Fönstertvätt


Denna muliga och svala lördag har vi ägnat oss åt fönstertvätt. Jag är ju lite av en prylnörd och skulle förstås genast ha en fönstertvättmaskin efter att ha sett reklam om en sån. Fönstertvättaren köpte vi nog redan för någon månad sedan men då hann jag bara med köksfönstret. Sedan har det varit soliga dagar och jobbdagar som avlöst varandra och det har inte blivit någon tid över för fönstertvättandet. Förrän idag! Det var tur att vi hann få det färdigt innan regnet skvalade ner här i Karperö.
 
 
Och våra fönster var faktiskt extremt smutsiga. Det var så hemskt att det såg riktigt dimmigt ut när man tittade ut. Men nu är de äntligen rena och fina igen. Skönt! Helt plötsligt ser det ju ut som om vi inte ens har något glas i våra fönster ;)
 
 
Jag tycker förresten att Kärchers fönstertvättare är riktigt praktisk, men det kräver nog lite övning innan man får till det riktigt bra. Det första glaset blev kanske inte riktigt lika fint som det sista. Men sedan orkade jag inte börja om med det första igen och jag tycker inte heller att det är så farligt om det nu finns någon pytteliten rand någonstans. Huvudsaken att de är rena!
 
Sara.
 
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Fönstertvätt / Fönstertvättare / Fönstertvättmaskin / Jag / Kärcher / Mulet / Prylnörden / Regn / Tvätta fönster
Kommentarer (1)

Mittinattenbloggen och Jyväskylä


Det har blivit en liten ovana att jag sitter och jobbar jättelänge om kvällarna och sedan håxar jag alldeles för sent på att jag ju ännu ville blogga. Därav den sena timmen även idag. Också ikväll har jag varit hos mamma på mat. Philipp jobbar i Jyväskylä hela veckan, trots Kristihimmelsfärd, så jag bestämde mig för att umgås lite mera med mamma istället. Mysigt så!
 
På tal om min man, så hade Kati skrivit ett trevligt inlägg om vad Philipp och hans insitution har hållit på med i Jyväskylä denna vecka och framförallt igår kväll. Jag måste nog medge att det är väldigt intressant och roligt att se bilder från en händelse som Philipp annars bara berättar åt mig om via telefon. Nu fick jag ju nästan uppleva det via Katis blogg ;)
 
Och på tal om Jyväskylä så skulle jag så gärna vilja hälsa på där i sommar. Philipp har en ny lägenhet som jag ännu inte ens har sett och jag minns inte ens när jag har träffat alla Philipps trevliga kolleger sist! Jag hoppas verkligen att jag lyckas klämma fram två lediga dagar i rad så att jag kan sätta mig på tåget och hälsa på i Jyväskylä i sommar.
 
Sara.
 
Publicerat i Dagens outfit / Vardag 2014
Taggar: Blogga / Dagens outfit / Glömmer bort klockan / Hos mamma / Jobba hemifrån / Jyväskylä / Kati / Mammas mat / Mittinattenbloggen / Philipp / Sommar-outfit / Vardag
Kommentarer (0)

Vart tog värmen vägen?


I fredags och lördags fick man ju svettas både inne och ute på grund av värmeböljan. Men på måndag var det helt plötsligt regingt och +5. Även om det var lite svettigt när jag fotograferade bröllopet i lördags så föredrar jag nog värmen framom denna kyla. Jag hoppas att värmen kommer tillbaka snart! Jag vill ju kunna njuta av mitt eftermiddagskaffe utomhus igen.
 

Jag är väldigt busy just nu, många fotojobb på kö, en gradu, ett annat jobb, ett hem, en man, en dator...... ni vet. Det hopar sig lite just nu. Ikväll blev min e-mail dessutom hackad IGEN! Det är andra gången inom loppet av tre månader och jag känner att det kanske är någonting skumt med min dator även om jag har kört alla virusprogram och malwareprogram och sånt. Jag är jättearg och ledsen över detta. Det känns ju också så "pinsamt" att det skickas ut konstiga mail i mitt namn. Jag hoppas ändå att de flesta förstår vad det är frågan om. Suck ändå.
 
 
Ikväll har jag varit på På Språng igen. Vi körde korta intervaller idag och det kändes verkligen riktigt tung idag, men det var ändå roligt! Trött och nöjd fick jag genast efteråt köra hem till mamma som hade fixat en liten middag åt mig, en sådan lyx! 
 
Sara.
 
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Eftermiddagsgott / Eftermiddagskaffe / Elmeri / Glass / Hackad igen / Kaffe / Utomhus / Vardag / Värmen
Kommentarer (2)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar