En utflykt till Ootmarsum i Holland

På julannandagen fick vi för oss att åka iväg på en liten utflykt till Ootmarsum, en liten stad i Holland. Altenberge ligger ganska nära den holländska gränsen och till Ootmarsum tog det inte ens en timme med bil. Ootmarsum är en pytteliten stad (lite över 4000 invånare) som är känd för sin konst, hela staden var fylld av gallerier av olika konstnärer. Där fanns även många små härliga butiker med diverse hantverk och konst. Ett mycket trevligt tidsfördriv att vandra omkring i den lilla mysiga staden i några timmar.
 
I Holland firar man inte heller jul på samma sätt som i Tyskland (eller Finland), så de flesta butiker och caféer hade öppet. Om jag har förstått det rätt firar man mera runt den 6:e december i Nederländerna, alltså runt Sant Nikolaus-dagen. 
 
Vi hittade också en liten butik som bland annat sålde en massa Marimekko kläder, så passande för svärmor som gärna gillar Marimekko och den enda butik i Münster som sålde Marimekko har nu slutat. När vi en gång var i Holland passade vi på att äta lite kaas en bitterballen på ett café. 
 
Det var för övrigt riktigt svårt att hitta ett ledigt bord för 6 personer eftersom alla caféer och barer var fulla. Antagligen hade fler än vi fått för sig att åka på utflykt på julannandagen. 

Egentligen tycker jag ju att Holland och Tyskland ganska lika, speciellt så här nära landsgräsen som vi är, men ändå märker åtminstone jag en skillnad på själva arkitekturen. Fastän man knappt annars ens märker när man kör över gränsen till Holland byter husen liksom karaktär.

Sara.
#1 / / Daniela:

Ååh så fint det är där :) Super fina vackra bilder dessutom!

#2 / / MALIN:

Vilket härligt ställe! Super fina bilder :)

( Vad har du för objektiv den här gången? :) är på
jakt efter ett nytt, därav frågan )

Svar: Tack ska du ha :)
bilderna i detta inlägg är tagna med Nikon 24-70/2.8. Men den gamla versionen, alltså inte det som nyligen kommit ut :) Det är ett superbra allaroundobjektiv som jag använder till allt. På resor har jag oftast bara med detta objektiv och det räcker för det mesta. Nu på denna resa har jag släpat med lite flera objektiv men har ändå använt just detta till 90% av bilderna ändå, eftersom jag inte vill släpa på fler objektiv när vi flänger runt.
Sara

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar