Svärmors födelsedag

Dagen innan vi åkte hem från Tyskland hade svärmor kalas. En av orsakerna varför vi ville stanna hela fyra veckor i Tyskland denna gång var just så att vi skulle hinna fira svärmor innan vi åkte hem. I Tyskland firar man alltid födelsedagen på den rätta dagen, jag har förstått att det faktiskt betyder otur om man skulle fira födelsedagen innan sin egentliga dag. Därav en födelsedagsfest en tisdag.

Helgen innan födelsedagsfesten hade vi varit på utflykt till Ikea och råkat hitta en "partylåda" fylld med hotdogar och tillbehör. Svärmor insåg genast det fenomenala i att bjuda på hotdogsbuffé. Att bjuda på hotdogar kändes liksom lite skönt avslappnat och dessutom dignade ändå buffén av goda sallader därtill. Jag hade gjort en chokladkaka till efterrätt, men den blev nog totalt misslyckad och jag inte förstå varför... jag tyckte att jag hittade alla de rätta ingredienserna, men tydligen hade jag nog missat på någonting. Det händer ju lätt att man liksom köper "fel sorts" socker eller dylikt då man inte är van att handla i Tyskland. Alltid finns det nämligen inte motsvarande produkt i hyllan som hemma och då får man lite gissa sig fram till vad som skulle passa. Men som tur hade vi också en Herrencreme till efterätt!
 
Jag tycker mycket om svärmors födelsedagsfester eftersom man får träffa alla tysklandsbekanta på en och samma gång. Vänner och grannar och hela köret. En riktigt lyckad födelsedagsfest om ni frågar mig.
 
Sara.
Publicerat i Dagens outfit / Fester och helger / Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Buffé / Fest / Fest i Tyskland / Fira / Födelsedagsfest / Hot dog / Hotdogbuffé / Misslyckad bakning / Resa: Tyskland / Svärföräldrarna / Svärisarna / Svärmor / Svärmors mat / Tyskland
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar