Vindsrenoveringen har börjat

Ni förstår kanske att jag har längtat ihjäl mig att påbörja vårt vindsprojekt och att börja blogga om det. Äntligen har det kommit gång! Redan första dagen kom det in 5 killar, jag blev nästan lite överväldigad av allt folk i huset. Jag som är van att jobba hemma ensam. Nåja, byggarna tog genast bort räcket till trappan för att kunna komma upp med alla saker, tejpade trapporna, borrade upp ett hål i taket från wc för kommande rör och bar förstås upp en hel del tavara. Här på bilden nedanför syns rören upp från nedre vessan. 

Jag jobbade ändå hemifrån hela första dagen, även om jag nog inte alls kunde koncentrera mig särskilt mycket. Philipp flydde hem till mamma med Elmeri. Med huset fullt av byggare var det nog bäst för Elmeri att komma bort. Han gillar ju inte riktigt människor han inte känner eller mycket ljud och fläng i dörrar.
 
Golvet har också blivit breddat med mera träplankor. Förut gick golvet alltså bara ut till de första stolparna. Det är helt galet vad mycket större utrymmet helt plötsligt ser ut. Så mycket mera golvyta! Det var lite svårt att föreställa sig innan, att det faktiskt skulle bli tillräckligt stort, men nu börjar jag se det. På bilden här nedanför, mellan de två första takstolarna kommer min garderob att vara, och där till höger i bild ser ni alltså vessarören som syntes två bilder upp och där kommer alltså vessan.
 
Vi kommer alltså inte att ta bort några takstolar, det hade blivit för dyrt och tagit längre att börja bygga om konstruktionerna. Och eftersom vi inte vill ha ett pyttelitet klaustrofobiskt utrymme så har vi valt att stolparna ska få synas. Jag tycker bara det är snyggt med lite personlighet!
 
Som ni förstår kommer det att bli en hel del remppablogg en tid framöver. Jag ska ändå försöka komma med lite andra inlägg emellanåt också. Men hoppas att ni (också) är taggade att följa med vår "lilla" vindsrenovering.
 
Spännande att komma igång!
 
Sara.
Publicerat i Vindsrenovering
Taggar: Bygga ut vinden / På gång / Remppa / Remppabloggen / Renovering / Spännande / Vindremppa / Vindsrenovering
#1 / / Jessica:

Hurraa för remppablogg! Inspirationsinlägg på materialval och inredning är också välkomna ;)

#2 / / Maria:

Spännande det där
Maria

#3 / / Mia:

Vad roligt, det ska bli intressant att följa med er renovering!

#4 / / Anonym:

Fint!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar