En lördag i NämpnäsIgår spenderade jag och Philipp hela dagen hos moster i Nämpnäs. Min utställning som vi hängde upp igår befinner sig nämligen i Närpes och vi passade på att besöka moster och kusinerna på samma gång.
 
 
Det är säkert minst 10-15 år sedan jag har varit ute med båten på Österfjärden, så vi passade på när vädret var fint. Bisse navigerade fint mellan stenarna och Fredrik höll utsikt efter fulingar. Snyggt kom vi igenom de steniga, smala farlederna. Vi åkte ut till ett skär som jag nu inte minns vad det hette. 
 
 
Efter båtturen tog vi fram grillen. Vädret var så fantastiskt fint att vi kunde sitta utomhus på terrassen och avnjuta vår Highland Entrecote med tilltugg. Jag kan meddela att jag njöt! 


Lilla M gav förresten Philipp två nya smeknamn: Pippi och Phoebe. Överväger att döpa om honom här hemma ;) 
 
Jag skulle verkligen inte ha någonting emot att alla sommarlördagar vore så här fina och härliga!

Sara.
Publicerat i Vardag 2015 / Villa&Båtliv
Taggar: Biff / Båt / Båtliv / En bra lördag! / Finsk sommar / Grilla / Jag / Kusiner / Ljuva sommar / Lördag / Moster / Njuta / Nämpnäs / Närpes / Philipp / Snart är det sommar! / Solen / Sommar / Sommarfeelis / Sommarkväll / Terrass / Ute med Risö / Österfjärden
Kommentarer (0)

AW @ Bock's


Förra veckan var vi på AW till Bock's Corner, och förutom öl fick vi guidad rundtur i bryggeriet. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av stället och jag storgillar konceptet. Det är verkligen något som har saknats i Vasa. Det var också häftigt att se själva bryggeriet. Även om jag inte är en öldrickare överhuvudtaget så gillade jag deras Pale Ale. Jag bara måste ta dit Philipp på en öl och en Wurst, jag fick nämligen lite tysk känsla och är helt övertygad om att han kommer att gilla konceptet.
 
Sara.

Tisdagens missödeDen här dagen har inte riktigt gått som på räls. Till exempel skulle jag efter jobbet bege mig till fotocenter för att framkalla bilderna till utställningen och så är hela usb-minnet tomt!!! Jag vet inte om det var så att jag faktiskt glömde att föra över bilderna igår kväll eller om det hände något på vägen. Men oavsett så bidde det ingenting av framkallningen idag och måste pröva lyckan imorgon istället. På lördag ska nämligen min utställning bli upphängd. Jag lovar att visa en liten sneak peek hur det blev samt berätta mera om den. Som ni kanske förstår togs inte dessa soliga bilder idag, utan i söndags. De senaste dagarna har bara varit tråkiga och regniga. Jag hade egentligen planerat långpromenad med Elmeri, men det är helt omöjligt att få honom att gå en längre sträcka om det regnar, om man inte vill bära honom. Min envisa underbara hund!
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Elmeri / Envis hund / Framkalla bilder / Jag / Missöde / Regn / Utställning / Vardag / Väder
Kommentarer (1)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar