Sista dagen i Tyskland

Här kommer nu det sista tysklandsinlägget för denna gång. För en gångs skull har jag faktiskt lyckats att blogga om en hel resa, det var liksom inte igår. Fast jag ligger bedrövligt mycket efter verkligenheten i bloggen istället, vi har ju faktiskt varit hemma i flera veckor nu redan. Det är min ständiga kamp, att försöka komma ikapp igen, kanske det händer ännu någon dag? :)
 
Den sista dagen i Tyskland inleddes naturligtvis med tysk frukost som svärfar hade ställt iordning. Efter frukost hann vi också gå en promenad runt Altenberge, samt jobba en del och packa förstås. Eftersom vi tog kvällsflyget från Düsseldorf hade vi gott om tid. Vi brukar alltid försöka välja just 18:45 flyget, så att man inte behöver stiga upp så hemskt tidigt och i lugn och ro hinner ta sig an dagen. Det tar lite över en timme att köra till flygfältet och man måste alltid kalkulera in åtminstone en buffert på en timme för eventuella bilköer. Fastän flyget går först på kvällen måste vi åka mot flygfältet redan efter klockan tre. 
 
Flyget hem gick faktiskt ganska smidigt med tanke på Elmeri. Från Düsseldorf hade vi en snäll flygvärdinna som lät oss ha Elmeris väska stående och öppen så att han fick titta ut (precis som på ditresan), men från Vasa till Helsingfors blev han tvungen att faktiskt vara under stolen framför hela flygningen, men även det gick semi-okej. Lite skrik, men det var helt överkomligt. Även om flygen med hund gick betydligt bättre än förra gången, är jag fortfarande av den åsikten att vi nog måste åka på längre resor, åtminstone två veckor, för att det ska "löna sig" besväret. Det är ju inte roligt för honom eller för oss (och antaligen inte för de andra passagerarna heller). 
 
Nu när jag har bloggat klart om resan så kommer den nya kategorin så småningom att börja fyllas här på bloggen. Nämligen vårt byggprojekt! Vi ska ju bygga ut vinden till ett sovrum, och jag tänker förstås dokumentera denna process i bloggen. 
 
Sara.
Publicerat i Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Altenberge / Att flyga med hund / Flyg / Flyga / Flygrädd hund / Komma ikapp / Resa: Tyskland / Tulpaner / Tysk frukost / Tyskland / Vallen
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar