Vindsrenovering: utgångsläget

Innan jul skrev jag om att vi ska börja vårt vindsbygge. Vår tvåa ska bli en trea och alltså få ett tredje rum uppe på övervåningen. Och ni kan ju förstå att jag är ganska exhalterad över detta projekt! Redan när vi letade efter en lägenhet för nästan 5 år sedan så letade vi egentligen efter en trea. Men sedan råkade vi stöta på denna tvåa och kunde liksom inte låta bli. Det fanns nämligen redan färdigt en trappa så det var ju "bara" att bygga ut vinden. Nå, det tog ju nu då över 4 år innan vi kom igång med den processen!
 
Vår vind har varit helt fullproppad med saker. Alltså, jag påstår att det är lie farligt att ha en stor vind då man kan bära upp exakt allt som man inte vill ha för stunden och sedan får det ligga där i x antal år. Speciellt lätt har det ju varit för oss eftersom vi faktiskt har haft den där trappan, det har inte ens varit en ansträngning att slänga upp någonting. Vissa av sakerna bar vi till och med upp direkt från vinden på Kyrkoesplanaden. Helt sjukt egentligen. Men nu är den alltså tömd! Vi kommer att bygga in förvaringsutrymme i långsidorna av rummet, men jag kommer att noga gå igenom varendaste liten låda eller pryl som ska förvaras där. Ingenting onödigt får ta plats längre! 
 
Tanken är alltså att det ska bli ett till rum, en vessa och en klädskrubb + förvaringsutrymme. Ett fönster kommer vi också att ha på vinden + en luftvärmepump. Egentligen hade vi också velat bygga in en kamin på nedrevåningen, när vi nu en gång höll på... men efter att ha sett offerterna så skippade vi tanken på det ändå.
 
Här är alltså utgångsläget. En nästan tom vind!
 
Sara.
Publicerat i Vindsrenovering
Taggar: Bygga ut vinden / Förvaring / Förvaringsutrymme / Offert / Planering / Prylar / Rensa vinden / Saker / Tavara / Trevliga saker / Vindremppa / Vindsrenovering
#1 / / Veronica Wallgren:

Åh vad spännande och roligt. Skönt med lite större :)

Svar: Ja, det ska bli så skönt att få ett arbetsrum! Och så spännande!
Sara

#2 / / Maritza:

Oj vad spännande! kul att se då jag kommer hem :D <3 saknar dej!

Svar: Japp, superspännande :) saknar dig också!!
Sara

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar