Torsdagen ägnades åt mat och dryck 

På torsdagen gjorde vi faktiskt inte så mycket annat än att äta och dricka (och shoppa). Vi ville visa Bock's åt Philipps föräldrar, jag och svärmor ville shoppa på Marimekko's sommarrea och Philipp ville gärna äta musslor. Så efter en heldag på jobbet åkte vi på en liten rundtur: Marimekko, Bock's och Fondis. Alla tre ställen fick mycket väl godkänt!

Sara.
 
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Bock's / Bock's Corner / Fondis / Marimekko / Matin / Musslor / Rea / Restaurang / Svärfar / Svärföräldrarna / Svärisarna / Vardag / Vasa / Öl
Kommentarer (1)

Svärföräldrar på besök

Det var inte alls meningen att lämna bloggen med de dystra bilderna på den förstörda villan så där länge. Men midsommaren, och därmed svärföräldrarna kom lite emellan. Svärisarna har tillbringat en vecka tillsammans med oss och igår åkte de hem till Tyskland igen. Det är så roligt att ha dem här även om det blir många, långa, intensiva dagar. Här följer en liten bildbomb från första kvällen med svärisarna. 
 


 

 

Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Besök / Grilla / Hos mamma / Smedsby / Sommar / Svärfar / Svärisarna
Kommentarer (0)

Villabranden

 
I onsdags när jag satt på skolning hela dagen fick jag plötsligt ett meddelande av Philipp att vår villa hade brunnit. Jag kunde inte alls ta in det och förstod ingenting. Vadå brunnit? 
 
 
Jag kollade Vasabladet och hittade en notis: Sommarstuga brann i Maxmo skärgårdHandlar detta faktiskt om vår villa?
 
 
Lätt chockad började jag sedan förstå vad som hade hänt. Fast när vi på kvällen åkte ut till Maxmovillan hade jag aldrig kunnat föreställa mig hur det ser ut när ens villa bokstavligen ligger på marken i tusen bitar.
 
 
Det enda intakta jag kunde hitta var denna kaffekopp. För övrigt kunde man bara se delar av saker som man kände igen. Förödelsen var total.
 
 
Det värsta är att vi kanske aldrig kommer att få veta brandorsaken. Vi hade ingen el i villan, det var inte gasen, ingen av oss hade varit där på några dagar och branden hade inte heller börjat i bastun.
 
 
Det är helt ofattbart att ett hus bara kan brinna ner till grunden. Till all lycka var ju ingen av oss på plats för då hade det nog kunnat gå riktigt illa.
 
Sara.
 
 
p.s. Detta är alltså inte samma villa som inlägget innan. Detta är mammas och A:s villa.
Publicerat i Villa&Båtliv
Taggar: Brand / Brinner / Förödelse / Maxmo / Maxmo skärgård / Maxmovillan / Sommarstuga
Kommentarer (4)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar