Outlet shopping

Jag är extremt trög med bloggen just nu, förstår inte riktigt vart alla timmar på dygnet tar vägen. Det är liksom lite mycket just nu. Men jag tar det i sakta mak ändå. Här kommer några bilder från den lilla outletbyn FOC i Ochtrup. Det tar bara 30 minuter från oss att köra till outleten, så den brukar vara ett givet besök under våra tysklandsresor. Denna gång blev det hela två besök, och båda två riktigt produktiva :)
 
Jag kom nämligen hem med tre par skor denna gång. Ett par boots ett bar ballerinas och ett par klackar. Jag vågar nästan inte skriva ut det, men totalt köpte jag 6 par nya skor under resan, ooops ;) Men jag köper i princip aldrig skor i Vasa (pga finns inga vettiga butiker) så jag satsar stort när jag är i Tyskland!

Jag har i flera år sökt efter ett par snygga svarta gummistövlar (jag har ju också mina gula) som man kunde använde istället för ankelboots när det är regnigt ute, och nu hittade jag äntligen ett par som är både snygga och bekväma och passar min fot. Jag längtar "nästan" efter lite reginigare väder bara för att få testa dem. Men bara nästan. Jag var i stort behov av vanliga boots också och lyckades faktiskt hitta 2 par nya sådana förutom dessa gummistövelboots, så nu klarar jag mig över vintern!

Det enda man verkligen måste vara försiktig med när man köper skor i Tyskland är att kolla in sulan om man har tänkt använda skorna på vintern. Alltför många gågner har jag köpt hem glashala skor som endast kan användas då det inte finns snö eller is på våra vägar, men nu har jag faktiskt lärt mig och årets skörd innehåller endast skor med vettiga sulor.
 
Sara.
Publicerat i Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2015/2016 / Skor
Taggar: Ankelboots / Ballerinas / Ballerinasäsongen närmar sig / Boots / FOC Ochtrup / Gummistövlar / Köpa skor i Tyskland / Outlet / Outlet shopping / Resa: Tyskland / Skor / Skosula / Tyskland
Kommentarer (3)

Tyska stjärngossar på besök

I år fick jag uppleva en tradition som är helt ny för mig: nämligen Sternsinger. Runt trettondagen går barn runt i grannskapet, utklädda till de tre vise männen. Barnen sjunger några sånger och ger en välsignelse till huset genom att skriva med vit krita på väggen. Eftersom vårt hus råkar vara vitt fick vi istället ett klistermärke som vi klistrade upp ovanför dörren. Om jag inte uppfattade det hela fel så får barnen sedan godis och/eller pengar. Det är alltså lite som påshäxor hos oss i Finland.
 
Tyvärr kom jag inte ihåg att ta närbild på själva välsingnelse, men bildgooglade och hittade denna och denna bild. Här på bilden ovan, om ni tittar riktigt noga ovanför dörren så syns de svarta klistermärkena från de fyra senaste åren.
 
Sara. 

Snö och burgare

En dag hade vi faktiskt lite snö i Tyskland. Men bara pyttelite och det stannade inte kvar på marken särskilt länge. För det mesta låg temperaturen på över +10 grader men denna dag var det uppenbarligen lite kallare. Under året vi bodde i Tyskland såg jag snö bara en gång, och en av de tidigare jularna i Tyskland hade vi ungefär lika mycket snö ungefär lika länga, som på bilden nedan. Det snöar alltså inte så ofta i Münster.

Vi har en handfull restauranger som vi gärna besöker på våra tysklandsresor. Fast denna gång, hör och häpna, satsade vi faktiskt någonting nytt: hans im glück. En burgarrestaurang som satsar på kvalitet och en lite annorlunda restaurangupplevelse. Burgarna på menyn var alla något utöver det vanliga och hela restaurangen var fylld av björkar. Riktigt fint och supergott :) jag tog en getostburgare med fikonsylt och därtill batatfranskisar och avokadodipp. Mums! Hans im glück har härmed hamnat på "must eat" listan för våra tysklandsresor. 

Sara.
Publicerat i Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Altenberge / Batatfranskisar / Björkar / Hamburgare / Hans im glück / Must-eat / Münster / Restaurang / Snö / Snö i Tyskland / Tyskland
Kommentarer (0)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar