På resa i södra Tyskland


Vi befinner oss nu i södra Tyskland. Närmare bestämt i Meersburg vid Bodensjön. Fyra dagar har vi redan spenderat vid Starnbergerer See, München, Garmisch-Partenkirchen och Hochschwangau. Vi har haft fullt program hela dagarna, vackert och varmt väder har vi också fått njuta av. Det kommer garanterat ett mer utförligt reseinlägg lite senare, men ikväll kommer jag bara med ett litet vykort från Schloss Neuschwanstein som vi besökte i fredags. Vi har uselt internet på hotellet här i Meersburg, så jag får vara glad om jag nu ens lyckas ladda upp detta inlägg. 
 
Vi hörs! Ciao!
 
Sara.
Publicerat i Resa / Resa: Tyskland / Resa: Tyskland & Italien 2014
Taggar: Att resa med mamma / Bayern / Bodensee / Ciao / Fullt upp / Garmisch-Partenkirchen / Hochschwangau / München / Resa / Resa: Tyskland / Schloss Neuschwanstein / Starnberger See / Södra Tyskland / Tyskland
Kommentarer (4)

Midsommartur till Lappo


Igår kväll åkte jag, mamma, Antti och Elmeri till Lappo (eller Lapua, som jag kallar det) på en liten midsommartur. Vår destination var Lakaluoma. Antti behövde min hjälp att fotografera några saker, och eftersom jag aldrig har varit vid Anttis sommarstuga förut så var det ju väldigt trevligt att få åka med. Tyvärr började det spöregna när vi kom fram. Men väldigt fint var det hur som helst. Stugan på bilden är Anttis hemgård som ska (håller på att) rivas. 


När vi en gång var ute på tur åkte vi också förbi Lappo centrum. Tänk att jag aldrig har varit i Lapua förut i hela mitt liv fastän det bara ligger 80 km från Vasa. Spöregnet var ett faktum så vi steg inte ur bilen. Men vi körde ändå förbi den vackra ån och Lapuan Vanha Paukku. Jag har inte ens vetat om att det har funnits en gammal patronfabrik i Lapua förut, och allra minst att den exploderade för 38 år sedan och 40 människor omkom. Nu för tiden är fabriken ett kulturcentrum med muséer och utställningar. Tyvärr var det ju stängt på midsommardagen, men jag vill verkligen åka dit och bekanta mig någon dag.

 
Det var riktigt trevligt att åka genom Södra Österbotten. Trakten är inte alls bekant för mig som är en Österbottnisk kustmänniska. På hemvägen körde vi längst små vägar, längs älven, genom små byar och beundrade landskapet.
 
Idag har spenderat dagen på jobbet och kvällen hos pappa. Jag borde börja tänka på packningen nu ikväll, vi åker ju nämligen iväg på resa om tre dagar. Och jag har verkligen 3 helt fullspäckade dagar framför mig! 
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Antti / Byar / Explosion / Hemgård / Jobb / Klänning / Kulturcentrum / Lakaluoma / Landskapet / Lappo / Lappo centrum / Lappo å / Lapua / Lapuan Vanha Paukku / Mamma / Maxiklänning / Midsommar / Midsommar 2014 / Midsommartur / Patronfabrik / Regn / Roadtrip / Snart ska vi ut och resa! / Spöregn / Södra Österbotten / Vardag / Vardagen / Älven / Österbottninsk kustmänniska
Kommentarer (1)

Midsommarafton i Nämpnäs

I år firade vi midsommar i Nämpnäs hos min moster. Vi kom inte på hur länge sedan det var som jag har firat midsommar där senast, men runt 15 år sedan är det ju med säkerhet. Även om midsommarafton inte bjöd på det varmaste vädret i år, hade vi det riktigt trevligt och varmt ändå. Här följer en liten bildbomb från gårdagen. 
 

Moster hade tillrett en dignande buffé med massor av somriga godsaker. Och Maxmo hembageris franska chokladtårta på det. Matkoman var ett faktum! 
 

När jag och min kusin Hanna var små brukade vi bada i ett lerhål nere vid stranden. Badade gjorde vi även denna midsommar, fast i en tunna lite längre upp på backen. Utan lera :) 


Och jag tog faktiskt "vinterklåddin" igår! Eftersom det var så kallt i luften kändes det inte alls så kallt i vattnet heller. Jag vågade doppa mig i Österfjärden hela två gånger. Enligt kusin Mattias var det faktiskt hela 17 grader varmt i vattnet, medan lufttemperaturen väl låg på runt 13.  Det var ändå skönt att värma sig i baljan efteråt!
 
 
Vår midsommarafton bestod alltså mest av mat, prat och balja. Ett riktigt lyckat koncept :) tack för igår!
 
 
Sara.
Publicerat i Midsommar / Sommar
Taggar: Bada / Badtunna / Bildbomb / Buffé / Chokladkaka / Finsk sommar / Glad midsommar / Kallt men fint / Kusiner / Lerbad / Ljuva sommar / Matkoma / Maxmo hembageris franska chokladtårta / Midsommar / Midsommar 2014 / Moster / Nämpnäs / Simma / Släkten / Sommar / Sommaroutfit / Vinterklåddin / Österfjärden
Kommentarer (7)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar