High tea

Jag blev ju ekonom riktigt nyligen och till present av svärföräldrarna fick jag en parfym och en high-tea-session. Denna vackra söndag åkte vi iväg på en liten utflykt till Oldenzaal i Holland där det hade dukats upp till high tea. Philipps moster bor i Holland så vi hämtade upp henne på vägen. 

På brickorna fanns tusen godsaker, både söta och salta, och det var riktigt omöjligt att få slut på alltihopa. Nu råkade vår beställning dessutom vara för 6 personer... och vi blev sist och slutligen bara fyra, så ni kan förstå att vi blev nååågot mätta! Lyckligtvis fick vi ändå ta med resterna i en doggy bag. Jag älskade det faktum att alla saker verkligen var små munsbitar. Man kunde liksom pröva av allt, och allt var gott! Förutom brickorna fanns det förstås många olika sorters te på bordet.
 
Restaurangen heter Erve Hulsbeek och ligger alltså i Oldenzaal. Ungefär en timme med bil från oss. Restaurangen ligger precis intill en liten sjö och efteråt tog vi en bensträckare och gick en bit runt sjön. Tyvärr var denna dag också riktigt kall och vi var inte riktigt påklädda så det blev bara en kort bit, men jag fick en känsla av att stranden och hela området lär vara riktigt fullspäckad med badande holländare om somrarna.
 
Nu längtar jag bara tills denna superba form av... man kanske skulle kunna kalla det för brunch.... kommer till Vasa. Söta och salta småplock och te på det, egentligen är det inte så avancerat, men ack så gott och fint och trevligt! 
 
Sara.
 
Publicerat i Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Brunch / Doggy bag / Erve Hulsbeek / Godsaker / Het Hulsbeek / High tea / Holland / Munsbit / Mätt / Nederländerna / Oldenzaal / Resa / Resa: Tyskland / Restaurang / Småplock / Svärmor / Utflykt
#1 / / Mia:

Vad lyxigt med så korta bilavstånd överallt! Det är vi inte bortskämda med i Österbotten direkt...

Svar: Ja alltså visst är det lyxigt. Man kommer liksom överallt på helt övekrkomliga tider! här får man ju köra 5 timmar för att ens komma till Helsingfors! Och hos svärföräldrarna tar det liksom 2 timmar med bil till Amsterdam...
Sara

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar