En utflykt till Essen

Philipps chef bor numera i Tyskland, och riktigt passande inte alls så långt ifrån Münster och hade därmed bjudit in oss till både högskolan och efteråt hem till sig på middag. Vi fick alltså besöka Hochschule Ruhr West (HRW) som ligger i Bottrop. På skolan finns vi också gå på en rundvandring och fick bland annat se deras labb där många studerande byggde drönare. Riktigt intressant!

Till middag bjöds det på traditionellt Abendbrot, vilket man kanske kunde översätta till kvällsbröd på svenska. Det är liksom lite som ett frukostbord, men eventuellt lite matigare och äts förstås till kvällen. Till Abendbrotet blev vi också bjudna på min favorit: maletkött-purjosoppa, samt potatissallad, och förstås en uppsjö av olika ostar och charkvaror. Om jag har uppfattat traditionen rätt så har man ofta ätit Abendbrot i södra Tyskland helt enkelt istället för middag eftersom man inte har tyckt att det behövs två varma måltider per dag och lunchen har varit dagens huvudmål. Jag som är en frukostälskare är förstås stormförtjust i Abendbrot och blev mycket glad över att det var just det som bjöds på denna kväll. För övrigt blev det också en riktigt trevligt kväll och vi var inte hemma i Münster förrän på småtimmarna.
 
Sara.
Publicerat i Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Abendbrot / Bottrop / Essen / Frukostälskare / HRW / Hochschule Ruhr West / Kvällsbröd / Matin / Tyska traditioner / Tyskland / Utflykt
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar