BTS: En bild

Okej okej, ni får en behind the scenes bild från idag. Men bara en! Jag har suttit och redigerat bilder nu hela kvällen. Jag har upptäckt att jag tydligen även har beslutsångest när det gäller att välja ut vilken bild som är bäst. Så jag gissar att det blir en ganska stor leverans av bilder även denna gång. Jag vill ju liksom att kunden själv ska få bestämma vilken bild som är bäst, och då flyger tiden iväg när jag bara måste redigera allihopa ;)Nu kan ni börja gissa vad och var vi fotade! ;)

Sara.

Hänt på senaste tiden

Dagarna bara rullar på, och jag hinner inte riktigt med, men så är det ibland. Idag hade jag ännu en studentfotografering, och det var minst lika roligt idag igen. Så om ni upplever att jag är lite lat med bloggandet så beror det bara på att jag redigerar bilder för fullt. (Eller eventuellt sitter ute i trädgården och njuter av solen.) Men nu ska det väl bli lite sämre väder igen, och då gör det inte alls något att man måste får jobba.Philipp har åkt till Litauen (eller var det Lettland? haha) på arbetsresa. Jag skulle egentligen föra honom till flyget idag, men vi hade så många ärenden på vägen till flyget att jag fick lov att dumpa av honom vid en taxistation i stan för jag inte skulle bli sen till fotojobbet. Men han fick nog skylla sig själv lite, eftersom det för en gångs skull faktiskt inte var jag som stod för förseningen.Igår spelade jag och Philipp spelprovet för greencardet, vilket innebär att vår grupp på 4 pers skulle spela tre hål på under cirka en timme. Och vi klarade det fint! Greencardet börjar alltså vara nära, bara en caddierunda kvar som fattas innan vi får det. Igår då vi faktiskt spelade på själva banan så var det ännu roligare! Jag tror nog "tyvärr" att jag kommer att börja gilla golf lite väl mycket ;)Det har börjat växa i min rabatt! Ironiskt nog är det blommorna som ska blomma först i augusti som tittar upp först. Vissa har inte börjat titta upp alls ännu. Jag är skeptiskt. Men jag hoppas att rabatten inte blir tom i alla fall!Ironiskt nog har denna "lediga vecka" blivit en av de mest jobbintensiva veckorna på hela våren. Men det är ju en himla tur att jag trivs med vad jag gör! Både fotograferingen och sommarjobbet.NU ska jag börja redigera dagens bilder. Jag fick lov att sätta dem på bloggen, så det kommer nog upp bilder här sedan när bilderna har levererats! Ciao!

Sara.

Och bildernaNu har Jenny fått sina studentbilder, så nu kan jag också ladda upp mina sex favoriter här. Och jag kan ju också meddela att det hade funnits minst hundra till jag hade kunnat välja emellan. Jag brukar faktiskt inte leverera SÅ många bilder som jag gjorde idag, men det fanns så många bra så att jag inte kunde låta bli. Kanske visar jag ännu några fler här på bloggen, åtminstone på hemsidan kommer jag att lägga upp fler bilder i portfolion.

Och tusen tack för den feedback jag redan fick! Det är nog något speciellt med känslan av att ha gjort ett bra jobb och ha nöjda kunder. Tack!

Sara.

Bildredigeringsdagen

Det blev visst inte så mycket bloggande igår heller. Orsaken: bildredigering. I söndags fotade jag nämligen Jennys studentbilder och igår redigerade jag dem hela dagen. Och det blev många fina bilder vill jag påstå! Nu hoppas jag ju att Jenny också tycker om dem. Bilderna ska levereras idag, hon har inte fått se dem ännu, och därför får ni inte det nu heller. Bara en riktigt liten sneak peek:Det var riktigt huippu fotodag!

Sara.

Examensfesten

Helgerna går så fort och jag har så mycket program att jag inte ens hinner blogga. Men nu ikväll har jag haft en lugn stund då jag hann redigera några av bilderna från gårdagens examensfest. En nybakad sjukskötare och en hälsovårdare firades på en mycket varm och solig terrass i Karperö.Idag har jag fotat sommarens första student! Och det var så roligt, och nu hoppas jag på dåligt väder så att jag med gott samvete får sitta inne imorgon och redigera bilder hela dagen ;)

Sara.

Fredag

Den här fredagen började riktigt, riktigt fint genom att öppna ett vackert mail där det stod att jag kom igenom spss-tenten! Hurra, hurra! Dagen kunde inte ha börjat bättre, dessutom hade jag bestämt mig för att sova ut riktigt ordentligt. Ingen väckarklocka. Och jag sov hur länge som helst. Galet skönt!Jag tog lite outfitbilder igår, och samtidigt några bilder på mig och Elmeri. Outfitbilderna lägger jag inte upp förrän senare, eftersom det är en outfit jag hade tänkt ha på mig på lördagens examensfest. Kan ju ännu hända att jag ändrar mig. Men ändå. Idag ska jag jobba lite med företaget, fakturering och hemsidan och sånt. Och sedan blir det en vända in till stan och försöka hitta den perfekta examenspresenten också.

Sara.

AgiagiDen här bilden är inte heller från idag. Men från förra torsdagen (eller var det lördagen?) när Philipp var med oss på Agilityn. Dagens agility gick väl sådär... Elmeri har inte så stora problem alls med själva hindren, men då han är så väldans mycket mer intresserad av flickhundarna än att lyda mig. Elmeri tar minst dubbelt så lång tid som alla andra pga av att han springer iväg till flickorna, och det är lite pinsamt. Hoppas att han snart skulle inse att det inte lönar sig...

Annars har det faktiskt blivit ganska många kilometer idag utan att jag ens har märkt det, gick en promenad med Anna innan agilityn, och så golfen och allt, och tydligen går man mer än vad man tror på när man håller på med sådanahär sporter. Jag använder appen sportstracker på min iPhone och hade på den under golfen, promenaden och agilityn och nu har det blivit nästan 10 km idag. Det känns ju helt okej ändå.

Och på tal om golfen igen, om ni vet någon som sälger ett begagnat golf-set i gott skick så är det bara att hojta till. Både jag och Philipp spanar nämligen efter varsitt.

Sara.


Tenten, sommarlovet och golfen

Alltså om jag inte kom igenom tenten idag så är det nog inte mitt fel. För nu tyckte jag verkligen att jag gjorde riktigt bra ifrån mig. Jag hade lärt mig alla svar på alla gamla tenter, och den tent jag fick framför mig var ihopplockad av de senaste varianterna. Det måste alltså gå! EN av frågorna var en sådan att jag tvekade lite på om jag hade rätt svar, men om jag har fel på en fempoängare så borde det ju ändå gå hur bra som helst. Äh, men nu glömmer jag den tenten. Går det inte, så får jag väl gå om nästa år. Det var alltså sista (och enda) tenten för i år! Underbart! Ifall någon undrar så har vi alltså inte så hemskt många tenter i mitt huvudämne på Hanken, vi älskar inlämningsarbeten istället.


Efter tenten belönade jag mig själv med golf (gammal bild). Jag har varit så sugen i flera dagar att slå lite bollar, och idag fick jag äntligen ta mig tid för det. Det gick bättre än sist! Jag blir bättre och bättre för varje gång. Heja mig! Det var dessutom vindstilla på vid övningsbunkern och rangen, så jag fick riktigt varmt till och med.


När jag kom hem lade jag mig i solstolen (första bilden), läste några tidningar och rörde inte en fena tills jag fick andningssvårigheter och gick in. Hatar pollen!

Egentligen hade jag deklarerat att mitt sommarlov börjar nu, idag. Men tenten tog så mycket av min tid att jag inte har hunnit skriva mina två inlämningsuppgifter/arbeten ännu. Så nej tyvärr, inget sommarlov ännu. Men nästan! Eller vi får se om det blir någon alls, eller om jag hinner börja jobba innan mitt sommarlov ens hinner börja. Jag ska försöka göra mitt bästa för att det inte ska hända!

Sara.

50/50 metoden


Gårdagens instagram

Jag kör 50/50 metoden idag. Det innebär att om jag pluggar i 30 minuter, så får jag göra precis vad jag vill sedan i 30 minuter. Sedan kanske jag väljer att plugga i 1 timme, så får jag sedan ta ledigt en timme. Och så här håller jag på hela dagen, och det brukar faktiskt sluta med att jag mot kvällen (då mitt flow-mode slår på) vill plugga mera och hoppar över en ledighet helt och hållet. Denna metod funkar urbra på mig, då jag tenderar att annars bli väldigt uttråkad av att bara sitta och läsa i flera timmar utan att se något slut! Jag rekommenderar. Jag speedbloggar nu, 5 minuter kvar av ledighet. Funderar på att hinna slänga på en tvättmaskin också innan nästa pluggpass börjar. Och så överlägger jag med mig själv hur många lediga pass jag måste skippa för att tillåta mig själv att gå på fotokurs ikväll...

Sara.

Dagen i solskenet

Det har inte blivit så många "idag har jag..."-inlägg på sista tiden (känns det åtminstone som). Och fastän kanske vissa brukar påstå att det är tråkiga inlägg, så är det faktiskt de som jag själv älskar och älskar att titta tillbaka på! Jag borde alltså bättra mig lite. Idag har jag....... suttit och jobbat inomhus så länge som jag redigerade bilder och så länge som terrassen låg i skugga. Men så fort jag var klar med det bar jag ut datorn, Elmeri och kaffe och bänkade mig på terrassen istället. Åh underbara sommarfeelis!Alltså man ser kanske inte så mycket vad man håller på med då man har datorn utomhus. Men så länge man inte redigerar bilder utomhus så går det faktiskt riktigt bra. Förutom att vårt w-lan är väldigt långsamt utomhus. Det var kanske inte världens varmaste dag, men jag frös faktiskt inte fastän jag satt i shorts och topp. Det kunde ha fått vara snäppet mindre vindigt faktiskt.En obligatorisk bild på mig.Eftersom alla grannar var ute försökte jag hålla Elmeris uppmärksamhet på mig genom hundgodis och tricks. Och för första gången kunde Elmeri sitta fint längre än en sekund. Han har kunnat principen förr, men inte riktigt förstått sig på att hålla balansen. Hurra för Elmeri! Detta ska vi nog öva ännu mer på.Lyckades kanske inte varje gång. Och speciellt inte då jag hade kameran i handen.Efter att jag hade jobbat klart tog jag fram alla papper med spss istället. Och som jag hatar spss! Finns inget mer förbannat ämne. Okej, man behöver ju det faktiskt i studierna! Men jag tycker inte att det ska vara något man måste kunna utantill. Jag hade pluggat jättemycket inför förra tenten, men ändå failade jag. Jag ser inte så optimistiskt på denna tent heller. Men som tur är den först på torsdagen så jag har ännu en hel dag kvar att försöka pränta in allt.Och så mina nya rosa shorts och Elmeri som "istuu hienosti" en gång till.

Och jag kan inte förstå varför jag alltid får värsta flow vid 22-23 tiden på kvällen. Då blir jag riktigt effektiv! Jag är en riktig kvällsmänniska. Men varför kan det inte flowet komma tidigare? Nåja, nu har jag pluggat klart för idag och så fortsätter jag imorgon.

Sara.

Skrivbordet fick en spegel

I söndags bar jag ner en spegel som har fått stå nerpackad i flera år. Sist den användes var nämligen då vi bodde i Tyskland. Jag har länge tänkt på att den skulle passa så här lutande mot en vägg på ett bord eller en byrå. Och nu när jag ändå höll på att gräva efter mina skor i söndags passade jag på att bära ner spegeln också. Jag blev riktigt nöjd! Ännu bättre blir det om jag lyckas hålla bordet så tomt som det är nu. För det mesta brukar en hel del kläder och saker söka sig dit.Och tyvärr har jag aldrig riktigt tagit skrivbordet till användning. Jag trivs bäst med datorn vid köksbordet eller i soffan. Väldigt synd, men det känns så mycket bättre att sitta vid köksbordet. Än så länge är mitt skrivbord alltså mest en prydnad.

Sara.


p.s. Det var någon som bad mig länka till mitt företags hemsida: dit kommer man via denna länk (www.saraholtkamp.fi) Jag tänkte också sätta in en länk här till höger i balken, men jag har inte riktigt kommit så långt ännu, och idag ska måste jag tyvärr läsa på tent!

Kvällen och pollen


Jag och Elmeri ikväll på terrassen

Hoppas att ni andra har fått njuta av den fina dagen, det har tyvärr inte jag. Jag håller nämligen på att slutspurtar med skolan denna vecka. Fortfarande en tent och två inlämningsarbeten kvar. Men det börjar närma sig! Ikväll har jag också varit på fotojobb. Superroligt och intressant, som vanligt!

Jag skrev idag ett e-mail åt en vän där jag förundrade mig över hur lite jag har känt av pollen denna vår, fast det har varnats om det skulle bli riktigt hemskt i vår. Och några timmar senare får jag äta upp mina ord, trodde att jag skulle bli tokig medan jag jobbade. Blinkade som en tok hela tiden pga den konstanta viljan att klia ögonen ur mig. Två sista veckorna i maj brukar vara ett helvete. Så det är ju lika bra att jag måste sitta inne och skriva skolarbeten.

Sara.

Att botanisera bland skorna

Det var kanske inte så svårt att gissa vilken av de tre uppgifterna jag skulle ta på mig igår. The shoes. Jag är absolut en sko-människa. Ni vet sådär som kvinnor stereotypiskt brukar delas in i sko- eller väsksamlartyp. Jag är definitivt den förstnämnda. Inte för att jag inte gillar väskor också men ;)Sagt och gjort, så bar jag ner alla 5-6 lådor med skor från vinden. Jag brukar förvara mina skor i originalförpackningarna så gott det går, och därför tar de också väldigt mycket plats. Jag började proceduren med att rada upp alla skor enligt kategori: ballerinas, heels, sandaler, random, sneakers och sportskor. Mest för att jag skulle få en överblick över vad jag har, vilka som skall säljas, vilka som behöver putsas och vilka som måste föras till skomakaren.De som ska putsas, putsats också med rätt grejer. I bilden tar jag hand om ett par mockaskor som behöver putsas, borstas och skyddas. Mockaborsten köpte jag i Berlin förra året, och den är rysligt bra!De skor som jag vet att jag använder ofta fick flytta in i tamburen, medan de skor jag använder lite mer sällan får husera i klädskåpet. Eftersom sommarkläderna tar mindre plats så passar det ju ganska bra att skorna får ta lite mer plats i skåpet på sommaren. Jag hängde upp "tyghyllan" från IKEA i klädskåpet för dem. Festskorna, heelsen, sportskorna och sneakersen förvarar jag också i klädskåpet under sommaren, men i sina respektive skolådor.Jag hittade faktiskt 10 skopar som ska säljas. Och det kom verkligen inte som en överraskning att varenda ett av de paren har kostat under 20 euro eller kommer från H&M! Det senaste åren har jag verkligen försökt att varken köpa billiga skor eller skor från H&M, eftersom de alltid hamnar antingen på loppis eller i soporna alltför snabbt. Och jag tycker faktiskt att jag har lyckats riktigt bra! Men jag måste ändå påpeka att jag älskar H&M:s flipflops och tygskor. Där tycker jag faktiskt att de är värda sitt pris, 4,95 för flipflops.På bilderna skymtar mest mina favoritballerinas, och det är bara att inse att alla de skor jag använder mest är av läder och inte heller har varit särskilt billiga. Men då har vissa av dem också hållit i över 5 år och håller ännu minst några somrar till! Hur många skopar har jag då? Ingen aning. Och det är nog bäst att inte veta det heller ;)

Det som jag också kan konstatera är: jag behöver (kanske) inte fler svarta ballerinas (fast iofs är ju det de skorna jag använder allra mest!), nästa gång kanske jag borde satsa på ett par beigea! Och så behöver jag faktiskt fler sandaler, jag har nämligen inte ett enda ordentligt par.

Sara.

Egentligen skulle jag vilja pyssla med det här:Men tyvärr har jag ingenting att plantera eller gräva i och dessutom borde jag ägna mig lite åt insidan av hemmet idag. Klädskåpet är städat, men både köksbänken och "hemvårdsbänken" svämmar över. Jag hann inte heller gå igenom alla sommarskor, och det är ju otroligt sugen på att göra också. Fast allra mest borde jag ju ägna mig åt skolarbete, men det tänkte jag inte göra idag. Det är faktiskt söndag. Haha.

Filmen igår? Den var faktiskt helt bra. Vi såg The Avengers, av en slump. Egentligen hade vi tänkt se The Hunger Games, men av en slump råkade vi träffa på Sofia och A vid bion, så vi hängde på deras romantiska dejt istället. Väldigt schysst ;) Jag brukar inte gilla övernaturliga filmet egentligen, men den här var bra! Humorn var nog det bästa i filmen.

Och nu ska jag ta och försöka bestämma mig för om jag ska städa köket, wc eller botanisera bland mina skor. Kanske inte så svårt att gissa vilket alternativ jag väljer ;)

Sara.
LördagsnöjetJag följde med Annu till stallet idag då hon skulle hoppa. Och jestas vad duktiga de var! Annu hoppade för första gången över en meter. Hurra! Det kommer säkert mera bilder senare, men nu är jag på väg att träffa Anna. Spontant kom vi på att vi ska gå på bio ikväll!

Sara.

Dagens planDagens plan är att hinna till golfen och öva på svingen. Läraren tyckte att det gäller att träna 2-3 gånger i veckan innan spelprovet, och idag tänkte vi ta tag i den saken. Det känns lite jobbigt att greencardkursen redan är över. Det har nämligen varit två riktigt roliga kvällar och jag känner att jag behöver massvis med träning ännu.

Sedan är vi bjudna på middag till mamma!

Innan det tänkte jag faktiskt ta tag i mitt klädskåp. Jag känner att det börjar bli dags att sortera ut vinterkläderna och få in lite somrigare plagg som ännu huserar uppe på vinden. Detsamma gäller mina skor. Jag kommer säkert att hitta en hel del kläder att sälja på loppis, så jag tänkte försöka mig på att boka ett bord inom en snar framtid. Vet någon om Suvikirppis är bra? Jag har så lejdon av Eva&Adam.

Sara.

BröllopsbilderDel två av alla tusen bilder från Photoshooten i Jyväskylä.Modellerna hade nog absolut lite chemistry ;) eller hur?Jag blev supernöjd med dessa bilder också. Ett stort tack till Janita och Matias och till Ateljé Marina Kharina. Och till alla andra som hjälpte till hela dagen! Kiitos!


Sara.


(och det kommer nog mera... ;) )

Ateljé Marina Kharina

Inför photoshooten i Jyväskylä lånade Ateljé Marina Kharina i Jyväskylä ut en klänning åt oss. Marina Kharina är en syateljé och bröllopsbutik, man kan både beställa olika sömnadsarbeten men också köpa bröllopsklänningar, dopklänningar och olika bröllopstillbehör. Och vi fick alltså låna en av hennes bröllopsklänningar.


Bilder: Kati

Jag var själv inte med när modellen prova ut klänningar, men jag litar verkligen på Katis ord, då hon beskriver ägaren Marina som väldigt sympatisk och varm. Och hon måste ju verkligen vara en vänlig själ som lånar ut en klänning åt en vilt främmande människa utan att blinka. Jag får dessutom veta att Marina Kharina inte alls är en dyr butik, utan klänningspriserna ligger runt 300 euro. Det hade jag inte trott om klänningen som vi fick låna. Jag kan inte annat än att rekommendera denna butik till alla Jyväskyläbor för denna mycket vänliga gest.

Klänningen som vi fick låna inför fotoshooten var denna:Och YES, nu har jag äntligen redigerat lite fler bilder från Photoshooten. Så om en riktigt liten stund kommer det upp ett inlägg med massvis av bilder på Janita och Matias och klänningen!

Sara.


Kanske mest för mig själv

Morsdagens projekt var alltså syrénen. Den skulle flyttas eftersom den står ivägen för vår terrassutbyggnad. Det var bara att köra iväg till Plantagen för att köpa en spade och så kunde vi börja gräva. Det gick faktiskt smidigare än vad jag hade trott att gräva en grop och flytta ett träd. Plantagens billigaste spade (10 euro) dög också mer än väl!Elmeri ville också vara hjälpsam och grävde lite han med. Den pojken älskar att gräva gropar! Får se hur vår gräsmatta kommer att se ut i sommar... Men jag tror det är värst nu när gräset inte är så tätt och fint ännu. Och många ställen är ganska leriga där jag suttit och planterat. Och så får jag ju lov att vakta honom hela tiden!

Runtomkring syrénen fanns det smultron (?) som jag också försiktigt grävde upp och återplanterade bredvid syrénen. Jag har nämligen tänkt att det får bli en liten blomrabatt runtomkring den också. Fast du har jag ingen bild på dem. Men det kommer säkert i något skede.Sedan till det här som jag tänkte dokumentera mest för mig själv. Bilden ovan. Jag har nämligen skissat upp hur jag har planterat i min kära rabatt. Mest för att jag själv ska kunna gå tillbaka och minnas hur alla mina frön ligger och vilka jag inte ska röra nästa sommar. Jag har egentligen ingen aning, utan jag har bara planterat det som såg fint ut och försökt arrangerade dem på ett vettigt sätt. Med tanke på höjder, färger och blomningstid. Får se om ens NÅNTING kommer upp ur marken i sommar. Annars får jag gå till mammas rabatter och plundra lite. Jag har nämligen planterat en hel del saker där som blommor hur fint som helst.

Nästa sommar ska jag också ha något som blommor redan i maj. Grannen har världens härligaste vitsippor i sina rabatter, och jag är sugen på något liknande. Det som ännu återstår med denna rabatt i år, är att jag har tänkt mig någon fin "stenmur" som skulle avskärma rabatten.

Sedan känner ni ju redan till hur vi avslutade projektet: med glass och jordgubbar på terrassen!Det var ungefär så långt som vi kom med trädgården förra helgen!

Sara.

Morsdagsbilder

morsdagen hade vi bokat bord för frukost till Kantarellis. Egentligen ville vi bruncha på Astor, men det var så klart fullt eftersom vi inte tänkte på att boka i tid. Kantarellis var också helt okej, men inget slår väl Astor.Morsagen var en av vårens finaste, och resten av dagen hängde jag själv ute i trädgården och planterade och hade mig. Till kvällen kom mamma efter sin morsdagspresent, fyra buskar som jag skänkte åt henne från vår gård. Sedan åt vi glass med jordgubbar i solskenet!Sara.

Måndagen och gc-kursen

Jag har inte riktigt hunnit sitta vid datorn alls idag. Jag är precis hemkommen från Greencardkurs, jepp jag ska (troligtvis) börja spela golf! Jag har tänkt på det i flera år, men aldrig riktigt kommit mig för. Men i år blir det av! Både jag och Philipp, och jag hoppas att det kan bli en gemensam hobby.


Fast jag kan inte påstå att det var angenämt att vara ute i flera timmar idag i snåblåsten och regnet (med för lite kläder). Men allt som allt har jag ändå riktigt bra feelis efter idag. Det var på sätt och vis skönt att få vara ute och träna och öva sig och glömma bort allt annat för en stund. Men nu är kroppen verkligen stelfrusen, jag känner mig kall in i märgen. Som tur har vi satt på bastun. Jag behöver tina upp mig.

Sara.

SpontanitetEfter en ganska anstängande dag igår (jobb i trädgården hela dagen + agilityträningar, m.m.) ringer Mizza upp mig och föreslår lite spontant vin på terrassen för att fira diverse saker. Och vad är nu bättre än spontanvin på terrassen efter en anstängande dag?Och jag älskar vår kvällssol! Det var visserligen inte så jättevarmt igår kväll, men det ignorerade vi glatt tills solen gick ner bakom träden. Elmeri var heelt slut efter en anstängande agilityträning + lek med de andra hundarna efteråt och ville sitta/sova i famnen hela tiden.Spontana vinkvällar på terrasser och balkonger brukar alltid bli riktigt lyckade, så även igår! Tack för det.

Sara.


p.s. TUSEN TACK för alla fina kommentera på bröllopsbilderna!

Bruden gör sig i ordning

Här kommer den första delen av bilderna. Det kommer många fler delar. Totalt hade vi fyra brudar, två brudgummar och ett par som tog förlovningsbilder. Detta är alltså bara del ett av Jessicas bilder. Ni kan alltså ana att jag ännu har väldigt många bilder kvar att visa.Och nu är jag mycket nervös inför vad ni tycker om dessa bilder. Och vad Jessica själv tycker om dem. Det viktigaste brukar ju vara att "bruden" älskar sina bilder ;) eller hur?

Sara.

RedigeringsdagenOkej, det kanske nog finns en hel del guldkorn bland bilderna i alla fall ;) Jag är alltid bara så otroligt självkritisk. Hur ska man bli av med sånt egentligen? Jag tänkte spendera hela denna regniga lediga dag åt att redigera bilder så att jag äntligen skulle få sätta upp bildgalleriet på hemsidan. Det är förresten första gången jag använder Adobe Bridge, och det verkar ju vara ett riktigt praktiskt tillägg till Photoshop. Jag har mycket bättre koll på bilderna eftersom jag kan ge dem betyg från 1-5 och markera dem jag redan redgierat.

Nå nu ska jag koka en kopp kaffe och fortsätta redigerandet. Snart laddar jag också upp några bilder till bloggen.

Sara.

Vårens sista föreläsning är sutten

Och denna känsla, ni anar inte! Fast ännu återstår ett arbete och en tent. Men sedan kommer den ljuva sommaren. Som jag har längtat! Eftersom jag inte har så många bilder från idag så kommer här senaste veckans instagram.Visserligen är klockan redan väldigt mycket, men jag är ledig imorgon och jag skulle faktiskt ha tid att gå igenom bilder från photoshooten nu, men alltså jag vågar nästan inte titta på bilderna! Tänk om jag inte hittar några som jag är nöjd med? Skit, vad nervös jag blir. Men jag lovar er en bild imorgon, åtminstone en måste jag väl hitta ;)

Sara.

Vad gjorde vi på söndag egentligen?

Tja... vi tittade typ under varandras kjolar och pakteterade in brudar i plastpåsar och sånt. Helt normala saker som man kan ha för sig på en söndag i Jyväskylä.Det har kliat i mina fingrar att börja redigera bilder från söndagen, men jag försöker hålla mig. Men aj, aj vad det kliar. Jag tog en snabb, snabb koll och letade efter några behind the scenes bilder som jag nu bjuder på. Det kommer att komma bilder från söndagen, i massor! Jag lovar. Bara jag hinner redigera.

Sara.

Pikulite nytt

Mina senaste två shoppinginköp. De är väldigt olika till stilen, men det är ju jag också egentligen. Ibland gillar jag lite modernare stuk och ibland ska det vara riktigt klassiskt. Jag borde ha fotograferat den vita "blusen" mot en mörk vägg (men nu har vi ju inte längre några mörka väggar! hihi) så att fransarna skulle ha trätt fram lite bättre. Båda kommer från H&M, och jag är supernöjd med mina inköp.Jag försöker egentligen minimera min shopping så mycket det bara går just nu eftersom juni alltid är en knaper månad. Men dessa kunde jag bara inte låta bli eftersom jag inte har något liknande i garderoben. Klänningen är visserligen i polyester, men den har en form som passar mig väldigt bra. Ärmarna slutar på rätt ställe och så framhäverna den kurvorna på bästa sätt. På den vita kunde jag inte motstå de härliga fransarna.

För övrigt kan jag meddela att min portfolio är klar. 26 långa sidor blev det totalt. Det kanske fattas lite, men min ork tog slut nu. Den får faktiskt lov att duga, jag skippade ju till och med fotokursen idag bara för portfolions skull!

Sara.

10 månaderTänk att det idag är precis 10 månader sedan jag och Philipp gifte oss. Vad tiden har gått fort! Även om det var sjukt jobbigt att planera ett bröllop så har jag faktiskt väldigt stort lust med att planera något liknande igen ;) synd att man inte har råd att gifta om sig varje år! (Med Philipp alltså!)Sara.

Bilder från första maj

Medan jag roar mig på kvinnornas golfkväll (eller något i den stilen) så får ni njuta av detta tidsinställda inlägg med några bilder från första maj. Först firade vi ju Mommo vid Lind's Kök i Närpes, men efter bilturen tillbaka till Vasa hann vi ändå gå en stund på torget och njuta av solen och ballongerna en stund.Som ni ser lyckades fotografen inte riktigt fånga mig skarp på bilden, så det blev inte riktigt någon bra bild på mig nu tyvärr ;-) Och när vi gick tillbaka till bilen stötte vi plötsligt på en ekorre, den var supernära oss, men blev förtås rädd när den såg oss.

Sara.

Jag längtar till sommaren

Idag sitter jag inlåst hemma hela dagen. Jag måste skriva. Det känns allt annat än kul eftersom vädret verkligen ser ut att vara helt strålande idag. Jag stängt persinnerna så att jag slipper se den ljuva solen. 16 dagar kvar, och så har jag min ljuva en vecka långa semester för denna sommar. Det typiska är förstås att Philipp är på arbetsresa just den veckan som är min enda lediga vecka. Men kanske kan jag jobba in lite dagar så att jag skulle få en lite längre ledig snutt under sommaren. Det skulle sitta fint.Men jag längtar faktiskt efter att få börja jobba igen. Vi har så bra feelis på jobbet och jag tycker så mycket om själva jobbet. Och så har vi ju förstås känslan då man kommer hem från jobbet och är fri att göra precis vad som helst utan att känna stressen och pressen. Det längtar jag efter!

Och ni kan ju bara ana hur gärna jag just nu skulle vilja gå igenom alla bilder från photoshooten, men jag måste hålla mig lite till eftersom kursportfolion inte skriver sig själv. Turligt nog är ämnet åtminstone intressant. Företagsstart och tillväxt.

Sara.

Att välja mellan trädgård och skolarbeteEgentligen var det ju inget svårt val. Då terrassens termometer visar +16 grader, och solen står blå på himlen går det absolut inte att motstå frestelsen att spendera lite tid i trädgården. Jag kompromissade lite med mig själv och gav mig tillåtelse att gå ut och räfsa bara jag skrev en skoluppgift klart först. Sagt och gjort, skrivandet gick i ett huj kan jag berätta.Nu vet jag jag inte riktigt vad det är jag håller på med när det gäller gräsmattor. I'm not an expert, så att säga. Det kändes bara rätt att räfsa bort allt gammalt torkat gräs så att det nya har kraft att komma upp. Dessutom verkar det som om vår granne också har gjort så, för där ligger inget torkat gräs kvar och hennes gräsmatta är en miljon gånger vackrare än grå/brun/gröna sak.Här ovan är vårt projektet för nästa helg. Flytta syrén och plantera om blomrabatten. Syrénen måste tyvärr flyttas eftersom vi vill bygga ut terrassen. Jag hoppas verkligen att den klarar sig eftersom jag älskar syréner! På blomgården fick jag rådet om att flytta den då den har fått knoppar men ännu inte har blad. Det är alltså dags nu! Jag hoppas att bladen inte hinner slå ut innan helgen. Vi måste också göra något åt "stenmuren" som avgränsar blomrabatten. Den har nämligen inte direkt gillat vintern. Alla stenar har spruckit till små bitar, och det ser inte särskilt vackert ut. Det kanske syns lite på bilderna att den ligger lite "utspridd".Och det var nog värt det: jag blev glad och Elmeri blev glad av kvällens lilla projekt. Nu behöver jag inte heller ha dålig feelis över att vår gräsmatta ser ut som hell. Jag har gjort vad jag har kunnat för att hjälpa våren på traven. Nu får solen sköta resten. Och som jag längtar efter att få klippa gräset. Jag måste vara lite knäpp!


Och nej jag är inte så knäpp att jag räfsade barfota. Jag tog bara av mig skorna en stund!

Sara.

Tågbloggen och helgen som gick

 

Igår åkte vi iväg till Jyväskylä direkt från morgonen och genast vi var framme var det full rulle hela dagen. En enda stor photoshoot hela dagen lång. Jag tror att vi var hemma i Philipps lägenhet först vid halv 11 på kvällen. Vi hade 6 modeller i bröllopskläder och jag fotade upp 4 minneskort. Jag har ju bara 3, så jag fick tömma emellan. Mycket opraktiskt. Jag måste verkligen köpa fler minneskort! Efter att jag har börjat fota i raw så ryms det nämligen inte särskilt många bilder på ett kort. Och det är ju inte särskilt praktiskt alls. Jag har inte ens hunnit kolla igenom bilderna, men jag är övertygad om att det finns en hel del fint. Och jag kommer att visa dem på bloggen och på hemsidan bara jag hunnit redigera. Spännade!

 

 

Just nu sitter jag alltså på tåget och bloggar. Vi står stilla i Seinäjoki nu. Så fort jag är framme i Vasa får jag lov att springa över till Hanken för dagens föreläsning. Jag och tre andra tjejer ska simulera ett businessmöte på tyska. Den återstående tiden av tågresan tänkte jag alltså spendera genom att pränta in tyska redmittel som jag med våld ska inflika på mötet. Det låter som en bra idé!

 

Den här veckan kommer annars att bli helt hysteriskt. Jag har fortfarande tusen och en arbeten som måste skrivas. Första deadline på torsdag som säkert innebär 30 sidor text. Jag har inte riktigt satt mig in det ännu.. Låter riktigt lovande det här ju! Bara 17 dagar kvar till min semester. Kämpa kämpa!


Sara.


En liten del av lördagen

Jag har varit på språng hela dagen, så nu är jag riktigt slut. Dagen började med att jag steg upp tidigare än jag annars skulle ha gjort och begav mig iväg till Korsholms skolor för att titta på Annu och Matti som tävlade i dressyr för första gången.Vädret var ju allt annat än optimalt. Regnigt och grått. Fast det var ju tur att det inte ösregnade åtminstone, då hade jag nog inte vågat dra fram kameran alls. Det råkade sig förresten att jag bara redigerade en bild från själva tävlingsmomentet. Den lilla bilden här nedanför till höger. Resten är mest feelisbilder före och efter tävlandet.Annu och Matti var riktigt superbra i sin klass. Så bra att de kammade hem en andra plats! Jag är så glad för deras skull. Grattis!Efteråt tävligen åkte jag hem för att äta frukost med en nyvaken Philipp. Och det var egentligen först nu som dagen började. Philipps kollega är i Vasa över helgen med sina katter på kattutställningen i botniahallen. Så vi åkte självklart dit för att titta på dem. Efter att utställningen var över så kom de till oss för kvällen och jag hade fixat paj och sallad! Mums.

Bilderna på de skitcoola katterna får bli ett eget inlägg en annan dag, nu behöver jag nämligen sova. Det blir en lång och spännande dag imorgon. Jag ska iväg till Jyväskylä på ett litet projekt. Ledtråden är att dagen kommer att innefatta bröllopsklänningar. Gissar ni vad det är? ;)

Sara.

AgilitynDet gick riktigt bra för Elmeri igår på agilityn. Eftersom det var fortsättningskurs så körde vi på en bana direkt, och där fanns både "gunga" och "käppar" som Elmeri aldrig förut ens har gått. Dessutom trilskas han oftast ännu med röret och ringen. Så jag var lite nervös inför hur det skulle gå för honom. Men åååh så stolt jag blev när han redan på andra gången i gungan gick den som om han aldrig gjort annat! Det blir nog en Agilitypojke av Elmeri också. Heja heja!

Sara.

I Lind's kök

På mammas begäran kommer det nu lite bilder från Mommos 80-års kalas på första maj som vi firade på Lind's Kök i Närpes med halva släkten närvarande. Jag hade hört mycket gott om Lind's Kök innan, och jag behövde inte bli besviken. Det är nog lite speciellt att sitta och äta i ett växthus. Riktigt fin miljö och god mat!Fastän jag vet att Mommo inte läser bloggar: Grattis Mommo på 80-års dagen!

Sara.

Fotokursen och vardagen

Vi hade fotokurs vid Degerträsket igår. Jag hade aldrig varit där förut, men det var ett riktigt fint ställe som inte alls var för långt borta. Och jag blev så lycklig över att jag hittade en groda. Bilden nedan blev min absoluta favorit! Uppgiften igår var att fota intima naturbilder i svartvitt.Ikväll börjar nästa agilitykurs för mig och Elmeri. Fortsättningskurs! Det ska bli himla kul och det hoppas jag att Elmeri också tycker. Dessutom är vi inte i Malax längre, skönt att inte behöva köra så långt.

Jag har en massa bilder som jag nog ska ladda upp på bloggen så fort jag hinner. Första maj, åttioårskalaset, diverse fotograferingar m.m. Det kommer så fort jag hinner redigera! :) Men just nu i skrivande stund sitter jag på ÅA och väntar på att nästa projektmöte skall börja och sedan blir det som sagt agility. Men eventuellt har jag en stund över ikväll.

Sara.

Valborgsmässoafton 2012

Nu bjuder jag på bilder från gårdagskvällens vappenfirande. Det blev en hel del lyckade bilder av en riktigt lyckad kväll, så det blir verkligen bildbomb nu. Vi hade det verkligen supertrevligt och mysigt på J&J:s balkong. God mat, trevliga människor, underbart väder. Det kan inte bli bättre! Stort tack till allihopa.Sara.