En valborgshälsning!


Glad valborg vill jag önska er alla! Vi inväntar middagsgäster och jag tänkte bjuda på vår sista skumpaflaska från bröllopet som välkomstdrink. Jag återkommer med bilder från vårt valborgsfirande imorgon.
 
Glad valborg! Glada Vappen! Hauskaa vappua!
 
Sara.
Publicerat i Fester och helger
Taggar: Glad valborg / Glada vappen / Middagsbjudning / Skumppa / Valborg / Valborgsmässoafton
Kommentarer (2)

Äntligen grillsäsong!Vi inledde grillsäsongen igår. Egentligen hade vi tänkt vänta tills imorgon när vi får valborgsgäster, men vi kunde inte hålla oss. Och det smakade helt makalöst gott att kunna njuta av grillmat på terrassen en helt vanlig måndag i april. Jag tittade tillbaka i bloggen och kunde konstatera att vi började grilla en vecka tidigare i år. Men den stor skillnaden är ju förstås att vi faktiskt också kunde äta ute nu.Det enda som saknades med grillmaten igår var Äppelsalsan från Peders Aplagård på Kökar! Nuförtiden är det lite av ett måste på grilltallriken. Jag fick en flaska i present av Mizza för ett år sedan och den tog snabbt slut. I augusti när vi var på Åland med tjejerna köpte jag en flaska till, och nu är även den slut! Kris! Till min stora lycka råkar ju Mizza arbeta just på Kökar i vår så jag har givetvis passat på att göra en specialbeställning på flera flaskor Äppelsalsa. Hur bra är inte det!


Det blir ganska mycket terrassblogg just nu. Men vid det här laget vet ni kanske att min blogg är lite av en säsongsblogg. Den följer liksom livets och årstidernas gång och just befinner jag mig mycket ute i trädgården och på terrassen ;)
 
Sara.
Publicerat i Matlagning och bakning / Trädgården / Vardag 2014
Taggar: Grilla / Grillmat / Grillsäsongen / Karperö / Kökar / Livets gång / Mizza / Mums / Peders Aplagård / Säsongsblogg / Terrass / Terrassbloggen här hej / Terrassen / Terrasshäng / Äppelsalsa / Äta utomhus / Åland / Årstider
Kommentarer (1)

Årets första blommor


Igår planterade jag årets första blommor. Det blev tre små violoer i den lilla korgen på planteringsbordet. Jag hade lite bråttom när jag handlade blommorna så jag hann inte titta på någonting annat. Men jag tänker att det skulle vara ganska snärtigt att plantera någon form av klätterväxt på den nedersta våningen av planteringsbordet. Jag funderar på murgröna, men är inte säker på om den skulle klara sig. Svärmor har mycket murgröna i sin trädgård och jag tycker att det är så fint. På bordets andra våning hade jag tänkt placera en korg med mina små trädgårdsredskap, spadar, krattor och mull och sånt.
 
Det är kanske tur att denna måndag inte är lika solig och fin som helgen har varit eftersom jag måste sitta inne och jobba med bilder och skriva på gradun hela dagen. När solen lyser och vädret är vackert vill jag ju bara vara ute! Jag leker med tanken att skaffa mig såndan här mackapär. Då kunde jag åtminstone skriva gradu på terrassen... tänk vad fantastiskt!
 
Sara.
Publicerat i Trädgården
Taggar: Blommor / Ikea / Jag / Klätterväxt / Murgröna / Plantagen / Plantera / Planteringsbord / Skriva gradu på terrassen? / Solen / Svärmors trädgård / Trädgården / Trädgårdsarbete / Violer / Väder
Kommentarer (5)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar