Dagen innan julafton

Dagen innan julafton var vi ganska mycket hemma här i Altenberge. Vi åkte och handlade all mat inför julhelgen och förberedde julmaten och tog det lugnt tillsamans. Jag hann knäppa några bilder i svärmors vackra trädgård på förmiddagen. Det är ju så främmande för mig att allt ännu är så grönt fastän det faktiskt är vinter. Hortensiorna blommar nästan och murgrönan är förstås grön. De små rosorna blommar också hela vintern. 

Då vi handlade all julmat, passade vi på att köpa hem lite godsaker från bageriet, min favorit Käsestreuselkuchen samt Quarkinis och Berliner. Det smakade riktigt bra till eftermiddagskaffet!

Jag ville ännu åka in till stan en vända, en sista rundtur på Weihnachtsmarkt för detta år. 

På Rathaus Innenhof hittade vi en massa godsaker, Philipp ville smaka på Heisser Schafskäse im Fladenbrot (varm fetaost i Fladenbrot). Jag smakade också lite och det smakade helt ljuvligt gott! 

Själv var jag ändå mer sugen på något sött och ville smaka på churros med Nutella. Ett bra val, för det var verkligen supermumsiga. Det finns verkligen så mycket gott att pröva på på Weihnachtsmarkt, önskar att jag hade lite mera tid att smaka lite fler sorter ;) 

Efter en bra stunds vandrande på de olika julmarknaderna gick vi tillbaka till Aegidii där vi hade parkerat bilen. Men innan vi åkte tillbaka hem igen ville jag absolut testa på en Lumumba. En varm choklad med rom. Jag tror faktiskt att jag gillade det mera än Glühwein ;) samtidigt ville jag också ta med mig två blåa muggar till mamma. Hon har likadana från tidigare år och ville gärna ha flera. 

Väl hemma i Altenberge njöt vi av en purjo-maletköttssoppa som Philipp faktiskt hade tillrätt. Elmeri var också riktigt tröttis, så han somnade i mammas famn. 

Sara.
Publicerat i Jul i Tyskland / Resa: Tyskland / Resa: Tyskland 2015/2016
Taggar: Altenberge / Churros / Dan före dopparedan / Elmeri / Fira jul / Glühwein / Jul i Tyskland / Juleljus / Julen / Julen 2015 / Julfeelis / Julförberedelser / Julmarknad / Lumumba / Middag / Mums / Münster / Rathausinnenhof / Resa: Tyskland / Snart är det jul / Tyskland / Weihnachtsmarkt
#1 / / Katarina:

Fina bilder!

#2 / / ida [fotograferat]:

Ser ju underbart ut! Här var det inte en snöflinga i närheten heller :)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar