Att välja badrumsinredning

Jag fick en förfrågan om att prata lite om materialval till vår renovering och jag tänkte börja med att berätta om val av badrumsinredning. Jag började fundera på detta i ett väldigt tidigt skede, långt innan vi hade börjat bygga, eftersom det är förhållandevis lätt att välja någonting så konkret som en badrumsinredning. Det tycker åtminstone jag! Eller det är ju inte lätt att välja... men det är lätt att gå omkring och titta i butiker och surfa på nätet eftersom det är en konkret möbel. Jag kan lätt föreställa mig exakt hur den kommer att passa in och se ut på plats, till skillnad från en tapet, ett kakel, eller ett golv, där man oftast bara får se en liten bit och sen måste fantisera ihop en helhet. Ett skåp är liksom ett skåp.
 
Vi visste ganska exakt vad vi ville ha för typ av skåp till badrummet. Ett 60 cm brett skåp med utdragbara lådor! Bilderna här ovan är tagna på K-rauta, därifrån vi också har beställt det skåp vi bestämde oss för. Vår första tanke var faktiskt att ta ett vitt skåp, men ju mera jag började fundera destu tråkigare kändes det med vitt och började istället titta på andra färger. Framförallt på svarta skåp! Det svarta på bilderna ovan är ett Noro, och skulle kanske ha varit ett ganska bra val. Men det föll på att det inte är så "högt". Jag vill att skåpet ska ha en ganska bra höjd så att rören som kommer upp ur golvet inte lyser en i ögonen direkt. Hade man haft rören i väggen, hade detta Noro varit ett bra och ganska förmånligt val.
 

Bilder från Temal

Det enda märket som sist och slutligen kom ifråga var Temal. Det har vi här hemma från förut och vet alltså att det håller god kvalitet. Dessutom kan man välja storleken med 5 cm mellanrum, vilket förstås är väldigt praktiskt! Här ovanför till vänster finns det skåp som jag föll för först. När jag bläddrade igenom katalogen kom jag ständigt tillbaka till detta vackra skåp, Temal Attraction i svart. Nå, eftersom priset är jättesaftigt, och jag inte på något vis kunde försvara det, blev jag ändå tvungen att skippa tanken på Attraction. Ursprungstanken var att försöka få badrumsinredningen (ej inklusive toalettstol) för en tusenlapp. Men bara det där skåpet och lavoaren gick på ett katalogpris på över 1400, och då skulle vi ännu inte haft varken spegel eller kran. Temal Trend (bilden till höger), är en ganska liknande serie, lavoaren är bara inte lika hög, men det är nästan lika snyggt som Attraction, dessutom med ett humanare pris. Och det är alltså detta skåp vi nu faktiskt har beställt, fast i en mindre storlek än på bilden.
 
 
 
Jag hade länge tänkt att jag bara ville ha en spegel i badrummet eftersom jag tycker att det är mycket snyggare. Lite hotellkänsla. Men eftersom vessan är liten och det inte kommer att finnas mycket förvaringsutrymme bestämde vi oss ganska snabbt för ett spegelskåp i alla fall. Valet föll på Temals D-lite spegelskåp, det till vänster i bild. Jag tycker att det är snyggt och stilrent, inga handtag och inga synliga kanter, och en snygg tillhörande lampa. Dessutom finns det lampor även under skåpet som lyser upp lavoaren.
 
Eftersom vi kommer att byta toalettstol på nedervåningen till en väggmodell så kommer vi inte att köpa någon ny stol till vinden, utan helt enkelt återanvända den gamla. Jag hade gärna velat ha en väggmodell också på övervåningen, men även här kom vår budget emot! En väggmodell inklusive montering skulle ha gått på cirka 800 euro. Det var liksom inte värt det när vi kan återanvända vår gamla stol för exakt 0 euro. Okej, visserligen tillkommer lite installationskostnad på den också, men ni fattar pointen.
 
 
 
Kranen vi har beställt är en Oras Cubista, en ganska vanlig och snygg kran om ni frågar mig. Här kan man också spendera hur många hundralappar som helst, men jag tycker inte att det är någonting som jag behöver göra. En vanligt kran räcker gott och väl. Oras känns också som ett säkert alternativ med bra känsla och god kvalitet!
 
En sak som jag ännu gärna vill ha i vessan är ett högre skåp, men det har visat sig vara omöjligt att hitta ett skåp som max får vara 155 cm högt, 25 cm djupt och 30 cm brett. Jag gissar att vi blir tvungla att specialbeställa, men det får bli ett framtida projekt.
 
Detta är alltså vad vi har tänkt till vår lilla vindstoalett.
 
Sara.
Publicerat i Vindsrenovering
Taggar: Badrummet / Badrumsinredning / Badrumsskåp / Bygga ut vinden / K-Rauta / Kran / Lavoar / Material / Materialval / Möbler / Oras / Oras Cubista / Remppa / Remppabloggen / Renovering / Spegelskåp / Svart / Temal / Temal Trend / Toalett / Vindremppa / Vindsrenovering
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar