Tjejkväll med macarons, cupcakes och bubbel


Som jag redan nämnde fortsatte lördagsmyset hos Jessica med en bridesmaids evening. Vi började med att gå och i bastun för att sedan mumsa i oss en paj, en massa macarons och cupcakes och lite bubbeldryck. Nästa helg är det förlovningsfest och vi planerade lite kläder och fick alltså testa på en del av festmenyn. Speciellt macaronsen var heelt ljuvliga. Måste få receptet. Jag kan inte säga annat än att det har varit en riktigt bra helg!

Sara.

BrunchenJag har sagt det förut, och nu säger jag det igen: Astors brunch är bäst. Det är verkligen hur gott som helst. Det enda negativa är ju att man blir så mätt ;) Med andra ord så började denna lördag riktigt, riktigt bra. Och ifall ni undrar, så är den andra kvinnan på bilderna Mizza, som nu äntligen är hemma igen!
 
Om en liten stund ska jag fortsätta denna myslördag med en bridesmaids evening.
 
Sara.

FredagÄntligen, äntligen, äntligen är det fredag och helg. Jag varit på språng hela dagen. Hemma först vid halv 10 efter fredagsgym (RPV) och mat hos mamma. Men nu sitter jag i soffan med Philipp och bara njuter.


Det hände en lite "värre" grej idag efter gymmet. Min dricksflaska hade läckt ut i min väska och dränkt allt innehåll. Däribland min lilla kamera, och nu fungerar den inte... Fast jag hoppas ännu på att den eventuellt börjar fungera igen efter att den har fått torka. Ingenting annat blev förstört, men nog känns det jättesurt om det skulle vara så att kameran inte starta igen. Jag är nämligen inte heller så säker på att försäkringen täcker en sånhär skada.
 
Men nu ska jag fortsätta mysa på soffan. Godnatt på er!
 
Sara.

Min dag och mitt nya beroende

Min dag: Working breakfast vid skolan, vi fick höra på och prata med VD:n för Simons Hus samtidigt som vi blev bjuda på frukost. Jag har varit på en WB förut också, och det är alltid lika intressant. Måste nog gå på flera! Efteråt stack jag iväg på kundmöte, så nu är det bara att börja redigera bilderna som företaget valt ut :) Nu på eftermiddagen/kvällen har jag börjat en ny hundkurs med Elmeri. Lydnad. Och nu sitter jag här hemma och väntar på att MIZZA ska komma hit med glass. Hon är äntligen hemma i Finland! Jag måste bara berätta en grej om mig själv nu. Det är lite lustigt egentligen. Jag blir hemskt lätt "beroende" av någon maträtt/ätbart och så äter jag det hur länge som helst. Min senaste grej har varit Fazers juustopaahto toast med philadelphia, och har då alltså ätit detta som mellanmål/frukost i flera månader. Tills igår. För nu har jag tydligen "bytt beroende". Rågbröd + Oltermanni + O'boy. Jag blev bjuden på rågbröd och oltermanni hos Sofia i måndags och efter det har jag inte kunnat sluta tänka på denna kombination. Igår köpte jag hem alla "ingredienser" och jag har på känn att jag säkert kommer att äta detta tills julen :D
 
Sara.

Urbana porträtt del 2


Andra omgången av bilder från måndagens fotografering tillsammans med Sofia. Det finns så många fina ställen i Vasa som man inte ens tänker på. Som den där röda dörren och innergården bakom Boutique Beauty. Tegelväggar. Och alla alleer. Vi hade kunnat hitta hur många locations som helst den där eftermiddagen.
 
Sara.

Svammel den tjugosjätte

Idag har jag haft skola från 8-16, och det känns alltid lite tungt eftersom skoldagen tyvärr inte slutar då man går hem, utan då väntar ännu en massa arbeten. Men nu är det ju faktiskt bara en ynka onsdag kvar innan jag får s-e-m-e-s-t-e-r. Jag ser så mycket fram emot vår Tysklandsresa eftersom mitt sommarlov bestod av noll dagar semester. Och jag känner att jag behöver få vara ledig. Två sköna veckor i Tyskland kommer att sitta riktigt fint!
 


Bilden på H&M:s träningskläder symboliserar det faktum att jag behöver en massa nya träningskläder. Jag var via H&M i Stenhaga förra veckan och kollade igenom varendaste ett par svarta träninsbyxor och inte ett enda par hittade jag i rätt storlek. Det fanns egentligen väldigt många olika par byxor att välja emellan. Men inte ett enda par svarta i stl L. Bara jag har tid någon dag skall jag gå via H&M i centrum, men annars får jag nog lov att beställa online.
 
Och vad roligt att det var så många som hjälpte mig med lösningar i inlägget under. Jag tror nog att jag ska kunna lösa mitt lilla problem tids nog, måste bara hitta någon "möbel" som skulle passa in perfekt. Jag tycker att det eventuellt kunde bli dags med en resa till IKEA så småningom. Vet inte om Phil håller med dock.
 
Det här inlägget blev kanske lite kaotiskt. Jag hade tydligen mycket på hjärtat idag. Nu hade jag tänkt redigera lite mera bilder (som vanligt) och förbereda inlägget "Urbana porträtt del 2". Det kommer upp imorgon bitti vågar jag lova.
 
Sara.

Det problematiska hörnet

I vårt kök finns ett litet hörn, ett mycket vackert och praktiskt hörn. Eller åtminstone borde det vara så. Vackert och praktiskt. Problemet är bara det, att våra flaskor (både toma och fulla) har hittat sin plats i detta hörn. Det har bara blivit så. Problemet är att det inte ser särskilt vackert och harmoniskt ut då flaskorna får samlas sådär helt öppet. Jag vill komma på något fiffigt och snyggt sätt att förvara tomflaskor på just i detta hörn tills de transporteras tillbaka till butiken. Men hur? 
 


Jag har för mig att de förra ägarna faktiskt hade något skynke. Krokarna finns kvar i den nedersta brädan. Men jag vill inte bara ha ett skynke eftersom det känns som om för mycket plats skulle gå till spillo då. Bara ett tiotal flaskor skulle få plats då. Min tanke är istället någån slags "fyrkantig påse" som kunde hänga där. Fast då kommer problemet med att tomflaskor inte alltid är så toma = påsen borde vara vattentät och tvättbar. Eller skulle det alltid finnas en platspåse däri? 
 
Så mycket längre har jag inte kommit i mina funderingar om "hörnet", fast vi redan har bott här i över ett år... Så nu tänkte jag istället fråga er om ni har något tips på hur jag kunde lösa hörn/flaskproblemet?
 
Sara.

Urbana porträtt

Jag laddar nu snabbt upp några av bilderna från gårdagens fotografering tillsammans med Sofia innan jag ska iväg på fotokurs. Jag har jobbat de två senaste tisdagskvällarna, men ikväll kommer jag mig faktiskt iväg på kurs. Ikväll hoppas jag på lite ny kunskap och en hel massa inspiration!Jag blev jättenöjd med gårdagens bilder, temat var "urbana porträtt" så vi höll oss bara i och runtomkring Vasa centrum. Det kommer många fler bara jag hinner redigera :) Vi hörs!
 
Sara.

MorgonkaffeEn skön tisdag har börjat och min föreläsning börjar inte förrän på eftermiddagen. Jag har både fått sova länge och fått njuta av morgonkaffet. Dessutom verkar det ju bli en riktigt fin dag idag! Solen skiner och himlen är blå. Så mycket annat har jag inte på hjärtat. Bilder från gårdagens fotografering kommer på bloggen under dagen. 
 
Blogg.se har hjälpt mig att reda ut problemen med bloggdesignen, så nu borde det se helt normalt ut här igen!
 
Sara.

KvällspromenadDen här måndagen blev kanske inte riktigt så lugn som jag hade tänkt mig. Men det gör inte så mycket. Jag blev tvungen att skippa en föreläsningen imorse pga. jobb. Och på eftermiddagen hade jag en fotografering inbokad. Bilderna får ni se imorgon! Så mycket annat än jobb och fotografering har jag sedan inte hunnit med, förutom en lite längre kvällspromenad med Elmeri nu på kvällen. Jag kände att jag behövde sträcka på benen lite, och det var nog ett bra beslut. Nu ska jag bara redigera lite bilder en stund innan läggdags.
 
Sara.

Söndag 23/9Och så var denna helg slut den också. Idag har vi varit hos pappa och tittat på formel 1, eller det var inte jag som tittade så mycket, utan pappa och Philipp. Jag läste bloggar under tiden :) Nu ikväll har jag jobbat med bilderna från fotograferingen och jag har faktiskt lyckats komma ner till en helt överkomlig siffra. Och om en liten stund blir det traditionsenlig söndagsbastu. Härligt, härligt!
 
Den kommande veckan blir förhoppningsvis inte riktigt lika tung som den förra, det känns skönt. Dessutom ser jag abnormt mycket fram emot nästa lördag med både brunch och bridesmaids-evening inbokat.
 
Sara.

BTS från förra veckans fotografering

Hela denna vecka har jag jobbat med förra veckans företagsfotografering och nu har jag faktiskt hunnit plocka ut en del BTS bilder. Detta är alltså inte bilder som kommer att användas, utan bilder som jag tog "mellan tagningarna". Av ca 1500 bilder har jag nu lyckats välja ut 500, men under helgen måste jag ännu jobba ner denna siffra till ca 100. HUR det ska gå, vet jag inte eftersom det finns så många bra bilder, om jag får säga det själv :)


Som lite kuriosa så kan jag också berätta att Jessica faktiskt blev stucken av den här getingen som sitter på hennes ben. Fast inte på benet utan på ryggen då den fastnade i hennes hår en stund senare. FY DÅ! Men som tur var Jessica inte allergisk, så det gick bra ändå. Panikslagen blev jag, fastän det inte ens var jag som blev stucken. Fy fy fy. Tur att det gick bra!

 
Det var en så rolig dag, och jag hoppas verkligen att jag får flera sånahär uppdrag i framtiden, för det var så otroligt roligt. Som jag tidigare nämnde så kommer de riktiga bilderna från fotograferingen kommer upp på bloggen sedan när bilderna är levererade till kunden.

Sara.

Grattis lilla E

 
Den stora lilla pojken fyller hela 2 år idag! Grattis Elmeri! Kan inte förstå hur han redan kan vara två år. Det känns som igår då jag körde hem med en 1,7 kg:s klimp enda från Jyväskylä, och nu är han redan stora pojken (4,2 kg). Idag blir det lite av dubbelt födelsedagskaffe. Pappa fyllde nämligen också år igår. Vi ska ta med oss en kaka och köra iväg in till stan på en liten kaffestund hos pappa så småningom.
 
Sara.

TGIF

 
Åh vad skönt att det är fredag! Jag har haft en riktigt jobbig vecka med en alldeles för mycket att göra, men nu äntligen är det helg. Philipp är hemma och jag får äntligen ligga i soffan en kväll och bara slappa. Skönt! Jag har också fortsatt fredagstraditionen tillsammans med Anna och varit på RPV på LadyLine och jag känner att jag kommer att ha ordentlig träningsvärk i benen imorgon, men det är bara bra!
 
Och kan ni gissa vem som har födelsedag imorgon? En liten kille fyller nämligen två år imorgon!
 
Sara.
 
 
p.s. Bloggdesigen har något värre fel nu IGEN. Förstår inte vad som händer, för jag har ju inte rört någoting alls. Börjar tröttna lite på blogg.se faktiskt. Jag vill ju inte byta, eftersom jag har bloggar här hur länge som helst. Men så här kan jah ju inte ha det!
 

Promenad och agility

Vi hade som sagt agility nu ikväll och jag hade bestämt mig för att vara på plats i så god tid att jag även skulle hinna med en lite längre promenad innan vi skulle börja träna. Både för att värma upp både mig och Elmeri och för att bara njuta i skogen en stund. Precis invid agilitybanan börjar nämligen en ganska bred skogspromenad. Jag har för mig att man kan gå runt hela Infjärden om man fortsätter, men det har jag aldrig prövat på.Agilityn gick ganska bra för oss. Första varvet gick riktigt fint, Elmeri lyssnade på mig och sprang inte iväg, men på andra varvet gick det helt åt skogen. Elmeri sprang iväg till de andra hundarna och lyssnade inte på mig för fem penni. Tredje varvet var en så pass kort bana att han inte hann tappa koncentrationen ;) Jag blir så frustrerad över att han ibland inte lyssnar på mig. Då han lyssnar och koncentrerar sig så går det ju jättebra, men annars så springar han bara iväg och vill hellre leka med de andra hundarna. Det är väl bara att fortsätta träna.


Sara.

20/9


Idag behöver jag inte åka iväg till skolan. Inga föreläsningar bara hemuppgifter. Det känns riktigt skönt att bara få sitta hemma i mjukisbyxor och smutta på kaffe hela dagen medan jag får en massa saker gjort. Att det är just torsdagar som är "lediga" känns också riktigt bra, då vet man att det bara är en dag kvar innan helg och bara en dag tills Philipp kommer hem igen. Och har man riktigt tur så kommer jag ju faktiskt hem redan på torsdagarna. Fast inte denna vecka.
 
Och vart har September försvunnit egentligen? Jag insåg att det snart bara är två veckor kvar tills vi åker till Tyskland, vilket också betyder att det bara är två veckor kvar av period 1 för mig. Yes! Och så kommer ju faktiskt min vän Mizza ääääntligen hem från USA. Hon har varit där alldeles för länge, och jag har alldeles för mycket att prata med henne om.
 
Det blir Agility ikväll för Elmeri och mig. Förra gången gick det semi-bra. Hoppas att det lyckas ännu bättre idag, eller åtminstone inte går sämre.
 
Sara.

En hektisk onsdag

 
Det har varit en ganska stressig dag, jag har sprungt runt som en tok från ett ställe till ett annat. Föreläsning direkt från morgonen, ett jobbmöte vid Terranova, lunchdejt med Sofia, mera föreläsningar och till sist en promenaddejt med Anna och Jessica. Nu sitter jag äntligen hemma i soffan med min en varm och skön vetekudde runt nacken/ryggen och en rykande het kakao i handen och försöker varva ner lite innan jag sätter igång med kvällens bildjobb. Eventuellt kanske jag hinner blogga lite till också :) 
 
Sara.

En dagens


klänning: cos, halsduk: vet ej/fått av svärmor, strumpbyxor:h&m, ballerinas: paul greene, väska: longchamp, halsband: snö

Skoldagen är förbi och jag har kommit hem igen. (Och föreläsning var helt okej!). Egentligen har jag nog varit hemma någon timme redan och jobbat med diverse jobb- och skolprojekt. Känns som om denna vecka har alldeles för få timmar faktiskt. Om en stund ska jag flänga iväg på sedvanligt tisdags-fotojobb och sedan fort, fort hem och plugga case och artiklar och lämna in ett inlämningsarbete. Har tyvärr en liten känsla av att detta kommer att bli en mycket, mycket lång kväll. 

Sara.
 
p.s. Jag ser att det igen är något konstigt fel på blogglayouten, men hinner inte fixa nu.

God morgon

3 minuter efter att jag hade klickat på "publicera inlägg" så hade vi inte längre någon ström här i Karperö. Och strömmen var borta lääänge. Klockan var bara 11, inte direkt en tid då jag brukar gå och lägga mig och speciellt inte då jag får sova länge morgonen därpå. Men om hela huset och hela Karperö är kolmörkt så har man väl kanske inget annat val.

En sömning Elmeri

En timme var strömmen borta, åtminstone. Sedan kom den tillbaka en stund för att sedan försvinna igen. Där nångång har jag somnat, och då jag vaknade i morse var strömmen tillbaka och stormen hade lugnat ner sig. 
Efter en lång natt och en skön ledig morgon så ska jag nu bege mig mot skolan. Jag går en kurs i interculutral business communication, som faktiskt var riktigt intressant förra veckan. Hoppas på att det är lika intressant idag också.
Sara.

Vackra och mindre vackra kvällar

 
Bilderna har absolut ingenting med denna kväll att göra, de visar snarare motsatsen. Det blåser och regnar riktigt ordentligt här i Karperö, och säkert hela Vasa för den delen. Lamporna i taket blinkar mest hela tiden och strömmen har redan hunnit vara borta ett varv. Får se om jag ens hinner skriva klart detta inlägg. Riktigt ruggit höstväder där ute.
 
Jag har faktiskt varit på bio ikväll. Magic Mike. Jag hade inte så mycket förväntningar egentligen, visste inte om det skulle bli bra eller dåligt. Jag hade väntat mig en riktigt komedi, men den visade sig vara ganska mycket åt drama-hållet. Men jag är nog helt nöjd, filmen hade lite abrupt slut (vilket jag inte gillar), men annars var den nog helt sevärd. Man fick fnissa ganska mycket.
 
Det är väl bäst att spara inlägget nu innan strömmen och internet försvinner igen. Förresten, bilderna tog jag i lördags då  terrassen badade i ett otroligt vackert kvällsljus. Fler sådana kvällar önskas, tack. 
 
Sara.

Måndagen är här

Jag har hunnit vara på dagens första och enda föreläsning. För en gångs skull kändes det faktiskt helt okej att sitta där och lära sig redovisning. Det ska väl nog gå bra det här ännu! Jag hänger ännu med och det känns bra. Bara jag inte missar för mycket de där sista veckorna då jag är ute och reser.Denna vecka är väldigt fullspäckad. Jag har väl inte så hemskt mycket inplanerat egentligen, men jag har ofantligt mycket bildredigering och skoluppgifter som måste göras. Det blir nog en ganska tuff vecka har jag på känn.
 
Nu blir det bildredigeringen hela eftermiddagen, eller egentligen redigerar jag inget ännu utan sitter bara och väljer ut bilder som ska skickas iväg till kunden, som i sin tur väljer ut de bilder som jag sedan ska redigera.
 
Sara.

SöndagenSom vanligt har vi varit hos pappa idag på söndagsmiddag och så har jag hunnit klippa det där gräset. Så mycket annat har jag väl inte hunnit med, konstigt nog. Söndagarna går alltid så hiskeligt snabbt att man inte ens hinner blinka. Imorgon är det måndag och ny vecka och bara 21 dagar kvar tills vi åker till Tyskland! Hurra!
 
Sara.
 
 

Höstigt i luften denna söndagHej hej, och trevlig söndag på er! Jag tycker verkligen att det har börjat se lite höstigt ut där ute nu. Löven börjar gulna allt mer och det blir bara kallare och kallare. Fast gräsmattan växer nog ännu, tyvärr. Jag har planerat in en gräsklippning idag, gräsmattan ser inte sådär jätte djungelaktig ut ännu. Men för en gångs skull kanske man kunde ta klippa den innan det börjar se ut som att vi odlar en äng framför terrassen.Och Elmeri mår också bättre igen. Han har ätit som en häst både igår och idag. Annars har jag väl inte så mycket att berätta, förutom att jag för en gångs skull har förberett en massa inlägg inför den kommande veckan. Dvs. jag har haft tid att fota lite mera denna helg och har nu en massa bildmaterial att dela med mig.
 
Sara.
 

LördagLördagen hittills har varit precis så chill som jag har velat. Vi har sovit längre, ätit en lång frukost, lekt med Elmeri och bara tagit det lugnt här hemma, läst lite bloggar och redigerat lite bilder.
 


Philipp har åkt iväg för att träffa en kompis, och jag sitter hemma vid köksbordet och funderar över om jag så smånigom skall ta itu med maten. Fast först måste nog köket städas lite. Middagen blir min relativt nyfunna favoritmat. Potatismos-malettkött-surkåls-fetaost-låda. Låter kanske inte så gott, men det är det! Helt fantastiskt god vardagsmat. Philipps mamma lagade det till oss i Tyskland i julas och jag blev helt såld. Fast fetaosten har jag själv hittat på att ska ingå.
 


Elmeri var lite dålig igår kväll, han spydde en gång och hade lös mage, men idag är det bättre igen. Han har varit på lekhumör hela dagen och det är alltid ett bra tecken.
 
Men om jag skulle ta itu med den där middagen nu då kanske? 
 
Sara.

Fredagskvällen

Om man kan få kalla två gånger för en tradition så kanske man kan säga att fredagskvällens tradition är avklarad. Jag och Anna har nämligen bestämt oss för att fredagskvällen är vår gymdag. Vi ska träna och så gå i bastun och bara njuta av att helgen är här. Hittills har den traditionen visat sig vara en riktigt lyckad idé.
 


Jag var redan lite rädd för att kvällens träning inte skulle bli av eftersom förkylningen slog till här i veckan. Men jag hade faktiskt inte ont i halsen längre idag och så bytte vi ut RPV mot det lite lugnare BodyBalance. Det var speciellt skönt med avslappningen i slutet av timmen, regnet smattrade mot fönstren och vi låg tysta i den varma Body&Mind salen lääänge. Jag var faktiskt riktigt nära att somna och nu är jag riktigt mör i kroppen. Men det är skönt!

 
Nu börjar klockan redan bli så pass mycket att det börjar bli läggdags så småningom, jag har inte fått tillräckligt med sömn denna vecka så det ska verkligen bli skönt att sova ut imorgon. Dessutom har jag ingenting planerat för helgen och det ska verkligen bli skönt att ta det lilla lugna.
 
Sara.
 
 

Photoshooten

Nu är jag hemma efter en heldag med photoshoot ute i Petsmo skärgård. Vi har fotat olika bastuprodukter och feelisbilder hela dagen och ätit pizza till lunch. Det var så roligt, och nu längtar jag efter att få gå igenom alla bilder. Men först har jag "tyvärr" lite program nu på kvällen. Ville bara snabbt uppdatera bloggen med ett BTS-foto.
 

 
Förresten så är den photoshoot inte så hemlig som det ibland kan vara, så ni ska defenitivt få se några bilder i något skede. Måste också bara nämna att både modellerna och jag fick helt gigantiska goodiebags med bastuprodukter. Alltså hur mycket som helst. Tror defenitivt att det blir bastubad här hemma i Karperö i helgen ;)
 
Sara.

Städa, städa ... och förbereda.

Som jag ju redan har nämnt några gånger så ska jag på ett ganska så stort fotojobb imorgon. Därför har jag spenderat kvällen genom att tömma minneskort, putsa kamera, objektiv, osv. I somras inhandlade jag ett puts-kit innehållande "blåsgrej" och "putspennor" (lenspen). Och jag tycker att bägge städprylarna fungerar riktigt bra.
 


Jag kan nu redan avslöja så pass mycket att jobbet imorgon handlar om att jag ska fota reklam/feelis/hemsidebilder för ett företag. Jag blev så glad över att bli tillfrågad och är riktigt taggad inför imorgon. 
 
Det kommer att bli så hiskeligt kul att få vara kreativ imorgon, jag har försökt skriva ner till pappers de bilder som jag har i huvudet, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag har liksom en färdig bild i huvudet och vet precis hur jag vill att den ska se ut, men det är ju ganska svårt att beskriva den med ord. För en bild säger mer än tusen ord.... Men det är ju tur att jag har dem i huvudet i alla fall! ;)
 
Sara.
 

11/9

Kan inte påstå att jag mår bättre idag, snarare tvärtom. Jag har löst situationen med panadol och tvingat Philipp att skjutsa mig till skolan. Jag är liksom inte jättesjuk, men så förbannat ont i halsen. Panadolen hjälper i alla fall till lite. Jag mår nog mycket bättre nu än vad jag gjorde imorse i alla fall. Jag håller bara tummarna för att feber och annat otrevligt ska hålla sig långt borta. Jag kan nämligen inte vara borta från skolan imorgon heller och på torsdag vankas typ det roligaste fotojobbet ever! :)Ikväll är jag också på väg på fotojobb, så jag missar hur som helst min kära fotokurs ikväll! Fast jag får ju ändå fotografera så det gör ju inte så mycket ;) och fotojobb är ändå alltid roligt. 
 
Bilderna i inlägget är lite blandade mobilbilder från de senaste dagarna.
 
Sara.
 
 
 

10/9

 


Jag har börjat denna måndag med en föreläsning i redovisning, jag kan inte påstå att jag var överdivet pigg eftersom jag känner mig lite krasslig. Det slår aldrig fel. Alltid då jag börjar på gymmet efter ett längre uppehåll så blir jag sjuk. Nu väntar jag bara på feber och halsont och fan och hans moster. Jag ska göra mitt yttersta för att det inte skall bli värre. Dricka finrexin och ligga under täcket så mycket det går. Har. Inte. Tid. Att. Bli. Sjuk.

Bilderna är från igår. Söndagsoutfiten under söndagspromenaden.
 
Sara.

SkogspromenadenMamma och jag och Elmeri begav oss alltså ut i skogen igår och vi lyckades faktiskt att pricka in de timmarna då vädret höll upp och skogen faktiskt visade sig från sin bästa sida. Vått och vacker och solsken mellan grenarna. Och det bästa av allt: mina stövlar läckte för en gångs skull inte!Tanken var att plocka svamp, men vi hittade inte en endaste duglig. Vi försökte oss på lite blåbär istället, men vi hade inte med oss någon påse eller ämbar. Utan bara en papperskasse, och ni kan ju tänka er att våta blåbär i en papperskasse inte är en sådär jättelyckad ide faktiskt. Det var riktigt skönt att gå omkring i skogen, lugnt och skönt. Elmeri var nog den som tyckte minst om promenaden. Han tyckte nog mest att det var jobbigt då precis varenda lite kvist fastnade i pälsen. Man riktigt såg på honom hur olycklig han var. När vi vände om och började gå tillbaka mot bilen så blev det äntligen lite fart på lilla pojken.Nästan 4 kilometer på en timme och en kvart. Ingen snabb promenad alltså, men destu skönare och uppfriskande.Till slut hittade vi en åker, som inte ens var sköradad ännu. Jag var tvungen att stanna och fota. Åkrar är så vackra tycker jag.Det var den skogspromenaden. Jag måste nästan ursäkta den lilla bildbomben, hoppas att ni orkade ända hit. Och så hoppas jag att det blir några fler skogsturer ännu iår.
 
Sara.

LördagschillLördagsledigt, så skönt! Jag vaknade av mig själv klockan 10 efter över 10 timmars sömn. Det var precis vad jag behvöde efter en vecka där medeltalet av sömntimmar har varit betydligt lägre än så. Jag vaknade tyvärr med lite huvudvärk, men ingenting som inte en burana tillsammans med morgonkaffet har lyckats bota. Morgonen började inte heller sämre än att jag åt pancakes till frukost. Mums mums!

 
Jag har fotat en massa saker här hemma idag, mycket Elmeri förstås, men också lite kläder som jag har köpt under sommaren som jag tänkte visa i ett senare skede. Dessutom är det faktiskt relativt städat här hemma för tillfället (bortsett ifrån Elmeris leksaker och soffan), och då passar det ju faktiskt ganska bra att knäppa lite bilder inomhus.
 
 
Vädret har haft adhd hela dagen, det har regnat, haglat, varit soligt, för att sedan regna 5 minuter senare... Men nu verkar det faktiskt hålla upp och då tänkte jag och mamma och Elmeri bege oss ut i skogen. Vi får se hur långt vi kommer innan det börjar regna igen.
 
Sara.

TGIF

Alltså jag brukar hata denna rubrik, men just idag känns det nog banne mig så skönt att det är fredag. Har varit på skolan, haft businessmöte, hämtat ut mina pengar från loppis, åkt hem efter träningkläder, tränat RPV med Anna (under ledning av Sofia) och sedan till mamma på mat (tack och lov för det!). Nu sitter jag äntligen här hemma vid datorn och det känns helt underbart att det äntligen är helg. Under hela sommaren har ju helgerna aldrig känts som helger eftersom jag har jobbat hur som helst. Men nu är det höst och helgerna kan åter igen bli lite heliga.
 
 
Jag hade inte så mycket mer på hjärtat nu, ville bara säga hej och sånt. Vi hörs nog lite mera imorgon, jag har nämligen inga storslagna planer för dagen, och kvällens planer blir kanske inte av pga att min kära vän har gått och blivit sjuk. Jag har med andra ord troligtvis tid för att sitta framför datorn imorgon. Men vi får se. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen!
Vi hörs!
 
Sara.
 
 

Sjätte september

Jag känner mig så kreativ när jag använder dagens datum som rubrik (not). Men nu blev det bara så, även idag. Men nu var inte rubrikval dagens ämne, utan jag ville bara skriva några rader om dagen och ladda upp några bilder på Elmeri.Det har nämligen varit ganska fint väder tidigare idag (nu är det bara mulet), så jag passade på att gå till rinken och springa lite med Elmeri. Det var så fint väder att jag fick riktigt varmt i jeans och tröja. Ja, ni läste rätt jag hade JEANS på mig. Det händer inte ofta. Jag är verkligen mycket mera en klänningstjej.
 

Och så fick jag ett skitcoolt jobberbjudande idag. Jag skriver inte destu mera om det, eftersom ingenting är säkert ännu. Men jag blev så innerligt glad över att någon har tänkt på mig. Jag är riktigt taggad för detta fotojobb! 

 
Ikväll har jag och Elmeri agility, en av orsakerna till att jag försökte trötta ut honom i rinken idag. Alltså ett försök till att förebygga femtioelva ärevarv på agilitybanan ikväll. Tillika tror jag inte att det är någon skillnad fast han skulle ha sprungit ett maraton innan, för det är ju så roligt att springa efter alla flickhundar...
 
Sara.

Femte septemberJag har inte hunnit sitta så mycket vid datorn idag, därav denna sena bloggning. Jag har haft skola idag, två föreläsningar och en lunch på Fondis däremellan. Efter föreläsningarna hämtade jag hem alla saker som ännu fanns kvar på loppisbordet, det var nämligen sista loppisdagen idag. Stod och köade i säkert en halvtimme på Adam&Eva. Fattar inte varför det bara jobbar en person där när köerna är  så långa? Efter loppis blev det full fart hem för att städa upp hela huset innan några fina flickor och pojkar skulle komma hit och prata bort kvällen. En blåbärs-jordgubbspaj hann jag också sätta i ugnen. Nu har vi suttit i några timmar och ätit paj och pratat om allt mellan himmel och jord. Och där har vi min dag i korthet! Godnatt!

Sara.

Vindigt vid Fjärdskär

Första gången på fotokurs för i år, och vi begav oss ut till ett mycket blåsigt Fjärdskär. Då vi anlände visade skylten vid bron 15 m/s, men då jag åkte därifrån var vinden redan uppe i 20 m/s. Jag hann faktiskt bli lite kall och våt fastän jag inte alls stannade kvar länge. 
  
Jag hann också föra Philipp till flyget innan kursen och nu är han påväg till Spanien. Jag vet att det är en jobbresa han ska på, men nog är jag ändå lite avundssjuk på att han får åka till värmen. Jag hoppas att det inte är alltför höstigt i Tyskland i oktober, jag skulle nämligen vilja uppleva lite värme ännu iår. Till skillnad från ikväll vid Fjärdskär.
 
Sara.


Bilder från igår och lite svammel från idag

Jag gjorde två collage i instagramformat över iPhonebilder från igår. Hanken - H&M - Frissan - Stan - Cafe - Hemmachill. Så mycket annat hann vi väl inte med heller. Förutom att klippa gräs och laga middag, men då tog jag tydligen inga bilder. Enjoy:Jag brukar ofta ta en hel massa bilder med min telefonen, så många att min telefon är helt full hela tiden. Jag borde tömma den oftare, men det känns lite jobbigt. Men tycker ni alls om sånahär mobilbild/instagramcollage? Eller är "riktiga" kamerabilder bättre?
 

 
Jag har haft Philipp hemma nu igår och idag, han ska nämligen iväg på arbetsresa till Spanien ikväll (är inte alls avis!) jag får äran att köra honom till flyget innan jag själv ska iväg på höstens första fotokursgång. Det ska bli kul att igen "bli tvingad" att fota sånt som jag annars inte brukar fota. För det brukar ju för det mesta bli riktigt bra ändå.
 
Sara.
 
 

Och resten av dagen


Lilium - terrassen

Jag har fått det jobbat ikväll, både ute och inne. Utomhus har vi hunnit klippa gräset, flytta på terrasstrappan och förberett den nya blomrabatten nedanför den nya terrassen. Det kommer ju inga blommor dit mera i år, men jag har tänkt plantera lökar inför nästa vår. Inomhus har jag hunnit jobba med allt som skall göras inför hösten för en av mina hemside-kunder.


Elmeri - Sommaraster
Nu har förresten de sista blommorna i rabatten börjat blomma. Sommarastern, Lilium och Sommarmalva. De två sistnämnda skulle enligt beskrivningen blomma redan i juli och sommarastern i augusti. Och nu är det september. Kanske det beror på den kalla sommaren? Eller den skuggiga platsen. Jag är inte direkt expert :)


Det blev en riktigt fin kväll och dag trots att det regnade så häftigt när jag begav mig till Hanken imorse. Tur var väl det, annars skulle vi inte ha fått djungeln klippt och allt annat gjort ute på gården. Men nu börjar det bli så sent att vi nog borde börja gå och lägga oss. Vi hörs imorgon!
Sara.

Höstens första skoldag - check!

Och så var första skoldagen för denna höst avklarad. Jag märkte att jag nog verkligen hade saknat morgonkaffet från Amica, fastän det inte direkt är det bästa kaffet i stan. Haha. Ofta lite pannstått och halvsunkigt. Men nog smakar det sedan alltid bra när man sörplar det under dagens första föreläsning. Annars var skoldagen inte så dramatisk, jag hade bara en föreläsning, introduktion till Balansteori 1. Vi gick igenom kurslitteratur och vad kursen kommer att handla om. Och så hämtade jag mitt nya klistermärke för studiekortet från studiebyrån. Ingenting dramatiskt alltså.Det som däremot var lite dramatiskt var vägen hem. Ni som är härifrån Vasatrakten kanske vet om den så kallade "rondellen" som finns mellan Prisma och Smedsby. Helt bedrövlig. Det värsta är ändå inte rondellen,  utan alla bilister som inte vet hur man använder en rondell. Banne mig. Jag höll på att bli påkörd, och det var verkligen inte mitt fel, till 100% den andra bilistens dumhet.Resten av dagen måste jag jobba. Har en hel del jobb som ska göras just nu. Det är tur att första skolveckan oftast inte kräver så mycket arbete förutom att sitta på föreläsningar. Philipp har faktiskt en frissatid ännu idag, och ja har på känn att jag blir medtvingad till Vasa ytterligare en gång idag, men förhoppningsvis hinner jag  nu jobba lite innan dess.
 
Sara.

Dagen och outfitenVi har haft en riktigt skön slappsöndag idag! Slappat hemma och slappat hos pappa. Bilderna är tagna idag när vi åkte hem från pappa. Och när har det egentligen hunnit bli så här mycket höst?
 
Sara.

Imorgon börjar det igen

Motivationen för morgondagens skolstart är kanske inte helt på topp just nu, jag hade gärna haft några dagar ledig mellan jobb och skola. Jag hoppas att motivationen kickar igång imorgon när jag får bege mig iväg på höstens första föreläsning. Jag bestämde mig faktiskt för att ge balansteorin en ny chans, men vi får väl se hur det känns när jag sitter där imorgon.
 

Jag och Philipp var på stan igår och köpte diverse pennor och häften åt mig. Allt för att höja på motivationen. Nu har jag ett nytt praktiskt häfte, nya fräscha pennor och såklart: en Pritt korrigeringsroller, min bästa vän! Det hade också varit trevligt med en ny väska, men Phil var inte så pigg på den idén tyvärr ;)
 
Sara.

KuddarJag har tydligen blivit lite besatt av soffkuddar. Soffan börjar långsamt fyllas med fler och fler kuddar, och om man vill sitta i soffan får man först flytta på en kudde eller två för att ens få plats där. Men jag tycket att det är väldigt mysigt så! Det bästa med en vit soffa är dessutom att man kan ha kuddar i vilken färg som helst, allt passar så länge de passar sinsemellan.

Mina senaste förvärv är två kuddar från H&M Home, en i vit-silvrig "spets" och en svartvit mönstad. Jag är helnöjd! Till och me Philipp gillade den svartvita kudden, spetskudden not so much. Men så länge jag är nöjd så ;)
 
Sara.