En tisdag vid Lungi

Jag hann aldrig blogga om vår lilla Helsingforsvisit i februari. Jag hade så mycket annat bloggbart då. Men här kommer nu äntligen ett inlägg om en tisdagskväll i Helsingfors. Philipp hade en jobbgrej där och jag passade på att följa med. Jag kan ju jobba lite var som helst och det är ju allid roligt att komma bort lite + att träffa Helsingforsvänner förstås!

Jag lyckades locka med Philipp och Merja på en lungiburgare. Jag hade nämligen varit sugen på det sedan i höstas när jag var där sist.

Jag älskade burgaren (igen). Philipp var däremot inte lika imponerad. Jag förstår inte hur han inte kunde gilla. Vi brukar ju ha samma smak, men nåja. Det var grymt roligt att träffa Merja igen och Lungi var mysigt som vanligt!
 
Sara.

Tisdagslunch och bilincident

Dagens lunch intogs på Raawka. Färgglatt och gott! Det är inte så ofta som jag och Anna lyckas pricka in en vardagslunch men idag lyckades vi faktiskt. Skönt med ett litet avbrott på min annars så hektiska dag. Tusen olika möten på dagen och ett fotojobb på kvällen. 
 
När jag var på väg hem från fotojobbet ikväll hände någonting mycket obehagligt, jag märkte i de första korsningarna att bromsen kändes konstig. Lite lös på något vis. Efter några korsningar till märkte jag att en lampa på instrumentbrädan började lysa och tänkte liksom instinktivt att jag måste stanna bilen på första bästa ställe. Inte förrän två korsningar senare lyckades jag hitta någonstans att stanna och till min fasa märkte jag då att bromsen inte alls fungerade de sista svängarna innan jag kunde stanna. Jag ringde förstås efter hjälp och trots att vi fyllde på brömsvätska så blev det inte bättre och därmed är jag nu billös. Som tur hände ändå ingenting! Det hade kunnat gå mycket värre. Tänk om jag inte hade blivit tvungen att stanna i så många rödljus i stan så att jag inte hade märkt att bromsen var konstig och så hade jag plötsligt haft en ofungerande broms på omfartsvägen där man får köra 100! Mycket obehagligt.
 
Sara.
Publicerat i Lunch / Vardag 2016
Taggar: Bilen / Billös / Busy / Fotojobb / Jobb / Lunch / Lunchbloggen / Möte / Raawka / Sallad / Söndrig broms / Vardag
Kommentarer (2)

Påskhelgen

Vilket härligt påskväder vi har haft! Tyvärr har vi inte riktigt hunnit njuta så mycket utomhus eftersom hela påskhelgen har gått ut på att rensa och röja hemma och dessutom blev jag tyvärr riktigt förkyld genast på fredagen. Men soljuset har ju förstås badat in här hemma ändå, vilket jag har varit mycket tacksam för. 
 
Vi var i behov av en ny dammsugare, så i lördags åkte vi iväg till stan för att inhandla en ny sådan. Kan bara berätta att den nya dammsugaren är helt fenomenal. Vilken sugkraft! Jag har dammsugit lite varje dag bara för att det är så roligt ;) hoppas det håller i sig. Hehe. Jag hämtade också ut ett paket från posten i form av födelsedagspresent från Tyskland.
 
I fredags var vi bjudna på påskmiddag hos mamma. Philipp stekte lammfiléer och mamma hade gjort potatisgratäng. Riktigt super-duper gott!
 
Vi har alltså under påsken röjt igenom varendaste låda och pryl som vi bar ner från vinden innan renoveringen började. Ingenting ska nämligen upp på vinden igen om det är onödigt. Och vi har fått riktigt mycket gjort! Bara vi får åka ett varv via stormossen med allt skräp och bara vi får bort några onödiga möbler så börjar det faktiskt se riktigt bra ut här på nedervåningen igen. Vardagsrummet och bastun är äntligen tömda!

Under helgen spontanbokade vi också en resa, så nu har jag flera riktigt trevliga saker att se fram emot under våren :) jag tänkte berätta mer om detta senare!
 
Idag har vi också hunnit vara på "söndagskaffe" hos pappa. Det känns ju väldigt mycker mer som söndag idag tycker jag.
 
Jag var tydligen glad i hissen. 
 
I det fina påskpaketet från Tyskland fanns lite påskgodis och en badrock. Precis vad jag hade önskat mig! 
 
Badrocken kom väl till pass redan ikväll under vår "sönagsbastu". Vi plockade ju ner alla lådor från vinden redan i december så ni kan ju förstå att det minsann var skönt att gå i bastu denna påskmåndag efter över tre månaders bastulöshet. Skönt att inviga badrocken på terrassan mellan bastugångerna.
 
Sara.
 
Publicerat i Påsk / Vardag 2016
Taggar: Badrock / Bokat resa / Dammsugare / Födelsedagspresent / Förkylning / Hos mamma / Lamm / Middag / Mums / Påskbordet / Påsken / Påsken 2016 / Påskhelgen / Påskmiddag / Renovering / Rensa / Röja / Skräp / Solen / Städa / Söndagsbastu / Söndagskänsla / Tulpaner / Vasa / Våren
Kommentarer (0)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar