Chai-te och kladdkaka


Jag har inte riktigt fattat tycke för mitt chai-te tidigare! Men nu helt plötsligt dricker jag en mugg chai varje dag. Jag antar att det är julstämningen som spökar, eftersom de kryddiga smakerna i chai-tet passar ypperligt så här i lillajulstider. Jag är ju egentligen en riktig glöggfantast, men eftersom jag ändå inte vill dricka en liter glögg varje dag fram till jul så tycker jag att chai-te passar ganska bra som subsitut med sina juliga smaker! Jag undrar om det månne inte skulle finnas glögg-te? Fast det kanske inte alls skulle smaka så gott ändå.


Jag nämde ju att jag bakade en kladdkaka tidigare i veckan. Den blev lite för god, för nu finns det inte längre någonting kvar av den. (Av den lite mindre goda rypsoljekladdkakan finns det förstås jättemycket kvar!) Fastän det har varit riktigt gott och mysigt att koka sig en kopp te och äta en bit kladdkaka med vaniljsås på eftermiddagen, så tror jag att det är bäst att inte baka en ny! ;)
 
Snart blir jag säkert också väldigt sugen på att baka lussebullar och annat jul-gott. Jag har jättemycket saffran kvar från förra året. Eftersom det var helt megasvårt att hitta i butikerna hamstrade jag på mig jättemånga paket. Med andra ord tänkte jag att lussebulle och chai-te får stå för mitt eftermiddagsgott så småningom.

Sara.
Publicerat i Lillajul / Vardag 2013
Taggar: Chai-te / Clipper / Clipperte / Eftermiddagsgott / Eftermiddagste / Glögg / Indian Chai / Jul-gott / Julbak / Juliga smaker / Julstämning / Kladdkaka / Kladdkaka med smör / Kladdkaka utan smör / Lillajul / Lussebullar / Mys / Te / Vaniljsås
Kommentarer (3)

Stjärnor i sovrummet


Jag tänkte fortsätta lite med säng-temat här på bloggen. För några dagar sedan bäddade vi nämligen rent med våra nya påslakan med stjärnor från H&M Home. Jag tycker om vitt och grått och stjärnor, så ni kan ju förstå att jag storgillar dessa påslakan. Jag vill ändå inte ha stjärnor precis överallt hela tiden, och just därför tycker jag det är helt perfekt att ta in lite stjärnor i sovrummet när jag känner för det. Dessutom är dessa stjärnor ganska diskreta. Sedan har jag absolut ingen aning om hur kvaliteten på H&M's sängkläder är, eftersom vi inte har haft några därifrån förut. Men vi får väl se hur bra de håller. Hittills är jag i alla fall mycket nöjd. Mjuka och sköna att sova i.
 
Sara.
Publicerat i Inredning / Inredning: Detaljer
Taggar: Bädda / Bädda rent / Grått / H&M HOME / Inredning / Inredningsdetaljer / Mjukt och skönt / Påslakan / Stjärnor / Sängen / Sängkläder / Vitt
Kommentarer (4)

Hundbädd och hundjulkalender åt Elmeri

 
Elmeri fick både en lillajulklapp och julklapp igår. Jag blev liksom själv så inspirerad av mitt kollage i måndags att jag ville ta en tur via Musti & Mirri för att titta på utbudet av hundbäddar. Och vi hittade förstås genast vad vi letade efter. Jag fick till och med beslutsångest eftersom det fanns två riktigt fina alternativ. 
 
 
Vi tänker inte ta med oss några så här stora julklappar till Tyskland över julen, så därför kunde Elmeri lika bra få sin julklapp direkt! ;) Elmeri har tidigare haft en hundbädd från Fatboy, som han inte gillade alls. Men den här nya bädden accepterade han genast och jag tror faktiskt att han sov där stora delar av natten.
 
 
Vi brukar ganska ofta ha vårt sängöverkast på golvet och Elmeri brukar ofta bädda ner sig i det, därför har jag länge tänkt på att Elmeri faktiskt borde få en helt egen bädd som han kan gosa ner sig i. Jag blev så glad igår kväll när jag hörde att han började gräva och böka runt i sin nya säng. Det betyder nämligen att han bäddar åt sig själv!
 
 
Jag kunde inte heller motstå den här julkalendern för hundar. Om jag ska få en godis varje morgon i december så borde väl Elmeri också få det ;) Lite onödigt kanske, men det är en kul grej och så var den inte särskilt dyr heller. Elmeri verkar tycka att den är riktigt intressant och skulle väl gärna öppna alla luckor genast!
 
 
Sara.
Publicerat i Elmeri ♥
Taggar: Elmeri / Hund / Hundbädd / Hundsäng / Julkalender / Julkalender för hundar / Julklappar / Musti & Mirri
Kommentarer (9)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar