med resultatet. Denna gång blev det en balayage-teknik på slingorna. Vilket betyder frihandsslingor. Jani "målade" alltså in slingorna med pensel i mitt hår istället för att använda folie. Resultatet blir mer naturligt och levande och det borde inte bli någon skarp utväxt heller. Precis som jag vill ha det! Balayage-tekniken kanske inte syns så bra på dessa bilder, men jag kan försöka ta en bild i något skede. Ännu återstår förstås att se hur utväxten faktiskt blir. Det är ju främst den som brukar plåga mig grymt månaderna innan jag tar mig till frissan. Jag brukar ju nämligen bara gå sådär max 3 gånger i året. Jag fick tydligen också lite rosa färg i håret, men bara pyttelite för att få bort det gula. Och ja, ni ser ju att håret inte är rosa i alla fall. Sjukt nöjd! 
 
Och sjukt trött är jag nu också. Gonatt! 
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Balayage / Busy / Busy busy / Dagens outfit / Fin i håret / Frihandsslingor / Frissa / Fräscht / Hår / Jag / Label 4 / Ljus / London baby! / Naturligt / Randigt / Slingor / Snart semester! / Snart ska vi ut och resa! / Terrassen / Tjejweekend / Utväxt
Kommentarer (3)

Ny skärm och Sweet Vaasa

Jag höll nästan på att inte blogga ikväll (men bara nästan) då min skärm har orsakat mig lite huvudbry. Alltså jag har ju skaffat mig en datorskärm nu när jag nu äntligen har ett arbetsrum och slipper kökskontoret! (Jag ska visa arbetsrummet så småningom bara det blir klart). Hur som helst så upptäckte jag att bilderna här på bloggen på vissa skärmar inte ser ur så som de "ska". Alltså så som det ser ut på den nya skärmen. Detta har förstås resulterat i flera timmars googlande och läsande. Har försökt pilla på en massa inställningar i photoshop och med kalibereringen av skärmen. Det är liksom bara på vissa skärmar och vissa webbläsare som det ser mystiskt och rött ut och jag kommer inte riktigt på den rätta knixen. Nå, jag hoppas i alla fall att färgerna på bilderna i detta inlägg ser normala ut? Ni får hojta till om det ser väldigt konstigt ut på er skärm. 

Förra veckan spenderade jag och Cia en kväll på Sweet Vaasa och därifrån härstmmar bilderna i inlägget. Vi brukar ju ha våra Sweet Vaasa träffar med jämna mellanrum. Hela våren har vi gått en fotokurs tillsammans, men nu när kursen är slut så vi måste boka in våra "vanliga" träffar igen. Även om vi faktiskt också tänkte fortsätta med privata fototräffar när kursen är över. Det är ju alltid roligt att fota i grupp vet ni ;)
 
Den givna favoriten när jag äter "middag" på Sweet Vaasa är en CBE (Chicken, Bacon, Egg) med extra fetaost. Mycket god! Fast jag är lite besviken över att det verkar ha slutat servera bröd till salladen, eller åtminstone har jag fått fröknäcke alla de senaste gångerna fastän de frågat mig om jag vill ha just "bröd" som tilltugg. Tycker ju att det är så gott att såsera* brödet i dressingen. 
 
Sara.
 
 
*På franska heter det ju "sauceeee" (känner ej till stavningen) när man använder brödet för att få i sig det sista av såsen på tallriken. Jag tycker ju rimligtvis att detta ord (såsera) borde vara den svenska motsvarigheten till fenomenet! Det är förresten märkligt hur ovanligt beteende detta är i Finland jämfört med t.ex. Tyskland och Frankrike. Dagens nya ord, typ. 
Publicerat i Restaurang / Vardag 2016
Taggar: CBE / Cia / Fetaost / Fototräff / Färg / Goolgat hela kvällen / Hejdå kökskontoret / Huvudbry / Kalibrerad skärm / Kalibrering / Middag / Saras nya ord / Skärm / Snart får jag ett arbetsrum! / Sweet Vaasa / Såsera / Vardag / Vänner
Kommentarer (3)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar