Dear Santa,1. Köttbestick, Hackman. 2. Självvattnande blomkruka, Eva Solo. 3. Noise cancelling comfort hörlurar, Bose. 4. Tygservetter. 5. Vitvinsglas, Essence, Iittala. 6. Timer (med magnet!) till köket. 7. Presentkort till Vasa Day Spa eller IhoHud. 8. Parfym, Valentino Valentina. 9. Halsband, Pore-Vuorikide, Kalevala. 10. Köksknivar 3-pack "Tomatknivar, Fiskars". 11. Cykelkorg för hund. 12. Peppar- och saltkvarn, Iittala. Dessa var också snygga. 13. En mugg med ett P, Arne Jacobsen. 14. En cykel. 15. Rumsdofter. 16. Sänggavel, Isku 17. Halsband, Hämäläinen Juhlakääty, Kalevala. 18. Alvar Aalto vas, modell större. 19. Presentkort till Finnair, Nikon, Marimekko eller Iittala är alltid mycket välkomna. 

På publikens begäran har jag nu sammanställt årets önskelista. Jag försökte sätta ihop en blandning av lite smått och gott, biligt och dyrt. Jag vet ju till exempel att jag tyvärr inte kommer att få en cykel i år heller ;) men alltid får man ju drömma och önska. Eftersom vi ska påbörja vindsrenoveringen är förstås också bidrag till den uppskattat.  Mest av allt önskar jag mig ändå (som vanligt) ett presentkort till Finnair. Ingen har väl missat att jag älskar att resa!
 
Vissa saker hänger mycket segt kvar på min önskelista ;) Men det är väldigt trevligt att titta tillbaka i akivet och titta på tidigare års önskelistor (2014201320122011och 2010). Dels för att jag ser att jag både fått och skaffat mycket av vad jag önskat mig, och dels för att vissa saker som sagt hänger kvar mycket, mycket segt ;)

Om jag får lov att avsluta med en klyscha så önskar jag mig förstås mest av allt en fin och mysig jul!
 
Sara.

p.s. länkarna satte jag dit bara för att tomten lättare skall hitta, ingen sponsring.
p.s.2. jag har också en Pinterest önskelista som hittas här. Den är dock inte lika up to date som denna, men jag jobbar på den :) 

Publicerat i Önskelista
Taggar: Drömmer om / Jag önskar mig / Julen / Julen 2015 / Vill ha / Önskelista / Önskelista 2015
Kommentarer (0)

Raawka

Förra veckan var jag för första gången till Raawka sedan cafét flyttade in till stan. På Brändö hann jag nog vara flera gånger på både lunch och kaffe. Caféet är supermysigt och jag gillade inredningen, så det blev liksom en hel del bilder. Jag kan ibland tycka att en industriell stil kan vara svårt att få mysig, men Raawka har lyckats superbra med detta. 
 
Jessica och jag träffades bara en snabbis eftersom hon skulle överräcka en tvål åt mig som jag hade handlat i Helsingfors helgen innan men inte kunde flyga hem i handbagaget, en sån service. Tack för det! Jag passade samtidigt på at överräcka en födelsedagspresent åt henne eftersom hon fyllde år dagen därpå.
 
Till eftermiddagskaffet passade jag på att pröva på en glutenfri (inte rå) morotskaka, tyvärr tyckte jag inte att den var någon höjdare. Eller den smakade nog helt okej egentligen, men gav mig sedan en obehaglig eftersmak och känsla i munnen. Tror nog jag håller mig till råkakorna nästa gång, de har varit så mycket godare än denna :)
 
Det är länge sedan jag har ätit lunch på Raawka och måste absolut ta mig dit snart igen! Jag läste också nyligen (typ igår) på deras Facebooksida att man får ta med sig hundar till caféet, inte för att jag så ofta brukar ha med mig Elmeri till stan men jag älskar det faktum att det är accepterat!
 
Sara.
Publicerat i Fikastund / Vardag 2015
Taggar: Eftermiddagsgott / Eftermiddagskaffe / Fika / Fikastund / Glutenfri / Jessica / Kaffe / Kaffedejt / Kaffestund / Morotskaka / På stan / Raawka / Rawfood / Tack / Vardag / Vasa / Vänner
Kommentarer (5)

Jag fick min glögg

Jag kom ihåg att köpa hem glögg idag, med andra ord har jag kunnat inleda glöggsäsongen här hemma ikväll. Mums! Jag brukar köpa glögg i tetrapaket, minns ej märke, men idag testade jag på en i glasflaska som man blandar ut. Tyckte kanske att den var snäppet för söt, men nog riktigt god ändå. Jag får nästan lite tentläsningsfeelis när jag dricker glögg. Medan jag ännu studerade (tänk att jag just skrev den där meningen!) hade vi ju alltid tentvecka precis innan julen och minns att jag ofta drack glögg och läste på tent då innan jul. Som tur har jag ändå inte utvecklat någon negativ feelis för glöggen utan endast mysfeelis ;) 

När vi nu en gång pratar om glögg måste jag nämna att jag förra året testade på en sockerfri variant, minns inte märket, men den smakade ILLA. Den smakade liksom inte glögg utan papper, med en äcklig sträv eftersmak. Det kanske finns goda sockerfria varianter, men den jag smakade på var verkligen ingen höjdare. Ni får gärna tipsa om ni känner till någon bra, det lär ju bli en hel del glögg i dessa tider nämligen...
 
Om jag var sjukt produktiv igår känns det precis tvärtom idag. Jag vet inte riktigt vart dagen tog vägen och jag hann inte med någonting känns det som. Kanske jag är dubbelt så produktiv igen imorgon istället.
 
Sara.
 
 
p.s. snön varade ju inte så längre, idag har den i princip smält bort helt och hållet.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Glögg / Glöggpremiär / Glöggsäsong / Glöggsäsongen är här! / Ljus / Mys / Mysbelysning / Smakar papper / Sockerfri glögg / Tent / Vardag / Vardagen
Kommentarer (6)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar