Att vara bröllopsgäst

I juni var jag bjuden på bröllop. Som gäst! Det var liksom inte helt igår som jag har haft titeln gäst på ett bröllop. Jag var väl runt 14 år när det hände sist. Annars har mina titlar på bröllop mest varit fotograf, brudtärna och brud. Men äntligen i juni var jag bjuden på bröllop då min kusin Lovisa gifte sig med sin Alaric i Jakobstad. Och kanske ni kan gissa att jag ändå inte gick helt kameralös på bröllopet.
 

 
 
Det var ett mycket vackert bröllop med mycket kärlek i luften. Men ni ska veta hur mycket det ryckte i benen under vigseln och programmet. Jag vet inte om jag någonsin har suttit mig igenom en vigsel eftersom jag på det där bröllopet som jag var på när jag var 14 missade vigseln på grund av att vår båt gick sönder och inte hann fram i tid, och gången innan det var jag väl ungefär 3 år och kan ju inte tänka mig att jag satt särskilt stilla då heller ;) Så det var härligt att gå på bröllop som gäst. Jag älskar ju bröllop, som gäst, fotograf, brud och brudtärna och hoppas innerligt att jag får gå på bröllop (som gäst, ogärna brud) snart igen. Som fotograf blir det redan om två veckor!
 
Och ännu ett stort grattis till Lovisa och Alaric som fick varandra!
 
Sara.
 
Publicerat i Foto: Bröllop
Taggar: Att vara gäst / Brudpar / Bröllop / Bröllop som gäst / Finsk sommar / Foto / Foto: Bröllop / Grattis / Jakobstad / Kusiner / Kärlek / Kärleksbilder / Pedersöre / Pedersöre kyrka / Sara Holtkamp Photography / Sommarbröllop / Vigsel
Kommentarer (0)

Juli, pioner och bröllop


Hjälp vad veckorna bara rusar iväg just nu. Fattar inte att juli är slut om en vecka! Det är väl bara för mig att inse att sommaren och speciellt juli inte riktigt är bloggmånaden för mig. Mina dagar se ut ungefär så här: jag sover nästan 8 timmar, jobbar 8h på kontoret och jobbar sedan 8h hemma med bröllopsfoton. Så det finns inte riktigt utrymme för så mycket annat. 
 
 
Med denna bleka sommar som vi har stör dig mig inte heller att få jobba mycket. Även om det förstås skulle vara skönt med lite ledig... Kanske nästa sommar? Men det känns skönt att inte gå miste om vackert väder utomhus och jag har inte ens behövt sakna det superba luftkonditioneringen vi hade på mitt förra sommarjobb. Nu har jag inte ens fått reda på ifall vi ens har bra luftkonditionering på mitt nya jobb!
 
 
Jag är barnsligt lycklig över att min pion äntligen blommar, jag har väntat i flera år! Varje sommar har den bara grönskat utan att ge blommor. Men i år! Jag tror att det kanske 3 eller till och med 4 år sedan jag planterade den. Den har bara 5 blommor som inte är så stora och maffiga, men fina är de ändå. Och på bilden här ovanför, bakom Elmeri, ser ni kanske att vår lilla häck faktiskt nästan börjar se lite frodig ut. Det här var veckans trädgårds-update.
 
 
Imorgon ska jag fotografera bröllop, som vanligt. Sedan ska jag åka ilfart till ett dop och hoppas att jag hinner vara med en stund (som gäst alltså) och sedan fota mera bröllop kvällen. Något hektiskt, men mycket roligt och jag ser mycket fram emot morgondagen. Jag längtar också efter ha lite mera tid så att jag faktiskt någon gång kunde blogga om något bröllop jag fotograferar. Jag har nämligen fått lov av visa er många brudpar även denna sommar, men jag har inte riktigt kommit till skott.
 
Det var dagens svammel och pioner och bröllop. Hoppas ni får en fin helg och nog hoppas jag ändå att vi skulle få uppleva lite sommarvärme denna sommar.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Blogga / Bröllopsfotograf / Det blommar / Det är lite mycket nu / Finsk sommar / Jobbar hela tiden / Kallt / Lycka / Pioner / Sarah Bernard / Trädgården / Vardag
Kommentarer (1)

Mammas 60-årsfest

För precis ett år sedan hade mamma ställt till med trädgårdsfest hemma i Smedsby hennes födelsedag till ära. Mamma hade köpt jag vet int hur många kilo kött från köttdisken som kusin B och Philipp grillade. Vi hade allsång och trevlig samvaro och ett riktigt vackert väder. En riktigt lyckad fest. Här följer bildbomb. 

 
Jag har en hel hög sånahär obloggade händelser från förra sommaren eftersom jag jobbade som en tok och hade ofrivillig bloggpaus. Men det är ju också trevligt att titta på bilderna så här i efterhand och kanske mamma uppskattar detta inlägg lite extra just idag! Grattis mamma!
 
Sara.
Publicerat i Fester och helger
Taggar: 60-årsfest / Födelsedag / Födelsedagsfest / Grilla / Hos mamma / Kusiner / Köttdisken / Mamma / Mammas trädgård / Matin / Mums / Skål / Släkten / Trädgårdsfest
Kommentarer (2)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar