Måndag igenGod måndag! Helgen har förlöpt både trevligt och smidigt. I lördags var vi bjudna till mamma på mat tillsammans med min kusin med familj och igår firade vi pappas födelsedag på Fransmanni, och så mycket mera har vi väl inte riktigt hunnit med under helgen. Idag har jag faktiskt också skrivit på gradun (fick rentav megaflow!) och nu på kvällen har hunnit med både sushidejt med Anna och Jessica och kvällsdejt hos Sofia och Vera. Mycket bra dag om jag får säga!


Jag känner att jag har fullt program också hela veckan, dels företagsjobb, dels gradu och dels en massa trevliga kvällsprogram. Dessutom måste jag börja packa! Det är lite tragiskt att jag denna sommar inte ens har hämtat ner mina sommarkläder från vinden. Det kom aldrig riktigt någon sommar och sen när den kom hade jag inte tid för den. I våras hämtade jag ner ett par shorts, men that's it. Tänkte alltså eventuellt fynda lite i min sommargarderob denna vecka så att jag kan börja packa.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Busy / Dejt / Fullt upp / Företagsjobb / Helgen som gick / Jobb / Packning / Sommaren som aldrig kom / Vardag / Vänner
Kommentarer (2)

China day 9: The Great Wall, Badaling


Den sista dagen i Kina hade vi inget annat program än att vara turistiga. Vi hade bokat en taxi som tog oss ut till Badaling och den Kinesiska muren genast från morgonen. Om jag inte minns helt fel tog det en och en halvtimme att köra ut dit. Mitt resesällskap får rätta mig om jag har fel.
 

Till vår stora lycka var vädret helt på vår sida, vi hade blivit varnade om att det kan vara väldigt kallt där uppe på muren, men vi fick snarare ta av oss jackorna när vi kom upp. En varm och solig novemberdag på muren

 
Det var verkligen häftigt att verkligen få se och gå på Kinesiska muren på riktigt. Badaling lär också vara ett av ställen där muren är väldigt mycket restaurerad och ser ut "så som den gjorde förr". 

 
Utsikten var verkligen hisnande och muren ringlade sig längs med bergstopparna längre än ögat kunde nå.
 

Jag och Kati tog förstås ut allt och fotograferade muren och sällskapet från alla håll och kanter. Folk fotograferade även oss, förstås :) 


Totalt vandrade vi ca 1 km på muren. Över lag var det lätt att gå på muren, bara på vissa ställen fick man nästan klättra och hoppa när trappstegen var så höga. Jag hade också på mig väldigt dåliga skor med blank botten, så jag höll på att kana iväg flera gånger när det gick utför. Men det gick bra!

 
Vi (jag) tänkte att det skulle vara en kul idé att åka ner med en berg-och-dalbans-liknande mojäng. Vad vi dock inte riktigt förstod var att vi därmed åkte ner på fel sida av muren...
 

När vi kom ner var vi nämligen på helt andra sidan av berget och visste inte riktigt hur vi skulle ta oss tillbaka till andra sidan på ett smidigt sätt.
 

Lyckligtvis var vi väl inte de enda som hade lyckats med detta och svart-taxin stod som tur på rad. Efter att ha lyckats pruta till oss ett bra pris satt vi oss i en något suspekt bil som tog oss en bit ner för berget, efter halva resan fick vi alla hoppa ur och byta till en annan något suspekt bil. Nå, det gick ändå bra och vi kom tillbaka till parkeringsplatsen efter det lilla äventyret.
 

Vår taxi hade snällt stått och väntat under hela tiden och tog oss sedan smidigt tillbaka till Peking. Totalt spenderade vi nästan 3 timmar vid muren, men man hade nog kunna vara där hela dagen! Det fanns mycket att se och jag hoppas att jag någon gång får åka tillbaka igen. 

Sara.
Publicerat i Resa / Resa: Kina 2014
Taggar: Badaling / Berg / Blondin i Kina / China / Jag såg solen! / Kina / Kinamuren / Kinesiska muren / Muren / Peking / Resa / The Great Wall / Utsikt / Vy / Walik inOrder
Kommentarer (2)

Lunchbloggen is backEfter att ha jobbat ute i Runsor under 9 månader i nästan ett sträck så njuter jag verkligen av att nu bara kunna ta mig en lunch på stan när som helst. Nog för att det har varit superlyxigt att bara kunna gå till en matsal och äta förmånlig och bra mat med kollegerna så är det nog inget som slår en clubsandwich på Bistro Stenfors i Saluhallen. Mums, mums, mums! Maten är supergod och jag älskar stämningen i Saluhallen, det är så mysigt att sitta och iaktta människorna som handlar vid köttdisken mittemot. Denna vecka var jag och Philipp på lunch tillsammans en dag och mitt val föll direkt på Bistron. Jag borde någon gång våga ta något annat än min laxsandwich... vi får se när den dagen är kommen!
 
För övrigt har jag precis för några timmar sedan skickat iväg sommarens sista bröllop till en kund. Känns som om sommaren definitivt är slut nu. Det känns nästan lite sorgligt men också väldigt skönt, och det kommer ju en till sommarsäsong nästa år :) En grej som jag faktiskt inte har berättat här på bloggen är att jag och Philipp ska ut och resa i början av oktober! Alltså jättesnart! SOM jag har längtat. Philipp har nämligen en något större milstolpe avklarad, han har nämligen idag lämnat in sin doktorsavhandling för granskning. DET är stort, och det ska vi fira med en resa till Spanien.
 
Sara.
Publicerat i Lunch / Vardag 2015
Taggar: Bistro A.W. Stenfors / Club Sandwich / Fotojobb / Företaget / Kallrökt lax / Lunch / Lunchbloggen / Lunchdejt / Saluhallen / Snart semester! / Snart ska vi ut och resa! / Vardag
Kommentarer (3)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar