Pyttelite påsk

 
Efter att ha städat hela huset idag blev jag sugen på lite påskpynt och kom fram till att några videkvistar skulle passa utmärkt på vardagsrumsbordet tillsammans med de nästan utblommade tulpanerna. 
 
 
Egentligen borde jag har fotograferat spektaklet att hämta in kvistarna. Vi har nämligen en stor videbuske nästan på gården och precis bakom dem finns de några lerhögar som man kan klättra upp på för att räckas till de finaste videkissorna. Jag hade ju inte riktigt räknat med att dessa högar kanske är lite hala just nu. Det är ett mirakel att jag lyckades hålla mig ifrån ett lerbad. Dessutom var det kanske inte helt lyckat att försöka få av kvisarna med en sax (hittade ej min häcksax och äger tydligen ingen sekatör!). Efter det lilla äventyret fick jag ändå mina kvistar och lite påskstämning i vardagsrummet.
 
 
Jag har några påskföremål som jag brukar ställa fram till påsken. Men jag tror att de får komma fram först nästa vecka. Jag är också lite sugen på påskgräs, och efter att ha läst förra årets påskpyntinlägg, så har jag tydligen en påse kvar i skåpet till och med! ;) Det är ju så skojigt att se gräset växa och så tycker jag att det är lite tradition med gräset. Jag får väl lov att så lite under helgen och hoppas på att det hinner växa.
 
Sara.
Publicerat i Högtider / Påsk
Taggar: Kvistar / Nystädat / Påsken / Påsken 2015 / Påskgräs / Påskpynt / Påskägg / Spektakel / Tulpaner / Videkissor / Videkvistar
Kommentarer (3)

Några torsdagsfunderingar


Det är härligt att det har varit soligt i några dagar nu, även om jag kan tycka att det är lite väl kallt. Det var så varmt där ett tag att jag blev lite bortskämd med att dricka kaffe på terrassen. Men om detta var årets takatalvi så är jag ändå helt okej med det. Jag uppskattar också väldigt mycket att många vägar har sopats så att jag slipper skölja hundarna efter varje promenad.
 

Vi har Roope här hos oss just nu eftersom pappa befinner sig på resa. Idag gick vi på en liten tur ner till stranden och jag försökte fånga båda hundarna på bild. Det var liksom lite lättare sagt an gjort då de egentligen inte vill sitta nära varandra och inte alls är intresserade av att titta på mig om jag inte har en godis i handen. Precis efter att jag tog denna bild började Elmeri tugga på en gren och Roope hoppde ner från stenen.
 

Imorgon är det fredag, äntligen! De senaste helgerna har varit fullspäckade med program, så det ska verkligen bli skönt med en helg utan planer.
 
Sara.
Publicerat i Elmeri ♥ / Vardag 2015
Taggar: Coton de Tuléar / Elmeri / Helgplaner / Hundar / Hundskötare / Promenad / Roope / Solen / Takatalvi / Vardag / Vårfeelis
Kommentarer (1)

En fredag i Helsingfors


 
Förra fredagen efter jobbet satte jag mig på ett flyg till Helsingfors. Det vankades tjejweekend tillsammans med Jessica. Lyxigt nog blev jag hämtad från flygfältet och när vi kom hem till Drumsö satte vi igång med pizzabak och dukade upp tusen godsaker och satt och catchade upp halva natten. Sämre AW får man leta efter ;)
 
Sara.
Publicerat i Resa / Resa: Helsingfors
Taggar: AW / Drumsö / Flyg / Godsaker / Helsingfors / Helsingfors 2015 / Helsinki-Vantaa / Jessica / Miniresa / Mums / Pizza / Resa / Skål / Tjejweekend / Vänner
Kommentarer (0)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar