Ägnar mig åt nörderi

 
Jag fick ur mig ett litet glädjetjut när jag på eftermiddagen fick ett meddelande om att jag kunde hämta hem min nya dator. Nästan två månader tog det. En massa mailkonversationer fram och tillbaka innan vi hittade vad jag ville ha. Jag är eventuellt en litet kräsen kund när det kommer till datorer. När jag äntligen hade besämt mig för en modell fick jag ännu vänta på den i en månad. Men nu är den här. Äntligen! Efter en timmes användning känner jag mig riktigt såld, trots att windows 8 ännu känns lite främmande. Men om två dagar känns det säkert som om jag aldrig använt någonting annat. Det brukar ju vara så. Dessutom är det win 8.1 som ju också har "ett helt vanligt skrivbord".
 
Jag har pratar om att köpa en ny dator i över ett år, så det var ju verkligen dags nu. Nya datorn är en MSI GS60. Det är en riktig hardcore gamer laptop. Haha. Jag har också satt till en extra SSD hårdskiva till datorn för mera snabbt utrymme. Det första jag installerar medan jag skriver detta inlägg är förstås Photoshop och Bridge! Det ska bli spännande och se om programmen känns snabbare. Det förväntar jag nog mig.
 
Jag måste förresten skriva ett inlägg om hur man som kvinna blir bemött på de flesta elektronikaffärer när man ska köpa ny dator. Jag skrattar när jag tänker på det. Vilka fördomar! Nu köpte jag min dator via Multitronic och där har jag bara blivit bemött med vänlighet och utan fördomar. Tack för det!
 
Det blev riktigt superb timing på datorn, nu kan jag ägna hela kvällen åt min nya dator istället för att gå omkring och vara nervös inför första dagen på nya jobbet. Jag kommer förresten att befinna mig i Helsingfors imorgon och sedan fira Mizzas födelsedag på kvällen. Så eventuellt blir det lite lungt på bloggfronten de kommande dagarna.
 
Nörden Sara.
Publicerat i Prylar / Vardag 2014
Taggar: Adobe / Bridge / Första dagen på jobb / I used to be a gamer / Kvinna köper dator / Lite nervös / MSI / MSI GS60 / Ny dator / Nörden Sara / Nörderi / Photoshop CC / Prylar / Prylnörden / Windows 8.1
Kommentarer (2)

Lunchbloggen här hej

 
Idag träffade jag Sofia och Vera i Saluhallen för att äta en sen lunch. Det var länge sedan jag åt en Ragnar, så det smakade riktigt gott! En välsmakande kaffekopp och Maxmo hembageris franska chokladtårta till efterrätt blev pricken över i. Charmiga Vera var också en riktigt duktig liten lunchgäst.
 
 
Det är nästan lite pinsamt att blogga så här mycket om café- och restaurangbesök som jag har gjort på sistone ;) jag brukar ju verkligen inte kaffa och äta ute så här ofta. Men jag passar väl på nu innan jag börjar jobba. Hehe.
 
 
Innan jag träffade mitt lunchsällskap var jag till frissan. Äntligen! Senaste besöket var i juni, så jag hade hunnit få en rejäl utväxt och en hel del risiga toppar. Men nu känns håret så fint och fräscht igen. Jag blev supernöjd med nyansen. Och jag bara älskar hur håret känns och doftar efter ett frissabesök. Jag har slängt lite extra med håret idag ;)
 
 
Min frissa, Jani, har förresten nyligen öppnat egen salong. Label 4 på rådhusgatan. Idag var mitt första besök på nya ställe, och det kommer att bli riktigt bra! Jag är också glad över att jag har hittat en frissa i Finland som jag känner mig riktigt nöjd med. Jag brukade ju förut bara gå till min tyska frissa under alla våra tysklandsbesök och då har det kunnat bli riktigt långa pauser mellan mina besök.
 
Sara.
Publicerat i Lunch / Vardag 2014
Taggar: Fin i håret / Frissa / Kaffe / Label 4 / Lunch / Lunchbloggen / Maxmo hembageris franska chokladtårta / Nöjd / Ragnar / Saluhallen / Sofia / Vardag / Vasa / Vera / Vänner
Kommentarer (1)

En lång fika


Idag har jag träffat min vän Cia över en (eller två) koppar kaffe och en Key Lime pie. Vår lilla eftermiddagsfika hade plötsligt blivit superlång och plötsligt skulle Sweet Vaasa stänga. Det var länge sedan vi hade vår förra träffis så vi hade väl en hel del att prata om. Tiden går fort när man har roligt, om jag får vara lite klyschig. 

 
Jag var också via studenthälsan idag med avsikt att boka en tid till en hudläkare eftersom jag har haft lite problem med exem på sistone. Jag blev erbjuden en hudspecialist i Åbo  via en pekplatta! Alltså... jag tänker att en hudläkare kanske gärna skulle få titta på min hud på riktigt och inte via en halvtaskig webbkamera. Men det är väl framtidens melodi det här tydligen.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Det är väl bara att vänja sig / Fika / Framtiden / Huden / IRL please / Kaffe / Kaffedejt / Key Lime Pie / Pekplatta / Studenthälsan / Suck / Sweet Vaasa / Vänner
Kommentarer (1)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar