Vindsrenovering: rivning av "trapphus"

På övervåningen har det hänt grejer. Den kanske största förändringen hittills. Helt plötsligt finns det inte längre något "trapphus", väggen och dörren är bortriven och dessutom har man tagit bort ullen där innertaket kommer att öppnas upp. Det är alltså öppet till övervåningen nu. Det ser riktigt häftigt ut!
 
Dagen då trapphuset och dörren revs var jag lite rädd för att skulle kännas kallt här nere. Men det har ändå varit varmt och dessutom fick vi en blåsare som vi kunde ha på där uppe, men den behöves nog inte något mer än en stund första kvällen. Temperaturen från nedervåningen jämnade ut sig ganska snabbt.
 
Fönstret har förstås också fått finnfoam över sig, det behöver ju täppas till tills det faktiskt sitter ett fönster på plats. Fönstret syns här på bilden nedanför, ovanför finnfoamen och Elmeri. 

Det har också kommit upp ett första lager av brädor i taket. Det kallas väl för skålning. Det kommer ännu ett till lager brädor ovanpå dessa, och ovanpå det kommer sedan takpanelen. 
 
Sara.
 
Publicerat i Vindsrenovering
Taggar: Bygga ut vinden / Byggare / Förändring / Loft conversion / Remppa / Remppabloggen / Renovering / Riva vägg / Skåla / Skålning / Trapphus / Ullakko / Vindsrenovering
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar