Vindsrenovering: skålning och vessa

Jag tänkte berätta lite om vad som hände vecka tre under renoveringen. Isoleringen blev alltså klar veckan innan och det hann komma upp en del brädor redan då, men under denna vecka hann hela skålningen bli klar! Det lämnar alltså en "ficka" mellan isoleringen och brädorna där elen kommer att dras. Jag antar att det kanske också annars är bra att det finns en luftficka mellan isoerlingen och takpanelen. 
 
Golvskivorna har också satts på plats, så nu är det betydligt mindre dammigt där uppe! Jag behövde inte ens ta på mig skorna när jag gick upp för att fotografera dessa bilder. 

Det som kanske ändå var lite mera spännande för mig var att grunden till mellanväggarna för vessan och garderoben har satts på plats. Nu kan jag riktigt på riktigt i mitt huvud börja konkretisera hur vessan och garderoben kommer att se ut. Ni kan ju förstå att jag har spenderat en hel del timmar här uppe redan för att visualisera hur det kommer att bli och i och med mellanväggarna blev det väldigt mycket lättare.
 
Väggisolering mot grannen syns här på bilden ovanför. Också en bit takpanel där till höger. Detta är alltså den motsatta väggen från vessan och garderoben. Den kommande mellanväggen till vessa och garderob syns här på bilden nedanför där det finns stolpar. Garderoben kommer att komma till vänster och vessan till höger och dörren kommer att finnas till höger om stolpen i mitten.
 
Det som ändå har varit allra mest spännande under denna renoveringsvecka har ändå varit nedervåningens wc. Eftersom rören ska dras upp till andra våningen genom taket så blev vi alltså "tvungna" att istället installera en vägg wc på nedrevåningen så att en låda med rören skulle kunna dras upp till andra våningen. Inte alls mig emot, eftersom jag ändå alltid har suktat efter just en väggwc. Nu har vi alltså fått en "låda" där rören går upp till andra våningen, samt en sprillans ny väggwc på nedrevåningen. Eftersom vår vessa är relativt stor så gjorde de ingenting att vessabyttan kom en bit framåt, det finns fortfarande gott om plats framför. Jag har dessutom märkt att "lådan" skyddar ganska mycket mot stänk från duschen till spegeln. Ytterligare en positiv grej är att vi har sluppit ett jobbigt hörn mellan den gamla vessan och duschväggen där det alltid lätt samlades en vattenpöl som inte tog vägen någonstans, så vi är glada att även det "problemet" är löst. En extra avställningsyta har vi ju dessutom också fått. 
 
Till vår stora lycka råkade det gamla vita kaklet som vi redan har i vessan fortfarande finnas till salu. Vårt hus är ändå byggt för nästan 8 år sedan, så vi hade tur! Själva "lådan" smälter alltså in superbra då vi kunde använda precis samma kakel. Den bruna borden fanns tyvärr inte kvar, och jag har verkligen finkammat halva stan och internet för ett substitut. Ingenstans verkar det finnas bruna bordar i samma storlek längre. Det bästa jag kunde hitta var en mosaikplatta i samma färgton som den gamla borden. Det är klart att den "sticker ut" lite grann ännu när ögat är ovant, men jag är ändå riktigt, riktigt nöjd med resultatet! Jag ser så mycket fram emot att bara kunna swischa en gång med moppen under vessan när jag ska städa. Vilken lycka ;)
 
Jag måste ännu bjuda på denna mobilbild från morgonen då vessan revs bort. Genast när byggarna kom, sådär ungefär klockan 07:05 hade den gamla vessastolen rivits bort! Jag tyckte att det var en sån lustig syn. Den gamla vessastolen ska förresten återanvändas i övervåningens vessa. Det hade varit trevligt med väggwc där också, men det var helt enkelt mest ekonomiskt vettigt att återanvända den gamla.
 
Sara.
 
Publicerat i Vindsrenovering
Taggar: Bygga ut vinden / Garderob / Golvskivor / Isolering / Loft conversion / Låda / Mellanväggar / Montering av väggtoalett / Renovering / Skålning / Takpanel / Toalett / Toalettrenovering / Ullakko / Vindremppa / Vindsrenovering / Visualisera / Väggisolering / Väggtoalett / Väggwc / X antal timmar
#1 / / Kaisa:

Spännande och roligt att följa med er renovering!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar