Två pojkarNu är dom alltså två. Elmeri och Roope. Roope är den lugna coola typen. Medan Elmeri är den lilla vildungen. Än så länge är det nog Roope som bestämmer, men allt eftersom blir Elmeri modigare och modigare. Elmeri har faktiskt för bara någon vecka sedan börjat säga ifrån lite mera. Det är väldigt sällan som de leker tillsammans, och om det händer så är jag med i leken för att den ska fortsätta. Men nu för bara en liten stund sedan så började faktiskt Roope jaga Elmeri som hade en leksak i munnen och sedan hade de en spontan dragkamp. Jag tror faktiskt att det var första gången som de lekte tillsammans utan att jag har influerat det!Och det är alltså Roope på bilderna. Den äldre, klokare och lugnare.

Sara.

Och ännu lite mera tapeter

Fast denna gång får ni bara se lite detaljer. Det blev alltså färdigtapetserat igår. Och jag är faktiskt mycket nöjd med resultatet. Huset är fortfarande helt hullerombuller och det känns ungefär som om vi nyligen flyttat in. Ingenting är på sin plats, det finns inga hyllor och man kan inte sitta i soffan eller ens duscha ännu eftersom badrummet är proppfullt av saker och möbler. Ni kan ju alltså gissa vad jag och Philipp kommer att syssla med denna helg.Den första bilden visar sovrummets gråa fondvägg bakom sänggaveln och resten av väggarna i hela huset är nu helt vita. Förutom träpanelen i tamburen. Det känns så skönt att ha fått detta gjort efter att vi bott här i hela 8 månader. Från dag 1 då vi flyttade in har vårt nya hem alltid känts som hemma, men nu känns det faktiskt om möjligt ännu mer som hemma!

Philipp kommer hem ikväll och han har ju bara sett hela härligheten på bloggen, jag är väldigt förväntansfull inför vad han kommer att tycka!

Sara.

29/3Godmorgon! Ännu en morgon med väckarklockan på 06:30. Men idag borde det vara färdigtapetserat. Det ska bli sinnesjukt skönt att få sova till klockan 9 imorgon. Fast jag har i och för sig en extra hund hemma som kanske väcker mig lite tidigare. Jag ska föra iväg pappa och E till flyget idag och sedan får Roope följa med hem till Karperö och bo hos oss i två veckor.För tillfället befinner jag mig hos pappa. Jag har alltså flytt fältet även idag. Jag sitter på soffan med Elmeri på ena sidan och Roope på den andra. Ni ska veta att det inte är särskilt lätt att skriva detta inlägg eftersom de vill ha min uppmärksamhet hela tiden. De är båda dessutom otroligt svartsjuka på varandra, om jag gosar för mycket med Roope börjar Elmeri skälla åt mig, och om Elmeri får för mycket uppmärksamhet så kommer Roope helt enkelt emellan. De är för söta de här två!

Bilderna är förresten från igår. Några snapshots från en av gårdagens promenader.

Sara.

Tapetsering del 1

Nu är det vitt vitt vitt i kök, vardagsrummet och halva tamburen. Resten imorgon! Jag försökte fånga våra väggar på foto, men det är inte det lättaste att fota en vit vägg och få till det snyggt. Men kanske ni får någon sorts bild av vad som har hänt här idag.I bild 1 syns skillnaden till den gamla beiga tapeten i vardagsrummet. Det var i sig inget fel på den beiga färgen, men jag vill ha vita väggar i vardagsrummet. Jag tror också att det kommer att ljusa upp rummet väldigt mycket. Det beiga som finns kvar som syns på bilden ska jag måla vit själv i efterhand. Hade nog varit smartare att måla innan, men det hann jag inte med. I bild 2 får ni helt enkelt se den bortre väggen av vardagsrummet.I bild 3 syns den färdiga delen av tamburen och en del av det halvfärdiga sovrummet. Det hade tydligen inte gått att få bort bården så den hade man spacklat över (syns väldigt dålig i bild). I bild 4 syns den knut där tamburen och köket möts. Den gamla tapeten i tamburen är egentligen mörkare (grönaktig med små löv) än vad den ser ut att vara på bilden, men ni ser ju ändå lite skillnad.

Vad vi ska göra träpanelen i tamburen vet jag inte. Den ska åtminstone vara kvar! Men om jag ska måla den helvit, eller bara måla den lite vitare eller kanske "göra" den mer träfärgad? Det vet jag inte... På något sätt ska den åtminstone behandlas. Kanske ni har något tips?Bild 5 visar vår vita lampa i köket med en vit vägg bakom. Bara för att! Och bild 6 visar ett stycke Elmeri i sovrummet. Väggen som syns bakom honom är som sagt fortfarande gammal tapet.

Som jag nog har skrivit förut så var det ju egentligen inget fel på den gamla tapeterna, de var i mycket bra skick och egentligen ganska neutrala. Men det var så inte jag. Färgerna gick för det mesta i varma toner och jag tycker bättre om kalla.

Jag är supernöjd med resultatet efter dag 1! Ni får garanterat se mera imorgon när det borde vara helt klart.

Sara.


BildernaJag sitter i skolan redan nu, jag var ju som sagt "tvungen" att fly fältet hemifrån imorse. Jag längtar så efter att få se resultatet av tapetseringen. Det kanske inte skulle bli helt klart idag, men några rum borde ju med största sannolikhet åtminstone vara klara och de visar jag säkerligen på bloggen så fort jag är hemma igen.

Som jag skrev igår så redigerade jag alla bilderna på president Martti Ahtisaari igår och de finns nu att åskådas på Svenska klubbens hemsida här. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv! Bilden ovan är en av dem som jag tycker blev mest lyckad, men det fanns  hemskt många favoriter så det var svårt att välja. (Bra så!)

Förresten så brukar jag inte fota i RAW så hemskt ofta, men efter att ha fotat (de flesta av) dessa bilder i RAW och sedan redigerat dem så måste jag nog känna mig besegrad... jag kommer högst troligen att bara fota i RAW från och med nu. Orsaken till att jag inte gjort det förut är att jag helt enkelt inte riktigt vetat hur jag ska redigera dem, men nu när jag har lärt upp mig själv i Photoshops camera raw, så är jag helt såld. Även om det tar mer plats på datorn och tar längre tid att redigera, så är det nog VÄRT! Jag blev så mycket nöjdare med de bilderna som jag fick redigera i RAW än de som bara var jpeg. Och för dem som inte vet är RAW alltså ett bildformat som inte komprimerar bilden så mycket i kameran, och man kan i efterhand ändra mycket mer i bilden, som t.ex. vitbalans och ljus.

Sara.

Allt är förberett

Tapetsering imorgon alltså. Här hemma ser det nu ut som vi nyss flyttat in. Väggarna och rummen är tomma. Pappa var här och hjälpte mig få ner alla möbler/tavlor/hyllor. Det tog lite över en timme och nu är allt verkligen kalt. Alla möbler står på hög i mitten av rummen och en hel del flyttade vi upp på vinden och in i toaletten och bastun.Ni får säkert se lite resultat redan imorgon! Nu måste jag verkligen sova så att jag åtminstone får några timmar sömn inatt. Måste stiga upp lite efter klockan 6 imorgon och nu har jag jobbat med redigeringsjobb enda tills nu (!), det blir en kort natt. Men som tur blev jag åtminstone helt klar med allt redigeringsjobb! Jag ville ändå bara snabbt uppdatera tapetstatus här på bloggen innan jag lägger mig. Gonatt!

Sara.

TapeternaImorgon ska vi som sagt tapetsera! Alla väggar i hela huset ska tapetseras i tapeterna som ni ser i bilden till höger. Vitt och grått. Idag ska jag alltså spendera kvällen med att flytta undan alla möbler, skruva loss gardinstänger och hyllor och peta bort strömbrytare. Trevligt värre. Vi får se om jag hinner blogga något mera idag. Philipp är ju i Jyväskylä så jag får pappa till min hjälp. Lär behövas!

Sara.

Är man smutsig, så hamnar man ju i tvättkorgen

 

Vi hade vår sista kursdag i Malax på agilityn idag och det gick faktiskt superbra! Elmeri hoppade fint igenom alla hinder, han löd mig faktiskt ganska bra och var allmänt riktigt duktig. Heja Elmeri! Det enda problemet var fortfarande påsen, men det gick också efter lite övning. Yes! Vi ska försöka hitta en ny kurs nu till resten av våren, hoppas vi lyckas få någon plats. Nog för att vi har trivts i Malax, men jag skulle nog hellre vilja vara lite närmare Vasa...

 

Vit och våt hund + sand är ingen bra kombination. Elmeri hamnade genast i duschen efteråt och sedan fick han mysa en stund i tvättkorgen med en handduk lindad runt sig. Fast han ser lite lidande ut på bilden så gillar han nog det egentligen. Det är varmt och skönt. På torsdag så får Elmeri lite sällskap igen. Då kommer Roope hit och då får jag två vita hundar att ta hand om. Jag hoppas alltså på många solskensdagar de kommande veckorna :)

 

Sara.

 

p.s. Jag har hittills redigerat bilder i över 6 timmar idag, heja mig! Snart är jag klar.


Monday it isJag har precis kommit hem efter att ha fört Philippus till till tåget. Och herrejestas vad det var jobbigt att stiga upp imorse på grund av sommartiden. Men det är kanske bra övning inför onsdagen då jag måste stiga upp 06:30 (!). Då ska vi nämligen få lite nya tapeter på väggarna. Äntligen!

Jag har inga föreläsningar idag, men istället tänkte jag satsa på att få undan allt fotojobb (redigeringsjobb) som ligger och väntar. Jag tänkte också länka till Martti Ahtisaaribilderna så fort de är klara, så får ni se vad jag sysslade med i tisdags.

Sara.


Lindex och GwynethTog en sväng förbi GW-gallerian förra veckan för att kolla in det nyöppnade Cubus. Samtidigt passade vi på att svänga in via Lindex och titta på den nya kollektionen med Gwyneth Paltrow och Lindex. Jag hade faktiskt inte tänkt att jag skulle ha någonting alls därifrån. Men den här kavajen kunde jag inte lägga tillbaka. I väntan på varmare väder.

Cubus var förresten helt okej. Väldigt mycket färgglatt (och vi vet väl alla hur mycket jag tycker om det). Jag kom bara hem med en basic svart topp och ett par leggings. Jag var främst nyfiken på hur Cubus är kvalitetsmässigt, det återstår ännu att se. Min högst subjektiva gissning är att det ligger någonstans mellan Gina Tricot och H&M. Med andra ord har jag inte särskilt höga förväntningar, men det skulle ju vara riktigt trevligt om jag blir positivt överraskad.

Sara.

FödelsedagsfestenGårdagen i bilder. Vi firade min födelsedag hemma hos oss och fortsatte till både Cristal och Ollis efter det. Tack allihopa för en riktigt trevlig kväll!

Sara.

Fredag

 

Bild lånad av Sofia.

 

Jag vet att jag skriver det hela tiden. Men jestas vad jag är trött! Så skönt att det äntligen är fredag. Jag har varit på språng hela dagen och nu tänkte jag börja baka. Jag ska ha födelsedagskalas imorgon och vill gärna bjuda på mina banan-choklad cupcakes med glasyr.

 

Bilden då? Ja den instagrammade Sofia på oss imorse. Vi skulle ha presentationer i tyska och satt och väntade på läraren. I 30 minuter satt vi utanför auditoriet och väntade. Sedan visade sig att hon i sin tur satt och väntade på oss i ett helt annat klassrum. Missförstånd. Men vi hann ändå presentera och det gick väl helt ok!

 

Sara.


22/3

Jag som trodde att jag skulle ha mera tid bara för att svärisarna inte är på besök längre. Tji fick jag. Har inte ens hunnit med hälften av allt jobb eftersom jag har tillbringat dagen på föreläsningar och möten. Det måste med andra ord bli en riktig allnighter idag. Och jag är redan ordentligt trött och klockan är bara 8, hur skall detta gå?

 

Jag tittade tillbaka i bloggen för att se vad jag gjorde idag för precis ett år sedan och det visade sig att jag hade lämnat in del 1 av min kandidatavhandling vilket jag då hade tänkte fira med en liten shoppingrunda. Det är så roligt att kunna se tillbaka i bloggen och titta efter vad man gjorde för ett/fem/tio(?) år sedan. Helt klart en av de bästa sakerna med bloggandet.

 

Bilden tog jag från det ett år gamla inlägget eftersom jag inte hinner redigera bilder från helgen. Men bilden hade nästan kunnat vara från idag, lika fint väder har det åtminstone varit. Fast det ligger kanske lite mindre snö på marken i år?

 

Jag har ju egentligen så mycket att blogga om, men absolut ingen tid. Förhoppningsvis blir det lite bättre nästa vecka! Håll tummarna. Nu måste jag fortsätta jobba.

 

Sara.


Tillbaka till vardagenNu har vardagen "äntligen" återvänt. Det har varit riktigt trevligt att ha svärisarna på besök fastän det har varit lite stressigt att hinna jobba, studera och umgås. Jag har inte hunnit jobba så mycket som jag egentligen borde ha gjort, så denna kväll tänkte jag spendera med att jobba och göra skoluppgifter! (Och spela Wordfeud, Philipp är hemma hela veckan!) Och så ser jag verkligen fram emot dagens middag, eftersom vi har köpt ingredienser till tortillas. Jag minns inte ens när vi skulle ha ätit det sist. Mums!

Och så måste jag berätta om gårdagens fotojobb, jag fick nämligen fota och lyssna på President Martti Ahtisaari som besökte Svenska Klubben. Och det var inte alls illa det! Mitt nya objektiv kom verkligen väl till pass. Jag är så nöjd med kvällen och bilderna!

Sara.

Instagrammad

 

Jag sitter på föreläsning just nu och lär mig avancerad Excel. Riktigt intressant, men jag är lite snabbare än vad läraren går igenom och hinner Facebooka lite emellanåt. Jag råkade nämligen träffa Sofia innan föreläsningen som tydligen har blivit helt hooked på Instagram och haffade mig i korridoren. Passande för detta inlägg eftersom jag inte har några andra bilder att bjuda på.

 

 

Ser ni vad jag ser? Ballerinasäsongen är inledd!

 

Sara.


B-dayDet händer en massa saker nu och jag hinner inte sitta framför datorn alls fastän jag har hur mycket som helst att blogga om. Philipps föräldrar är ju som sagt här nu fram till onsdag och vi har ett ganska häktiskt program. Dessutom har jag mycket i skolan just nu och så ska jag hinna jobba väldigt mycket denna vecka.

Idag, den 19:e mars är faktiskt min födelsedag. Hurra för mig! Fast dagen började inte sådär särdeles bra. Jag åkte iväg till studenthälsan för blodprov, och man lyckades inte få ut något blod, så jag blev skickad vidare till Mehiläinen där de som tur lyckades få tillräckligt många droppar. Direkt efteråt fick jag i aningen svimfärdigt tillstånd äta en mycket välförtjänt frukost vid Wayne's och cheesecake på det. Annars har vi rennt runt i stan hela dagen och så småningom skall vi fortsätta festligheterna hemma hos mamma i Smedsby. Raclette och prinsesstårta står på menyn och jag börjar bli hungrig. Mums!

Sara.


Elmeri sportar solisarDet börjar bli dags för solglasögonsäsong. Jag har egentligen bara tre par som jag använder flitigt; de som Elmeri så vackert förevisar på bilderna. Alla tre paren är billigthetsglasögon från H&M, Lindex och Glitter och har knappast kostat över 10 euro ens. Jag är egentligen riktigt nöjd med alla tre, men jag önskar mig egentligen ett par riktiga märkesglas. Inte så mycket för märkets skull, men för själva glasens. Jag är nämligen lite rädd för att billiga solglasögon inte riktigt är så bra kvalitet och inte skyddar ögonen så mycket som de egentligen borde. Det kan ju hända att jag har fel. Men det skulle nog vara roligt att för en gångs skull äga ett par riktigt ordentliga solglasögon eftersom de sitter på näsan nästa varje dag under sommaren.

Sara.

Vårpromenad

Solen brassade och +7 grader visade termotern på skuggsidan av huset. Jag tog mitt pick och pack (kameran och Elmeri) och begav mig ut på promenad genom Karperö. Det blev nästan 5 km i långsam takt. och det var underbart! Nu känner jag redan hur kinderna har börjat hetta lite av solens strålar.Hemma hos mamma i Smedsby visste jag precis i vilket dike jag kunde plocka videkissor, men här i Karperö hade jag ingen aning. Jag hade inte sett skymten av videkissor även om jag spanat i varje dike varje gång jag varit ute med Elmeri. Men idag hittade jag äntligen en liten buske. Jag vågade inte ta med mig så många, jag är nämligen lite osäker; FÅR man plocka videkissor? Om ni säger ja, så kan jag gå dit igen ikväll och plocka några fler så att de inte ser så ensliga ut i vasen på köksbordet.

Sara.

Sextonde mars och solskenSitter och njuter av morgonkaffet vid köksbordet tillsammans med ett antal olästa blogginlägg. Det är riktigt skönt att bara ta det lugnt idag och jag känner att jag verkligen behöver det. Termometern i köksfönstret visar +17 grader i solen och det verkar inte blåsa så hårt idag heller. Det ser ut som en perfekt dag för en långpromenad.

Jag känner mig otroligt trött idag (kanske pga medicinera?) så jag hoppas att en solskenspromenad skulle få mig att piggna till lite. Jag sov gott i 10 timmar inatt men ändå känner jag mig riktigt loppuslut nu två timmar efter att jag vaknat. Det blir alltså lugnt tempo här i Karperö idag. Svärisarna är ju dessutom på väg till Finland idag så jag anar att de kommande dagarna kommer att innefatta allt annat än lugnt tempo. De landar så småningom i Tammerfors och ska sedan köra via Jyväskylä och bekanta sig med Philipps jobb och sedan köra upp till Vasa.

Sara.

En liten stund på stanDet här skorna, alltså. Jag vill ha dem! Det finns bara ett pikkulitet problem. 38 var för stora och 37 var för små. De hjälper ju inte att de kostade lite över hundralappen. Hade de varit lite billigare hade jag kunnat leva med en 38 eftersom man ändå "knyter" fast dem. men njaa. Jakten på de perfekta espadrillosena fortsätter.Vi kan ju åtminstone konstatera att Aukia har ganska så dammiga speglar. Men så här såg jag ut idag. Tunika från Cos och VÅRjacka från H&M som inte riktigt syns ändå.

Jag hade alltså lite tid över på stan idag. Mötet idag var inget möte egentligen utan ett läkarbesök, (men det är ju också ett möte). Blev sedan skickad direkt till Mehiläinen på röntgen av nacke/rygg. Jag har nu en tid lidit ganska mycket och stod inte ut längre. Fick också en hel del mediciner också som förhoppningsvis får min rygg och nacke att vara lite mera samarbetsvilliga också. Jag väntar "ivrigt" på ikväll då jag får ta lite muskelavslappnande som förhoppningsvis ska hjälpa mig lite. Okej, nog med tråkigt sjuksnack.Prövade dessa två klänningar på Aukia också när jag en gång var där. Om det hade varit lite billigare grejer hade de fått komma hem direkt, men min budget tillåter egentligen ingen shopping för tillfället så de fick hänga kvar.

Nu sitter jag och väntar på Pappa som ska komma hit och mäta våra väggar, alltså räkna ut hur många rullar tapet vi behöver. Så kanske vi kan sätta igång projekt tapetsering snart också! Yes!

Sara.

Enmans städtalkoSvärisarna kommer på besök från Tyskland imorgon, och hela huset ser aningen bombhärjat ut. Det hjälper ju inte att Philipp är 300 km långt borta och jag får städa allting själv. Jag är som tur ledig idag så det ska väl gå an. Men det är nog inte favoritsysslan direkt. Innan jag tar itu med alltihopa har jag ändå ett möte i stan men sedan blir det städning för hela slanten.

Sara.

FjortondeFörsta gången för i år som jag hade på mig vårjackan. Äntligen! Nu väntar jag bara på ballerinasäsongen. Morgonens tent gick ärligt talat nog inte så bra. Jag hade pluggat så att jag kunde alla tenter från föregående år riktigt bra, men läraren hade slängt in en hel del "nytt" material, och dessutom sådant som jag hade missat pga att jag har haft så många föreläsningar som krockat. Det var ju just typiskt. Men om jag har riktigt tur så är jag ändå igenom!

Jag brukar inte skriva så mycket om mitt jobb här på bloggen, men idag måste jag. Jag fick nämligen idag vara med på en arbetsintervju, och det var alltså inte jag som blev intervjuad. Det var superroligt att få vara med och på riktigt känna att man har någon nytta av alla HRM kurser som jag har gått. Yes! Och så har vi hittat en ny jobbarkompis nu också. Mycket trevligt!

Men nu måste jag kila iväg, har bestämt middagsdejt med M på Amarillo. Ciao!

Sara.

Trettonde marsJag tror att det börjar bli VÅR. Egentligen skulle jag läsa på tent hela dagen, men kunde inte låta bli och gå en lite längre promenad med Elmeri i solskenet. Och vad gör nu sen 1 timme mindre läsning? Jag hade inte ens på mig vinterjackan utan bara en fleecejacka och en extra tröja och jag frös inte det minsta. Fast det hade nog varit bra med något vindtätt eftersom vinden ven i knutarna riktigt ordentligt idag. Jag hade tillochmed garderat mig med dubbar på skorna, men det behövdes ju inte alls eftersom det var asfalt framme nästan överallt. Så härligt!Jag har funderat över varför ingen har skrinnat i rinken på några dagar: Nå nu vet jag! Isen håller på att smälta bort helt och hållet. Inte mig emot, eftersom jag längtar efter lite spring i rinken med Elmeri. Sista bilden visar Elmeri som hittade en stor kvist vid rinken som han absolut ville släpa med sig hem. Det fick han inte. Stackaren.

Sara.

TapeternaUnder helgen lånade vi hem en stor hög tapetböcker. Vi bläddrade, jämförde och körde uteslutningsmetoden tills vi enades. Det vi letade efter var en vit tapet med någon typ av struktur men utan ett mönster. Philipp är allergisk mot mönstrade tapeter och jag är inte själv heller någon större anhängare. Vi var alltså relativt eniga redan från början om vad vi letade efter. Om jag helt själv hade valt hade jag eventuellt tagit något lite mera vågat. Men jag är ändå mycket nöjd!Den vita tapeten kommer att finnas i hela huset, förutom en ljusgrå fondvägg till sovrummet (den ljusare gråa). Tapeten vi valt kommer från Trésor 2012 kollektionen. Nu när vi har valt tapeterna får vi alltså så småningom skrida till verket och boka in tapetserare.

Det var förresten otroligt smart att låna hem tapetböcker för att kunna jämföra den vita nyansen med soffan så att nyanserna matchade. Rekommenderas!

Sara.

Jag är mållös


Jag försöker lyfta upp Elmeri samtidigt som jag undviker att bli helt skitin.

Jag är helt mållös. Jag fick nytt besökarrekord på bloggen igår, ni hade så många fina kommentarer om bilderna och tillochmed kommentatorn noterade mig med fina ord. Vad säger man? TACK TACK TACK!

Jag hade ju egentligen lovat att skriva om lite inredning under helgen, men det hann jag inte alls med då jag knappt var hemma något lördag-söndag. Men under dagen kommer det nog en liten inredningsgrej som jag själv har väntat på länge.

Sara.

Bloggjoggen

Starten vid ABC.
Alla var taggade!Löparna har cirka 3 km bakom sig.Vid cirka 8 km.Gamla Vasa, ruinerna. Cirka 12 km?15 km! Målgång vid ABC.Kaffepaus, prisutdelning, gruppbild och ett gäng taggade löpare som fortsatte 15 km till!Jag fotade alltså vid BloggJoggen idag. Jag, Elmeri och Philipp jagade hela hopen på över 30 pers. Stannade vid olika ställen och fotade då gänget passerade. Och vilket väder vi hade idag. Helt underbart!

Sara.

Helt normalt

Jag var till ÅA idag och tog gruppbilder och enskilda bilder på Spirres styrelse. Det var kul! Men en av styrelsemedlemmarna kanske inte riktigt betedde sig som alla andra framför kameran ;)Det är mycket fotorelaterat på bloggen nu, mest för att det är det jag håller på med mest för tillfället. Och vad är bättre än det? Jag är dessutom lite av en "periodare" med allt jag gör och det märks nog även i bloggen. En tid är det bara fotoinlägg och en tid bara inredning och en tid bara outfits. Men Jag ska försöka variera mig lite. I helgen utlovas åtminstone lite inredning igen!

Sara.

Dagens VasabladJag finns med i VBL idag. Eller inte jag, men mina bilder! Jag har inte själv sett hur det ser ut ännu, men om jag litar på mammas utsago så ser det bra ut. Fast jag vet inte om man kan lita på mammor i detta hänseende. Hon hade inte heller ens sett mitt namn när hon läste första gången. Men man lägger nog knappast märke till fotografens namn om man inte är intresserad. Nu ska jag bara försöka få tag på ett VBL någonstans i från. Jag prenumererar ju inte ens för tillfället. Fy skam! Min prenumeration gick ut och så har jag liksom inte fixat en ny.

Sara.

Elmerinen ♥Ni skulle bara veta hur många smeknamn Elmeri egentligen har. Kärt barn har många namn, brukar man ju säga. Och jag kan lugnt konstatera att det nog stämmer mycket väl in på vår gullepojke. Det allra bästa med Elmeri är hans personlighet. Jag kan inte ens beskriva det. Han är så söt och snäll och kommer alltid och tröstar mig om jag är ledsen. Om jag gråter slickar han bort mina tårar och om jag mår dåligt så ligger han nära. ♥

Bilderna är fotade med det nya objektivet Nikon 85/1.8G.

Sara.

8/3Vart har första veckan i mars plötsligt sprungit iväg? Jag har liksom bara legat här hemma. Bokstavligen. Snart har jag ju födelsedag och jag har inte ens planerat någonting ännu. Igår kände jag mig lite bättre efter att bara ha ätit vitt rostat bröd. På kvällen slog jag till med rågbröd och slängde på ost och skinka. Och det var ju ingen hitt alls. Nu på morgonen är det igen helt uppochner i min mage så jag satsar på vitt bröd igen bara. Jag förstår inte. Det har åtminstone hållits nere nu men usch fy och, jag vill liksom inte vara sjuk längre.

Jag orkar absolut ingenting. Läser bloggar och tittar på tv-serier. Där har vi min innehållsrika vardag för tillfället.

Sara.

En ny liten tingest till min samling

Mitt i allt illamående dök det plötstligt upp en liten, liten ljusglimt. Nämligen; ett meddelade om ett ankommet paket till Matkahuolto. Jippii! Jag kunde inte hämta ut det själv men snälla mamma hämtade det i mitt ställe. Det är en födelsedagspresent från mig själv till min själv (ja, och delvis från Phil också). Och det är: Ett Nikkor 85mm/1.8G. Och jag är så glad!Knäppte i hastigheten några bilder på tulpaner, mandariner, Elmeri och mamma. Och jag är nog SÅ nöjd. Objektivet verkar knivskarpt och helt enkelt ett perfekt porträttobjektiv. Redan på lördag har vi bestämt att jag ska ge mig ut på ett litet uppdrag med detta nya fina. Om jag mår lite bättre ännu innan veckan är slut så kan ni ge er på att objektivet kommer att få jobba en hel del även de kommande dagarna. Det skulle vara makalöst att ge sig ut på fotoutflykter i det vackra vårvädret som mars nu bjuder oss på. Men vi får se hur det blir, först måste jag bli frisk.

Sara.

PorträttredigeringFör en tid sedan gjorde jag det som ett vanligt inlägg, men nu har jag gjort en video istället. Hur jag redigerar mina bilder i Photoshop. Men vad säger ni? Ni får väldigt gärna ge feedback, och om ni gillade detta så gör jag gärna många fler tutorials, för detta var verkligen väldig väldigt roligt.

Jag hade tänkt mig att videon skulle bli större, men tydligen går det inte att ladda upp större än såhär. Hoppas att ni ser någonting.

Sara.

Ute i BjörköbyÄntligen mår jag lite bättre. Jag ligger inte längre i sängen och jag har vågat mig på ett rostat bröd med smör. Annars har jag inte ätit något (som hållits nere) sedan söndag kväll! Helt sjukt egentligen, men nu känns det faktiskt bättre. Jag håller tummarna!


Bilderna är från söndagen då vi åkte ut på en liten söndagsutflykt till Björköby. Jag försöker hitta på något roligt ställe att åka till varje söndag där vi kan gå ut och gå med Elmeri och njuta av naturen lite (och en självklar ursäkt för mig att fota lite). Det är en riktigt trevlig liten tradition men min fantasi börjar tryta lite. Vad finns det för härliga ställen runtom Vasa egentligen? Har ni några tips?Philipp & ElmeriSara.

6/3

 

Vi kör på gamla bilder idag (tagna för exakt ett år sedan) eftersom jag som bäst sitter i skolan inte har tillgång till några andra bilder än bloggens arkivbilder. För ett år sedan kunde man tydligen börja njuta av vårsolen på balkongen. Vi är ju kanske inte riktigt där ännu då det gäller vår terrass. Termometern visade -18 grader imorse och snöhögen på terrassen är forfarande enorm.

 


Blev inget bloggande igår pga mindre trevliga omständigheter. Jag har tydligen fått spysjuka. Yes. Det var ju inte igår... Nå varför befinner jag mig i skolan nu då, kanske ni undrar? Nå, jag var ändå tvungen att föra Philipp till tåget imorse och jag har dessutom en obligatorisk föreläsning. Försöker som bäst få i mig en yoghurt och hoppas att den stannar där den ska, så att säga. Men jag mår faktiskt myyycket bättre idag, så vi hoppas att det var en sådan där "24-hour bug" som är helt borta nu.

Sara.

OrkidétipsDen soliga söndagen till ära tänkte jag komma med ett litet tips. Ett orkidétips. Jag kan inte ta åt mig äran för detta tips, eftersom jag fick höra det av mamma som hade fått höra det av sina kollegor. Hur som helst. Orkidéer är ju egentligen ganska fula då de inte blommar, eller hur? Jag brukade alltid ställa de utblommade orkidéerna bakom gardinen tills de ville blomma igen. Men nu har jag istället köpt oäkta "orkidépinnar" med blommor och stoppat in dem bland de äkta bladen. Och jag tycker faktiskt att det ser riktigt bra ut om man inte synar dem för nära. Två av bilderna ovan är på en äkta orkidé och två av bilderna på en oäkta. Ser ni vilka det är?

Sara.

Den snöbelamrade terrassenJag tänkte ju skotta bort den där snöhögen på terrassen idag tillsammans med Philipp. Men det är helt omöjligt eftersom det har blivit en riktigt hård skare... Vi kämpade länge men det var nog lite lönlöst. Jag borde ha gjort det direkt efteråt. Nåja, hoppas att högen smälter bort innan midsommar i alla fall.


Jag kämpar och Elmeri tittar på.Så hör högt är det. Elmeri når upp till staketet. Annars är det väl inte så farligt, men jag skulle gärna vilja att terrassen inte skulle vara så överbelamrad av snö så att man kunde sitta där och njuta av vårsolen någon dag. Och så vorde det ju bra om Elmeri inte kunde hoppa över det provisoriska staketet som vi har i trädgården.

Sara.

Andra marsJag sitter som bäst vid köksbordet, dricker kaffe och skriver skolarbeten så att det brinner om det. Termometern visar även i dag +12 grader. Men också nu badar köksfönstret i sol som de alltid gör på förmiddagarna om solen vill sig. Lite mer realistiskt gissar jag på 4-5 plusgrader i skuggan. Men jag är lycklig över att våren verkar vara på väg.Bilderna i inlägget är från förra helgen. Hela familjen leker med Elmeri i sängen. Och Elmeri är lyckligast i världen. Ikväll kommer mannen hem från Jyväskylä igen. Äntligen. Det har blivit många fredagståg i rad nu, men förhoppningsvis stannar han tills tisdagmorgon istället.Jag skulle så gärna gå ut och njuta av vädret, men det finne inte en chans. Jag måste skriva skriva skriva. Om jag är riktigt flitig idag kanske jag får gå ut imorgon istället. Det satsar jag på!

Sara.

SnörasJag satt vid fönstret i vardagsrummet med kameran i handen (det är helt normalt!) och plötsligt händer det. Världens dån, det låter som om taket rasar ner. Och det gör det ju nästan. All snö från taket ligger plötsligt på terrassen. Första sekunderna är liksom lite chockartade men sedan lyfter jag kameran och försöker fånga raset på bild. Inte kanske världens mest konstnärliga bild. Men visst ser man ju att snön rasar!

Och precis när jag sitter och skriver detta inlägg så händer det igen, fast hos grannen. Kameran var nära igen ;) så klart!Detta är ett vårtecken! Hurra! Termometern i kösfönstret har dessutom visat hela 12 grader idag! Men den har nog legat i solen. Nu när solen har flyttat sig bort har temperaturen sjunkit till 6 grader. Men plusgrader är bra! Mera sånt. Jag vill ha vår nu.

Och nu är det väl bara att ta sig ut på terrassen och börja skyffla bort den där högen...

Sara.

VitrinskåpetDen andra saken som mamma tog hem från Ikea var ett vitrinskåp. Ni vet inte hur mycket jag har längtar efter ett eget vitrinskåp till vardagsrummet, och nu står det där! Det blev ett Billy skåp med Olsbo glassdörrar från IKEA, och jag är supernöjd. Jag har nog inte bara tänkt ställa böcker däri. De slängde jag bara in nu för bildernas skull. Jag antar att skåpet i framtiden kommer att få sluka en salig blandning glas, prydnader och böcker. Vi får se.Jag har ju aldrig riktigt visat "andra sidan" av vardagsrum eftersom det helt enkelt inte har funnits något att visa. (och nu visar jag ju inte heller allt...). Där står bara en skänk med ett akvarium och nu också vitrinskåpet. Så fort vi har råd ska vi "göra oss av med" skänken och skaffa ett matsalsbord till den platsen istället. Så har jag tänkt mig nu.

Hela vardagsrummet är inte heller riktigt klart ännu. Det fattas kuddar, tavlor, nya gardiner, väggarna skall målas om... Men så här långt har vi kommit på ett halvt år. Jämför med hur det såg ut då vi flyttat in. Det lär nog ännu ta minst lika länge till innan jag blir helt nöjd. Om man någonsin blir färdig med ett rum, det är ju en helt annan fråga ;)

Det har visst blivit mycket inredning i bloggen nu på sista tiden. Hoppas att ni gillar det!

Sara.