Monday

Jag måste säga att jag tycker att det har varit en riktigt bra måndag! Jag har fått mycket gjort både jobbmässigt och hemma. Och dessutom hann jag knäppa några bilder under dagen. Kanske det är bra att ha en extra dag vart fjärde år ändå!
 
Jag passade på att njuta av det idylliska sportlovsvädret med en liten ispromenad mitt på dagen. Jag borde kanske ha gått ut pyttelite tidigare, för precis när jag begav mig ut så drog också molnen fram. Men jag hann ändå tanka lite D-vitamin en god stund. Jag vågade mig inte alls långt ut på isen idag och höll mig endast till spår där jag såg att någon nyligen hade gått (var inte orolig mamma). 
 
Jag försökte se efter om det skulle finnas något skidspår på fjärden, det skulle vara trevligt att skida där, men jag hittade nog inget sådant. Och skoterspåret såg väldigt ojämnt och guppigt ut. Jag borde verkligen ta mig ut till något riktigt skidspår så länge vi faktiskt har någon snö att skida på.

Imorgon får jag ta tag i bokföringen och faktureringen för februari. Jag har i år bytt till kvartalsbokföring, så nu är det ännu viktigare än förut att faktiskt få bokföringen gjord en gång i månaden så att jag inte behöver stressa när kvartalet är slut. 

Av någon anledning var jag liksom riktigt sugen på våfflor hela dagen, så jag avrundande dagen med våfflor till middag. De blev perfekt frasiga och goda, mums! Tog ingen bild, men ni får tro mig :) 
 
Så mycket annat hade jag väl inte på hjärtat idag. Hoppas att också er vecka har börjat fint! 

Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Bokföra en gång i månaden / Elmeri / Karperö / Karperöfjärden / Kvartalsbokföring / Monstera / Måndag / Ny vecka / På hjärtat / Skidning / Skidspår / Skottår / Snö / Tulpaner / Vardag / Vardagslyx / Vinterväder / Våfflor
Kommentarer (0)

Sportlovsfeelis

På tal om vårfeelisen i förra inlägget så förstärktes den väldigt mycket denna underbart vackra februaridag! Jag har inget sportlov, men jag har ändå lyckats få en riktig sportlovsfeelis efter dagens solsken. Jag sade till och med åt Philipp medan vi var ute med Elmeri, att om alla dagar på vintern skulle vara som denna så skulle jag älska vintern.
 
Idag har vi varit hos mamma på lunch. Även min kusin Hanna med familj var på plats. En mycket trevlig dag och eftermiddag allt som allt.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Hos mamma / Lunch / Nästan som sportlov / Philipp / Smedsby / Solen / Sportlov / Vackert / Vinter / Vårfeelis
Kommentarer (0)

Kvällsnöjen

Dagens kvällsnöje, ett mycket trevligt sådant, bestod av en helkväll på Sweet Vaasa tillsammans med Cia. Vi hade inte setts på evigheter så det var mycket trevligt att sitta ner och uppdatera läget lite grann. Vi är kanske lite lustiga när vi träffas, eller snarare hur våra samtalsämnen ibland glider in på saker som förmodligen låter dötråkiga för de flesta andra. Jag och Cia kan nämligen plötsligt sitta och diskutera företagsbeskattning eller börsmarknaden eller dylika superintressant ämnen. Kanske man blir lite miljöskadad när man har gått på Hanken :) Nåja, vi brukar ju nog ha en hel del annat än aktier och fonder att tala om också. Men jag älskar kvällar som slutar i att jag är på 10 gånger bättre humör efteråt än när man börjat!
 
Jag tog inte en bild på det, men jag känner nästan att jag härmed måste meddela att jag (kanske) har en ny favoritkaka på Sweet Vaasa. Den skarpögde bloggläsaren vet nämligen att min absolut favorit är Key Lime Pien, men jag tror nästan att jag måste ändra mig sedan jag smakat på Dulche de Lechen. Det är nog nästan så att den vinner Key Limen.
 
Och vet ni vad jag upptäckte här om dagen? Jag har faktiskt börjat få lite vårfeelis. Underbart!
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2016
Taggar: Börsen / Café / Cia / Dulche de Leche / Företagsbeskattning / Hankeiter / Key Lime Pie / Miljöskadad / Mums / Sweet Vaasa / Vasa / Vänner / Vårfeelis
Kommentarer (1)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar