Bildbomb från Tyskland - dag 4

Jag är ungefär den sämsta bloggaren i världshistorien just nu. Lovar att blogga och sen gör jag inte det! Förlåt. Tyskland visade sig bli lite mer hektiskt än jag hade tänkt mig, att ställa i ordning till fest och att ha gäster som jag vill visa runt i Tyskland kräver liksom sin tid helt enkelt. När vi sedan kom hem tillbaka till Finland har jag betat av mina e-post inkorgar och försökt jobba ikapp för fulla muggar och först nu börjar jag liksom vara ens lite ifatt igen och bestämde mig för att jag minsann skulle blogga ikväll!
 
Det här var alltså dag 4 i Tyskland, dagen då gästerna sådär långsamt började droppa in till Altenberge och dagen innan förbedelserna kickade i gång på riktigt. Även om vi nog bakade och fixade lite på förmiddagen innan vi åkte iväg för lite shopping till både Ochtrup och Münster. Denna gång kom jag faktiskt hem med några par skor från Kentrup (hehe) trots att jag nu inte har råkat fånga dem på bild denna gång.
 
På kvällen hade jag och Philipp fixat gnocchi-middag medan svärmor hämtade den första gästen från tågstationen. Vi avslutade kvällen med att heja på Tyskland mot Frankrike i fotboll, men tyvärr gick ju den matchen inte så riktigt som vi hade velat, trots mitt ihärdiga hejande i de fantastiska glasögonen. 
 
 
Sara.
Publicerat i Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2016 / Träbröllop i Tyskland
Taggar: Altenberge / Blogga / Busy / Busy busy / Fest i Tyskland / Fixa fest / Frozen Yoghurt / Heja / Jag / Jobb / Köpa skor i Tyskland / Middag / Münster / Outlet shopping / Philipp / Prinzipalmarkt / Resa / Resa: Tyskland / Shopping / Svärfar / Träbröllop i Tyskland / Tyskland / Tyskland spelar fotboll / gnocchi
Kommentarer (5)

Partytältet

Nu på kvällen kom ett helt gäng grannar över med gatans partytält. Det är alltså några familjer här på svärisarna gata som äger ett partytält tillsammans och nu får vi låna det helt gratis inför vår fest. Helt fantastiskt!
 
Ännu mer fantastiskt är att de kom hit till vår gård och satte upp tältet på typ 20 minuter.
 
Vi hoppas ju förstås på solsken och varmt väder, men man vet ju aldrig... så därför ville vi alltså absolut ha ett partytält på gården också. 
 
Efter byggandet bjöd vi alla grannar på öl som tack, och det blev liksom ett litet party av det hela redan ikväll. 

Eftersom jag och svärmor inte är öldrickare så satsade vi istället på skumppa-provning. Vi prövade på en ny sort som vi faktiskt också fick godkänt inför lördagen. 
 
Imorgon ska vi väl börja på lite smått med utsmyckning av trädgården och börja hämta stolar och bord och diverse grejer. Imorgon anländer också redan de första gästerna hit till Altenberge. 
 
Jag är supernöjd med tältet, och jag är helt övertygad om att trädgården kommer att funka ypperligt för vår lilla 5-årsfest!
 
Sara.
Publicerat i Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2016
Taggar: Altenberge / Bygga / Fantastiskt / Femårsjubileum / Fest i Tyskland / Grannarna / Party / Partytält / Resa: Tyskland / Skumppa / Skål / Skåla / Svärmors trädgård / Träbröllop i Tyskland / Tyskland / Tält / Ölpaus
Kommentarer (1)

Lite outletshopping i Tyskland

Jag har ju egentligen inte semester medan vi är här, eller som företagare är det helt enkelt ganska svårt att slita sig från jobbet, vilket förstås betyder att jag också jobbar medan vi är här. Hela förmiddagen och halva eftermiddagen satt jag nämligen i svärföräldrarnas arbetsrum i möten och med lite annat jobb. Efter att jag hade avklarat det viktigaste ställde jag mig sedan i köket för att baka cheesecake, en av efterrätterna på festen på lördag. 
 
När allt var bakat och klart åkte vi iväg till outleten i Ochtrup. Trots att det var jag som var på jakt efter skor, så hittade jag inga, medan både svärmor och Philipp kom hem med skor. Men jag har ju ännu min favoritbutik kvar, så det finns ännu hopp ;) Det är ändå alltid trevligt att åka ut till Ochtrup för att gå omkring lite.
 
Efter shoppingen var vi egentligen påväg till min favoritrestraurang här i Altenberge (das Kartoffelhaus), men det var tyvärr helt fullbokat. Vårt andra val var stängt och vårt tredje val (Sculptura) var riktigt fullt det också. Men som tur hittade vi ändå ett bord längst borta i ett hörn.
 
 
Och jag tror att jag talar för alla när jag säger att vi är riktigt trötta, mätta och belåtna nyligen hemkomna därifrån. Jag åt en traditionsenlig Schnitze, den fastnade fock inte på bild denna gång utan jag fotade Philipps pasta som var riktigt mumsig den också. 
 
Imorgon ska vi fortsätta med bakandet, vi ska väl också hinna handla det mesta till festen och på kvällen kommer vårt partytält att levereras och byggas upp i trädgården.
 
Sara.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar