Tulpaner och busy, busy

 
Denna vecka har varit lite stressig. Vad skönt att det är fredag imorgon. Jag har nämligen påbörjat det stora fotoprojektet nu om kvällarna, vilket betyder att jag jobbar både dag och kväll nästan alla dagar i veckan. Alla veckor blir inte fullt lika tuffa som denna, som tur. Denna vecka har jag hängt i Vörå, och på tur står ännu Malax, Närpes, Kristinestad, Vasa och Korsholm. Men det har varit en riktigt bra vecka. Det har varit roligt, intressant och lärorikt och jag ser fram emot de kommande jobbkvällarna även om dagarna blir väldigt långa.
 
Mamma hade köpt ett knippe tulpaner åt mig. Jag hade länge själv tänkt på att köpa ett knippe, men hon hann före. De piggar upp så härligt i köket. Bilderna tog jag i lördags, så nu är tulpanerna inte riktigt lika fina längre, men jag köpte faktiskt ett till knippe åt mig idag ;) Jag känner att tulpansäsongen är här för att stanna.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Fotojobb / Fotoprojekt / Jobb / Jobbar hela tiden / Tulpaner / Vardag / Vårfeelis / Äntligen fredag
Kommentarer (1)

China day 6: Street of Calligraphy, Xi'an (Shu Yuan Men)

 
Den sjätte och sista dagen i Xi'an började traditionsenligt med kaffe och croissant på Pasific coffee innan vi begav oss ut på äventyr. Vi hade hela dagen framför oss att utforska Xi'an. Vädret visade oss också en av sina bättre sidor - nästan blå himmel!
 
 
Eftersom vi hade Zhilin med oss fick vi faktiskt genast en taxi för att ta oss till Street och Calligraphy, eller Shu Yuan Men.
 

Jag blev helt förälskad i denna ljuvliga gata. Så mycket att se och fotografera. Eftersom vi var relativt tidigt ute var det inte heller så hemskt mycket folk i farten.


Shu Yuan Men är återskapad att lika arkitekturen under Ming- och Qing-dynastierna. Gatan ser liksom precis ut så som jag hade föreställt mig att hela Kina ser ut. Vackra byggnader, grönska, ljuvliga gamla människor och dansande kvinnor på gatan.


Kati var på jakt efter en stämpel till hennes projekt, och själv ville jag ha mitt kinesiska namn skrivet av en kalligraf.
 
 
Mitt namn visade sig vara ganska svårt att skriva eftersom det inte finns nåon direkt motsvarighet. Men jag fick ändå ett namn: "Shaarii", bestående av två tecken som betyder, vacker flicka, och vacker flicka med vackert hjärta. Philipps namn var däremot lätt att skriva, eftersom det finns en kinesisk motsvarighet. 
 
 
Efter vår vandring längs med gatan begav vi oss upp på stadsmuren, men mera om det i nästa Kina-inlägg.
 
Sara.
Publicerat i Resa / Resa: Kina 2014
Taggar: Calligraphy / China / Dansande kvinnor på gatan / Kalligrafi / Kina / Ljuvliga kineser / Resa / Shu Yuan Men / Street of Calligraphy / Xi'an / Zhilin
Kommentarer (2)

AW med mannen

 
Restaurangbloggen fortsätter. Igår satsade jag och mannen på lite AW på Fransmanni. Mannen körde på musslor och jag på biff. Och jag tror att vi båda två var riktigt, riktigt nöjda.
 
 
Det var en evighet sedan jag har varit till Fransmanni. Närmare bestämt år 2011 då vi firade personal party 3.0.
 
 
Och på tal om personalfest så tror jag inte att jag har bloggat om sommarens personalfest. Jag måste sätta den på min to-do-lista. Jag har en ungefär en kilometer lång lista på saker som jag inte hann blogga om i somras under den stressigaste bröllopssäsongen. 
 
 
Jag hade glömt bort hur mysigt det faktiskt är på Fransmanni. Eller har dom kanske gjort om där? Vi satt bredvid den stora spisen och "stearinghögen". Riktigt hög mysfaktor. Dessutom fick vi superbra service. 
 

Fransmanni har färska musslor varje fredag. Kanske vågar jag mig på dem nästa gång? Det känns lite främmande för mig att äta en hel portion musslor. Kanske några stycken som förrätt, men en hel kastrull känns lite overkill. Men Philipp gillade.
 

Idag har jag varit riktigt effektiv. Städat, varit ute med Elmeri, tvättat ugnen, handlat mat, lagat mat, tvättat kläder, skrivit fakturor + avtal, osv. Det är först nu som jag har hunnit sätta mig ner med ett glas vitt i soffan. Lördagsmys! Jag har planer på att inte göra någonting mera denna helg eftersom nästa vecka kommer att bli lite stressig.
 
Hoppas att ni har en riktigt bra helg!
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: #Bloggträff14 / AW / Afterwork / Fransmanni / Helg / Helgplaner / Jag / Restaurang / Stearinhög / To-do / Trevlig helg / Vasa
Kommentarer (1)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar