Med våren kommer slasket

En vit hund och slaskväder är kanske inte riktigt den bästa kombinationen. Men jag njuter ändå för fulla muggar just nu! Två härligt soliga dagar har vi fått ha och jag hoppas att det fortsätter. Hela +8 grader i skuggen på vår terrass idag. Jag var ute på terrassen en sväng i eftermiddags för att känna efter ifall det snart skulle vara terrasskaffeväder (samma dag för exakt ett år sedan), den är ju ganska varm och skyddad vår terrass, men jag får nog kanske vänta lite till ändå. Även om det hann bli riktigt varmt i solen. 
 
Försökte ta en selfie utomhus, gick inte så bra. Solen är för stark och förstärks förstås av snön som ännu ligger kvar på många ställen. Det går lite bättre om man räknar 1-2-3 och sedan öppnar ögonen och fotar. Mindre lyckat att fota en selfie med 50mm objektiv dock. 

Isen i rinken börjar vara borta. Vi gjorde annars rinkpremiär rekordtidigt denna vår, förra veckan var nämligen Annu hos oss med sin söta "lilla" valp. Elmeri och Nalah fick lära känna varandra i rinken. Det gick bra fast det ännu var lite isigt. Elmeri var nog ännu den snabbare, men jag gissar att Nalah vinner när hon blir lite mindre valpig och kan kontrollera sina lemmar ännu bättre. För övrigt är jag glad över att Annu nu bor seminära, vi måste göra om vår träff snarast :)
 
Vid stranden har jag redan hittat videkissor, fast de satt så högt uppe så jag inte fick så bra bild på dem, men ser ni de små knopparna på bilden uppe till höger? Det är videkissor. Kanske man hinner få in lite videkvistar till påsken, trots att den är tidig.
 
Borde kanske ha döpt om detta inlägg till Vårtecken i Karperö, eftersom det här nu mest blev ett inlägg om våren här i våra hoods. Men jag ville liksom ändå poängtera det här slasket. Hoppas att det fortsätter vara så varmt nu att det snabbt blir torrt på vägarna så att vi slipper duscha efter varje promenad. 
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Isen / Karperö / Karperöfjärden / Rinken / Rinkpremiär / Selfie / Slask / Slaskväder / Solen / Terrasskaffe / Videkissor / Videkvistar / Våren / Våren e bra / Vårfeelis / Vårkänslor / Vårsolen / Vårtecken / Vårväder
#1 / / Veronica Wallgren:

Ser verkligen härligt ut!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar