Att välja mellan trädgård och skolarbeteEgentligen var det ju inget svårt val. Då terrassens termometer visar +16 grader, och solen står blå på himlen går det absolut inte att motstå frestelsen att spendera lite tid i trädgården. Jag kompromissade lite med mig själv och gav mig tillåtelse att gå ut och räfsa bara jag skrev en skoluppgift klart först. Sagt och gjort, skrivandet gick i ett huj kan jag berätta.Nu vet jag jag inte riktigt vad det är jag håller på med när det gäller gräsmattor. I'm not an expert, så att säga. Det kändes bara rätt att räfsa bort allt gammalt torkat gräs så att det nya har kraft att komma upp. Dessutom verkar det som om vår granne också har gjort så, för där ligger inget torkat gräs kvar och hennes gräsmatta är en miljon gånger vackrare än grå/brun/gröna sak.Här ovan är vårt projektet för nästa helg. Flytta syrén och plantera om blomrabatten. Syrénen måste tyvärr flyttas eftersom vi vill bygga ut terrassen. Jag hoppas verkligen att den klarar sig eftersom jag älskar syréner! På blomgården fick jag rådet om att flytta den då den har fått knoppar men ännu inte har blad. Det är alltså dags nu! Jag hoppas att bladen inte hinner slå ut innan helgen. Vi måste också göra något åt "stenmuren" som avgränsar blomrabatten. Den har nämligen inte direkt gillat vintern. Alla stenar har spruckit till små bitar, och det ser inte särskilt vackert ut. Det kanske syns lite på bilderna att den ligger lite "utspridd".Och det var nog värt det: jag blev glad och Elmeri blev glad av kvällens lilla projekt. Nu behöver jag inte heller ha dålig feelis över att vår gräsmatta ser ut som hell. Jag har gjort vad jag har kunnat för att hjälpa våren på traven. Nu får solen sköta resten. Och som jag längtar efter att få klippa gräset. Jag måste vara lite knäpp!


Och nej jag är inte så knäpp att jag räfsade barfota. Jag tog bara av mig skorna en stund!

Sara.
#1 / / Anna-Lena:

Vi håller också p med projektet att räfsa gräsmattan. Det är just den här tiden på året som man ångrar att man har en 4000 kvm stor tomt....nå, inte allt är gräsmatta som tur är men det tar ändå flera dagar att räfsa den.Jag undrar varför det inte finns något "äldre inlägg" att klicka på när man kommer längst ner på den här sidan i din blogg? Vore praktiskt när man inte tittat in på ett tag om man kunde bläddra tillbaka till föregående sida när man scrollat ner, istället för att klicka på månaderna i högerspalten :-)

#2 / / Sandra i sagarden:

Du får gärna komma hit och räfsa vår gräsmatta också... jag vill, men har inte riktigt tid att prioritera gräsmattsräfsandet jämtemot potatislandsgrävning och pergolabygge :)

#3 / / Heidi:

Va bra ni har det med gräsmatta och allt! Lyx för E som kan springa löst :)

#4 / / Sara:

Anna-Lena: Nå vi har ju ungefär en så stor att det tar en timme att räfsa hela. Så det var ju faktiskt hela okej ;) Och angående "äldre inlägg" så har jag tänkt på det väldigt många gånger, men det finns inte någon sådan funktion på blogg.se. Men nu försökte jag lösa det så att jag satte in en liten knapp längst ner där man klicka sig till hela månadens inlägg där längst nere :)Sandra: Haha, jag förstår ;)Heidi: Ja, det är helt underbart! Helt klart en prioritet då vi flyttade att vi skulle ha en egen gård, för Elmeris skull :)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar