Barfotapromenad i Tilbeck

Några dagar innan nyårsafton åkte vi iväg till Tilbeck, det ligger inte särskilt långt härifrån. Där finns nämligen en liten promenadrunda med diverse hinder som man egentligen ska gå barfota. Eftersom det nu ändå råkar vara relativt kallt här så vågade vi ändå inte gå utan skor, men den lilla promenadsträckan på dryga 2,5 km är ändå trevlig att gå, även med skor.
 
Promenaden går runt Stift Tilbeck, som kanske kan kallas för ett litet campus för personer med funktionsnedsättningar. På området finns både bostäder och verkstäder, en kyrka, ett café och säkert mycket annat också. Ursprungligen har byggnaderna där varit ett jungfrustift, dit kvinnor ur adeln i tiderna flyttade om de inte lyckades hitta en man.
 
Området är riktigt fint, och jag skulle väldigt gärna vilja gå runt hela promenadsträckan någon sommar då man faktiskt kunde få gå barfota genom vatten, glas, sand med mera. Vi ska faktiskt till Tyskland igen i sommar, så jag får kanske göra ett försök då. Efter promenaden tog vid varsin välbehövd kaffe och kaka på cafét. Först efter att vi hade beställt våra kaffen råkade vi se att de också säljer katt-kakka-kaffe där. Även om tanken är lite äcklig så kom vi överrens om att pröva på den nästa gång vi är i cafét. 

I samband med cafét finns en liten butik där man kan köpa hantverk som tillverkats i verkstäderna. För två år sedan när vi senast besökte Tilbeck köpte jag en liten gul skyddsängel till min nyckelknippa från shoppen. Tyvärr har den hunnit gå sönder och jag var alltså på jakt efter en ny sådan. Änglarna fanns tyvärr inte kvar, men till min stora lycka hittade jag ett riktigt fint substitut, också det en ängel. Jag måste fotografera den i något skede.
 
Sara.
Publicerat i Resa / Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Att gå på glas / Barfota / Barfota mitt i vintern / Barfotastig / Gå på lina / Hantverk / Jungfrustift / Promenad / Resa / Resa: Tyskland / Stift Tilbeck / Tilbeck / Tyskland
#1 / / Johanna:

Katt-kakka-kaffet produceras främst på Bali så då vi var där över jul köpte vi hem av det som tuliaiset :) Jag dricker inte kaffe själv och min man smakade inte heller på det på Bali, men vi får se vad min mamma och bror tycker om det! Det låter ju lite äckligt, men kaffebönorna går ju genom dehär "katternas" (det är en sorts djur som inte finns hos oss) matsmältnigssystem helt utan att digesteras, så det är kanske inte lika äckligt då :)

#2 / / Anna:

Fick sånt kaffe i present för två år sedan. Det är faktiskt jättegott! Lite mer "exklusivt" än vanligt kaffe :)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar