På europeiskt mattorg

 
Ni har väl inte missat den europeiska mattorget på Vasa torg till och med den 7.7. Det är helt ljuvligt! Jag har hunnit gå förbi flera gånger redan, köpt allt från pizza och ostar till bröd och bakverk. Igår köpte jag och Sofia också gelato då vi gick en runda på stan. Det var kanske det minst goda jag har ätit på mattorget, men det var hur som helst mysigt att sitta på en bänk, äta glass, prata och bara titta på människor.
 
Sara.
 
 
Publicerat i Vardag 2013
Taggar: Europeiskt mattorg / Gelato / Mat / Shopping / Vardag / Vasa / Vasa torg
Kommentarer (1)

Den traditionella spelkvällen


Igår var jag på spelkväll tillsammans med ett härligt gäng. Vi har tradition med spelkväll hos Mizza (minst) en gång om året. Igår hann vi spela både Päreläbaren och Pictionary. Fast i ett skede fick vi faktiskt ringa upp en närpesbo för att förstå ett av korten i Päreläbaren. Flera av oss är faktiskt ganska bra på närpesdialekt, men ibland blir det lite överkurs ;) Vi hade en awsome kväll och efter flera, flera timmars spelande fortsatte vi vidare till Ollis för lite dans, förstås!
 
Sara.
Publicerat i Fester och helger
Taggar: Fest / Mizza / Närpesdialekt / Pictionary / Päreläbaren / Spela spel / Spelkväll / Vänner
Kommentarer (2)

Midsommar i Lappajärvi - del 1


På torsdagen innan midsommaren åkte vi iväg till Lappajärvi där vi hade hyrt en stuga. Vi ville fira midsommar på något vackert ställe i en mysig stuga där vi alla kunde sova över och där det ändå fanns en del bekvämligheter. Närmaste stugan som fyllde våra kriterier hittade vi alltså på Kärnänsaari nära Lappajärvi. Ett riktigt mysigt litet ställe vid vattnet med tre stugor.


Tyvärr så var ju inte torsdagen den vackraste dagen i mannaminne. Det regnade mest hela tiden. Men vi mös och grillade och hade det trevligt ändå.


Eftersom det blåste så hårt bestämde vi oss för att spara bastandet till följande dag. Istället satt vi inne och spelade spel och pratade hela kvällen.


Sara.

Publicerat i Midsommar
Taggar: Grilla / Grillmat / Kärnänsaari / Lappajärvi / Lomakylä Tapiola / Midsommar / Midsommar 2013 / Regn / Sommar
Kommentarer (1)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar