Dagarna innan jul

Vi har haft en intensiv, men också mycket skön och trevlig julvecka tillsammans med svärföräldrarna. Jag tänkte dela upp julveckan i några inlägg så att de inte blir så långt. Här följer nu några bilder från måndagen och tisdagen innan jul. Jag jobbade som vanligt, men vi hann ändå med en hel del program om kvällarna.
 

På måndagskvällen hade vi gäster och fick njuta av Anttis goda svampsoppa och pizza och till efterrätt mammas och svärmors pannacotta.
 
 
 tisdagskvällen hade vi bestämt oss för att gå ut och äta. Jag, Philipp och svärföräldrarna. Att hitta en restaurang som var öppen dagen innan julafton visade sig däremot vara aningen svårare. Men till min stor gläde hade faktiskt Ernst öppet och jag fick äta sniglar och biff. Mums!
 
Svärföräldrarna åkte hem igår, så nu har jag lite mera tid här hemma igen. Vi har i princip bott hos mamma hela julveckan och bara varit hemma för att sova. Det har varit så trevligt att ha svärföräldrarna på besök igen, vi hade ju inte setts på över ett halvt år. 
 
Sara.
Publicerat i Jul
Taggar: Dan före dan före dopparedan / Dan före dopparedan / Ernst / Fira jul / Julen / Julen 2014 / Julgran / Julveckan / Matin / Restaurang / Svärföräldrarna / Svärisarna / Vasa
Kommentarer (1)

4:e advent med svärföräldrarna


Svärföräldrarna anlände till Finland i fredags och sedan dess har vi mest bara umgåtts med dem. På dagens agenda fanns en lång frukost och intagning av gran. 


En liten shoppingrunda både i GW-gallerian och stan hann vi också med.
 
 
Fast dagens höjdpunkt (för mig) var ändå den traditionsenliga granpåklädningen tillsammans med svärfar.


Ingen annan är väl särskilt förtjust i denna syssla, medan svärfar och jag gillar den desto mer.


Och jag tycker att årets gran blev så fin. Granen som Antti hade skaffat var väldigt fin från början. Tät och bra. Och med min och svärfars fin-fina smyckning blev den förstås ännu vackrare ;)


Och efteråt blev det middagMamma hade lagat baconinlindade kycklingfiléer, svampsås och potatismos. Någonting som jag gillar väldigt mycket. Det var skönt att inte äta julmat idag, i fredags blev det nämligen en lätt överdos när vi först fick jullunch på jobbet och sedan åt julmiddag på Seglis på kvällen (jobbets julfest). Jag älskar julmat, men jag tror ändå att den smakar som bäst om jag väntar tills på julafton för nästa gång ;)

 
Och nu står förstås den traditionsenliga söndagsbastun på agendan. Vi hörs!
 
Sara.
Publicerat i Jul
Taggar: Antti / Finsk julmat / Granen / Granpåklädning / Juleljus / Julen / Julen 2014 / Julfest / Julgran / Julgransbollar / Julmat / Klä granen / Shoppingrunda / Svärfar / Svärfar och jag / Svärföräldrarna / Svärisarna / Svärmor / Söndagsbastu / Tradition / Vasa
Kommentarer (0)

Chokladprovning i snöyran


Jag är nyss hemkommen från en aktivitet som jag har velat prova på i åratal. Nämligen Chokladprovning.
 

Ett gäng bloggare hade blivit inbjudna på en kväll vid Hemgården i Vasa. Kenny från Hemgården berättade för oss om kakaobönans ursprung, chokladens histora och hur choklad tillverkas.
 
 
Och naturligtvis fick vi också smaka på chokladen. Vi skulle titta på den, dofta på den, lyssna på den och låta den smälta över tungan.
 
 
I början tänkte jag kaxigt nog att det knappast skulle vara något problem att smaka på 9 bitar choklad. Men det var visst ganska maffigt ändå och jag fick äta upp mina ord. Jag lyckades inte äta upp all min choklad! Men vi fick ta hem våra rester. Och egentligen ska man provsmaka på choklad på morgonen när smaklökarna har vilat, så kanske jag sätter igång med en ny runda imorgon bitti innan jobbet ;)
 
 

Chokladprovningen var en mycket trevlig tillställning och dagens chokladkvot är helt klart mättad för idag. Jag har en chokladjulalender här hemma som jag glömde öppna imorse och jag tror faktiskt att jag måste spara dagens lucka tills imorgon. 
 

Under tiden vi hade provat på choklad hade snön vräkt ner och jag fick köra snigelfart hem till Karperö. Min snöälskande hund var mycket glad över det faktum han nu äntligen kunde hoppa i snöhögar och jaga snöbollar.
 

Jag har väldigt mycket program denna vecka. Busy varje kväll. Jag hinner kanske inte reseblogga så mycket just nu eftersom det tar väldigt mycket tid att gå igenom alla bilder. Men vardagsblogga går mycket snabbare, så det kanske jag hinner med :) Resebilder kommer nog på bloggen förr eller senare.
 
Sara.
Publicerat i Vardag 2014
Taggar: Bloggare / Choklad / Chokladprovning / Det är lite mycket nu / Hemgården / Snöyra / Vardag / Vasa / Vinter
Kommentarer (3)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar