En kväll vid Nabben



 


 
 


En kväll i juli (för att fira mammas födelsedag) åkte vi ut till Nabben. Jag har kanske varit där någon gång för jätte, jätte länge sedan, men hade nog inte något minne av ställen. Nabben visade sig vara ett riktigt toppenställe, och jag åt en burgare som jag inte längre minns vad den hette, men jag minns att den innehöll en supergod bbgsås. Servicen var kanske låte långsam, men då var också hela terrassen proppfull med folk denna underbart vackra julikväll som vi lyckades pricka in. Kanske det blir en tradition att fira mamma vid Nabben.
 
Sara.
Publicerat i Restaurang / Sommar / Vardag 2015
Taggar: Bbqsås / Familjen / Finsk sommar / Hamburgare / Ljuva sommar / Mamma / Mommo / Nabben / Pavlova / Restaurang / Sommar / Sommarkväll / Sommartradition
Kommentarer (2)

Plötsligt händer det


Helt plötsligt producerar jag ett blogginlägg ikväll! Det var liksom inte helt igår. Jag hade verkligen inte tänkt att jag skulle gå två veckor helt obloggad, men så blev det. Som jag också förut har nämnt är sommaren tyvärr inte riktigt särskilt bloggvänlig för min del. Jag fotar nog mycket privat, men jag har ingen tid att redigera några bilder utöver alla jobb-bilder. Så småningom börjar det ändå lugna ner sig nu så jag vågar nästan utlova förbättring inom de närmsta veckorna. Jag har ju så mycket att blogga om!
 

Ikväll har vi ätit middag hos mamma. Inrefilé, klyftpotatis och rosé satt faktiskt riktigt bra precis ikväll. Jag har känt mig lite krasslig hela veckan, så det var liksom ganska skönt att ha en ledig och lugn dag idag och inte ens behöva fundera på maten. Jag tassade runt lite i mammas trädgård och knäppte några bilder medan Philipp grillade. Även om det finns en liten doft av höst i luften redan så tycker jag nog ändå att det kändes väldigt mycket som en sommarkväll.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Blogga / Busy / Finsk sommar / Grilla / Hos mamma / Ljuva sommar / Mamma / Mammas mat / Mammas trädgård / Sommar / Sommar-outfit / Sommarkväll / Äppelträd
Kommentarer (0)

Konstens natt 2015


I torsdags efter att Philipp kom hemkörande från Jyväskylä begav vi oss ut på Konstens natt-runda. Vi åt varsin portion frieten, gick en snabb runda via den mysiga marknaden bakom Loftet, och tittade på sambatåget. Till slut gick vi också ner till stranden för att beundra solnedgången.
 

Det blev inga utställningar eller uppträdanden för oss denna gång. Eftersom vi var ganska sent ute hade vi redan hunnit missa det jag hade velat se. Men jag tycker om att bara gå omkring och insupa stämningen!

 
Det lustiga var att Philipp råkade stöta på en kollega från Jyväskylä här i Vasa. Det händer liksom inte varje dag att Philipp stöter på sina kolleger på stan. Lite som när vi bodde i Tyskland och åkte bort till en annan stad och det var jag som träffade en bekant.
 
Idag har vi hunnit vara en sväng till villan, men mera om det i ett senare inlägg när jag har kommit ikapp med bloggandet :) 
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2015
Taggar: Dans / Dutch fries / Frieten / Konst / Konstens natt / Loftet / Marknad / Sambatåg / Solnedgång / Sommarkväll / Vardag / Vasa
Kommentarer (3)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar