Nya omfartsvägen

 
Idag (eller inatt) öppnade äntligen den nya omfartsvägen från Kvevlax till Stenhaga. Vi var förstås genast tvungna att åka på en liten testtur hela vägen från Kvevlax till Stenhaga idag. Jag har verkligen väntat med spänning på att vägen skall bli klar, för nu går det verkligen i ett huj att åka in till stan. Om jag hade riktig tur så kunde jag komma in till stan på 10 minuter, men nu måste det ju gå ännu snabbare. Till Stenhaga hinner jag säkert på typ 5 minuter. Helt fantastiskt!
 
 
Det var lite svårt att förstå att det verkligen var så kort väg genom skogen från Karperöbron, genom Böle till Stenhaga. Visst kan jag också förstå att Böleborna kanske inte är helt förtjusta i den nya vägen, men för alla Karperö- och Kvevlaxbor, och övriga som kommer norrifrån är det ju verkligen skönt att inte behöva köra i 50 km/h genom Smedsby och sedan genom rondellkaruseller i Stenhaga. Jag är mycket glad! Jag ska ta tid nästa gång jag kör in till stan.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Karperö / Karperöbron / Kvevlax / Köra bil / Norrifrån / Nya omfartsvägen / Omfartsvägen / Omfartsvägen i Smedsby / Rondellkarusell / Stenhaga
Kommentarer (6)

Poddar jag lyssnar på

För lite över ett år sedan började jag lyssna på poddar. Podcasts. Förut trodde jag att poddar var tråkiga och undrade när man egentligen skulle ha tid att lyssna på sånt. Men nu är jag helt poddberoende! Jag älskar att lyssna på dessa samtal människor emellan och man kan ju faktiskt lyssna på dem nästan överallt. Jag lyssnar på dem när jag är ute och går, när jag lagar mat, när jag kör bil och medan jag redigerar bilder. Podcasts är ett helt fantastisk påfund. Därför vill jag dela med mig av mina favoritpoddar just nu.
 
 
Min poddlista:
 
Karin & Sara
Min nyaste poddupptäckt och min favorit just nu. Karin och Sara är så fantastisk roliga men också djupa. Jag fasar för stunden när jag har lyssnat klart alla avsnitt och måste börja vänta en vecka innan ett nytt avsnitt kommer ut. 
 
SNAKK
Linn och Nadia pratar om viktiga saker i lifvet. Jag gillade deras podcast väldigt mycket, men tyvärr har de bestämt sig för att inte fortsätta podda. Jättesynd, eftersom det verkligen var en av mina poddfavoriter och dessutom finlandssvenska.
 
Nyfiken i en Pod
En ganska ny podd på min lista. Marica och Hanna hittar på en massa nya och roliga saker att pröva på. Mitt favoritavsnitt hittills är helt klart när de sov under en bro. En fantastiskt galen idé! Jag behövde några avsnitt innan jag kom in i podden, men nu är jag väldigt förtjust.
 
Moa & Matildas Podcast
Moa och Matilda pratar mycket om familj och barn, men ändå inte så mycket att det skulle kännas orelevant för mig. Moa och Matilda känns som riktigt härliga personer och jag kan nästan inte sätta fingret på varför jag tycker så mycket om dem. Rekommenderar varmt.
 
Vad har Peppe lärt sig under veckan som gått?
Peppe (och Magnus) pratar mycket om journalistik och feminism, eller annat som Peppe har lärt sig, eller som har slagit henne under veckan som gått. Mycket intressant stuff.
 
Eva och Pöll
Eva och Pöll pratar om lite alltmöjligt. Kan inte säga annat än att jag gillar dem skarpt.
 
Hon som inte rodnar
Jag har en gång tidigare i bloggen vurmat för Hon som inte rodnar. Jag älskar den! Är mycket ledsen över att den tog slut. 
 
Frillan & Prillan OFF air
Frillan & Prillan OFF air är helt fenomenala. Jag har verkligen suttit och skrattat högt för mig själv. Det bästa hittills: Kaj Kunnas och dägä dägä dägä
 
 
Ibland kan jag uppleva att man behöver ge en podd några avsnitt innan man verkligen kommer in i den. Den senaste podden jag har gett mig på är Isabel och Rebecca, hittills har jag bara lyssnat på två avsnitt. Är ej helt övertygad ännu. För övrigt har jag också försökt mig på poddarna som finns på toplistorna, men inte heller där har jag riktigt fastnat. Hanna och Amanda är helt okej. Filip och Fredrik gillade jag ej. Alex och Sigge har jag inte lyssnat på, men jag kanske borde?
 
Jag lyssnar också på väldigt många radioprogram i podversioner från både Radio X3M och Radio Vega. Alla sommarprat från både Finland och Sverige har jag förstås också slukat. 
 
Har ni upptäckt podcasternas fantastiska värld?
 
Ni får jättegärna också tipsa mig om era favoritpoddar. Gärna sådana som inte finns på toplistorna. Jag är ständigt på jakt efter nya intressanta, roliga, härliga samtal att lyssna på.
 
Sara.
Publicerat i Sara tipsar
Taggar: Lifvet / Mina poddfavoriter / Nörd / Podcast / Poddar / Poddberoende / Radio Vega / Radio X3M / Samtal / Sara tipsar
Kommentarer (8)

Sommarens sista bröllop

 
Nu har jag precis kommit hem från sommarens sista bröllop. Å ena sidan känns det lite vemodigt men å andra sidan ska det bli skönt att ha lite lediga lördagar igen. Bilderna ovan är liten sneak peek på ett bröllop jag fotade för några veckor sedan. Brudens bukett var så vacker och höstig!
 
Jag har många gånger blivit tillfrågad hur många bröllop jag har fotat i sommar, men aldrig riktigt kunnat ge ett svar på den frågan. Men nu vet jag! Jag tog fram kalendern och räknade snabbt till 14 stycken denna säsong. Eftersom jag har jobbat dubbelt (och ibland trippelt) är det nog lite av en maxgräns för mig. Det har varit enormt roligt men också ganska tungt.
 
De flesta av sommarens brudpar har gett mig tillåtelse att använda bilderna i min portfolio, så bara jag har redigerat klart de resterande två bröllopen så tänkte jag börja uppdatera min portfolio och ladda upp lite bilder till bloggen. Det ser jag verkligen fram emot att få göra. Bilderna i min portfolio börjar nämligen bli pinsamt gamla vid det här laget.
 
Bara jag har säkerhetskopierat alla bilder från dagens bröllop så tror jag att jag ska gå och lägga mig. Jag är helt loppuslut efter dagens bröllop och Philipp befinner sig på en karonka i Jyväskylä ikväll, så jag och Elmeri är ändå bara på tumis.
 
Sara.
Publicerat i Foto: Bröllop / Vardag 2014
Taggar: Brudbukett / Bröllop / Bröllopsfest / Bröllopsfotograf / Bröllopsfotografering / Bröllopsfotografskrabbis / Bröllopsporträtt / Foto: Bröllop / Höstbröllop / Hösten / Loppuslut / Sommarens sista bröllop
Kommentarer (0)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar